Férfi U20-as B-divíziós Eb: Grúziával kezdjük a 2. kört

A grúzok lesznek az első ellenfeleink a 9-16. helyekért folytatott körben, ahol egy meccsen dől el, hogy a felső vagy az alsó ágra kerülünk.

A csoportkör után, melyet a C-jelű hatosban a negyedik helyen zárt Pór Péter legénysége, a D-jelű ötös harmadik pozíciójában végző Grúzia ellen játszhatunk ma délután 15:00-tól.

A győztes a 9-12- helyért folytathatja, a vesztes viszont már legjobb esetben csak 13. lehet - így valljuk meg, bár nem könnyű ellenfél a grúz, erősen a becsületünkért küzdhetünk itt a B-divízióban ezen a mai derbin, ha már a nyolcba jutás (ami nem feltétlenül lett volna elvárható ennyi hiányzó távollétében) nem jött össze Kovács Gáborék számára.

A mai rivális egyetlen ponttal kapott ki a lengyelektől, akiket mi a felkészülés során "letesztelhettünk" és akikkel mi elsőre akkor egált játszottunk, így elmondhatjuk, hogy a grúzok minimum hasonló játékerőt képviselnek, mint fiaink jelenlegi felállásukban. A finnek ellen viszont simán kikaptak Korsantiáék, míg Koszovót szoros meccsen verték és Portugália ellen is megszenvedtek a győzelemért - tehát hasonlóan hektikusan teljesítettek eddig, mint a mieink.

Szerkezetben nagyon jó ellenfélről van szó, rendelkeznek 208 centis belső emberrel és magas mezőnyökkel is, nemzetközi tapasztalatot illetően pedig a Seton Hallban pallérozódó Alexander Mamukelashvili az NCAA-ben játszó ászuk, de ő nem annyira meghatározó ezen a tornán a 7 pontos, 7 lepattanós átlagával, ám ezzel együtt is nagyon megoszlanak a terhek a jobbára otthon és azon belül is a többségében a Tsu-Hyundai csapatánál játszó (itt öten kosaraznak jelenleg) ifjoncok között.

Nagyon kétarcú, de harcos és kőkemény csapat a grúz, így legjobb formáját kell elővennie a Kerpel-Fronius Gáspár irányította társaságnak a győzelem érdekében, vélhetően hullámzó meccs előtt állunk.

Hajrá U20, hajrá magyar kosárlabda!

A derbi élőképpel is megtekinthető az alábbi linken:

Fotó - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus