Férfi U20-as B divíziós Eb: Macedónia ellen is győztünk

Extrém módon jól működő védekezésünkkel megbénítottuk a macedónokat, így végig sima meccsen nyertünk, zsinórban negyedszer az Eb-n.

U20-as Európa-bajnokság, B divízió, helyosztó kör, 9-12. helyekért
Macedónia - Magyarország 34-57 (13-13, 6-12, 4-12, 11-20)

Magyarország: Kerpel-Fronius 12, Németh Á. 6, Fazekas 4, Bonifert 8, Pápai 12. 
cserék: Völgyi 2, Kovács -, Kozma -, Krnjajszki 13/3, Kucsora -.

A mérkőzés statisztikája ezen a mérkőzésen megtekinthető!

A kosarsport.hu összefoglalója:

Jobban kezdtek a macedónok, 4-0-ra vezettek az első percekben, de a támadójátékuk utána nagyon leállt. A magyar csapat elöl szintén nem volt hatékony ebben a periódusban, de Fazekas Csaba és Pápai Máté kosaraival a felvonás felénél már a mieink álltak jobban (6-7). Minimális volt a különbség ezt követően, általában mi vezettünk, de egyik együttes sem zúdított pontesőt ellenfelére, egyenlő volt az állás 10 perc játék után (13-13).

A második negyedben még visszább vettek a csapatok a ponttermelésben, a macedónok hat dobott ponttal is folyamatosan vezetni tudtak a 17. percig (19-17). A félidő utolsó négy percében Kerpel-Fronius Gáspár, Krnjajski Boris és Németh Ákos kosaraival megléptünk ellenfelünktől (19-25) - 10-0-val zártuk le a szakaszt, Macedónia a felvonás utolsó hét percében egyetlen pontot sem szerzett.

A fordulás után Bonifert Bendegúz, Pápai és Kerpel-Fronius révén még egy 6-0-t hozzátettünk az első félidő végén bemutatott sorozathoz (19-31). A macedónok több, mint 12 perc után szereztek újra pontot a harmadik negyed felénél, Krnjajski és Kerpel-Fronius vezetésével azonban megtartottuk, sőt, növeltük a 12 pontos fórunkat úgy, hogy ebben a játékrészben összesen 4 pontot kaptunk (23-37).

A záró 10 perc elején bő másfél perc alatt beszórt 6 pontot Macedónia, de a Krnjajski-Pápai duó révén nemhogy csökkent volna a magyar válogatott előnye, hanem nőtt - folyamatosan egyre nagyobb fórt építettünk ki, Bonifert révén 20 pont fölé nőtt a távolság a 39. percben, és végül 23 ponttal diadalmaskodtunk (34-57).

Pór Péter csapata így holnap a 9. helyért léphet pályára. Az esti fehérorosz-portugál mérkőzésen dől el, hogy ki lesz az ellenfelünk.

Fotó - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus