Férfi U20-as B divíziós Eb: Portugália ellen a 9. helyért

Ma 17:15-kor a portugálok ellen zárjuk a kontinensviadalt, tét a 9. hely megszerzése a B-divízióban. Lássuk a főbb előzetes tudnivalókat.

Eljött az Eb utolsó napja és azt mondhatjuk, nagyon rossz kezdés után nagyjából helyére kerülhet a magyar válogatott, mely már mindenképp az első 10-ben végez itt a B-divízióban. A 9. hely megszerzéséért viszont sorozatban ötödik alkalommal is nyernie kéne a Pór-legénységnek, méghozzá ezúttal Portugália ellen.

Mai ellenfelünk két méretes zakóval kezdte a kontinensviadalt, hiszen előbb Finnországtól, majd a ma a döntőben küzdő Lengyelországtól kaptak ki végtelenül simán, majd Koszovót leküzdötték, de az általunk a helyosztó körben már legyőzött Grúziától kikaptak, majd a folytatásban azokat a hollandokat verték könnyedén, akiktől meg mi kaptunk ki a csoportkörben... A fehéroszokat verve jutottak el idáig, eredményeik alapján pedig némiképp gyengébb játékerőt képviselnek, mint a mieink, de félvállról nem vehetjük őket sem, ugyanis láthatjuk, hogy stabil védekezésünket leszámítva eredményességben elég hullámzó Eb-t zár a magyar válogatott - bár lehet jó a szájíz, ha egy ilyen szériával és a 9. pozíció megszerzésével sikerülne búcsút inteni Szófiának.

A portugáloknál egyetlen külföldön játszó van, méghozzá Pedro Costa, aki Kanadában játszik az egyetemi bajnokságban, itt viszont abszolút peremember.

Az egész keretből egyetlen játékos van, aki a portugál élvonalban rendszeresen játéklehetőséget kap, ő a nemzetközi szereplő FC Porto bedobója, Vladyslav Voytso, rajta kívül hiába vannak ott többen is dobogós csapatok (Benfica) kereteiben, semmiféle érdemi lehetőséghez nem jutottak eddig profi szinten, náluk ilyen tekintetben még nagyobb a baj az ifjak beépítésével felnőtt szinten, mint nálunk tehát...

Szerkezetben rájuk is az jellemző, mint utóbbi ellenfeleinkre, van egy 210-es centerük Neemias Queta személyében, rajta kívül pedig három 2 métert elérő magasságú játékosuk van, közülük minden szempontból kiemelkedik a 203 centijével igazi mindenest játszó, eddig 16,5 pontot, valamint 8,3 lepattanót átlagoló Goncalo Delgado.

Egy ilyen sorozatterhelés végén már lehetnek komolyabb anomáliák mindkét oldalon, de pozitív, hogy lényegébe véve egészségesek maradtak fiaink a torna végére is és a tendenciákat elnézve reménykedhetünk abban, hogy újabb jó játékkal, újabb győzelmet tudnak aratni a ma délután 17:15-kor kezdődő összecsapáson.

Hajrá U20, hajrá magyar kosárlabda!

Fotó - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus