Férfi U20-as B-divíziós Eb: Hollandia ellen javíthatunk

A csoportkör harmadik fordulójában a hollandok jönnek, ami szintén nagyon nehéz feladatnak tűnik Völgyi Marcellék számára.

Ma 19:30-tól az oroszok ellen a mieinkhez hasonlóan nagy csatában, de kicsit simábban kikapó, a luxemburgiak ellen viszont nyerő hollandokkal játszhatunk, ahol reálisan a csoport harmadik helye a tét számunkra, míg mai riválisunk még joggal reménykedhet a (felsőági) továbbjutás kiharcolásában, számukra még hátra lesz a csehek elleni kulcsmeccs, ahol - ha ellenünk most győznek - még a legjobb kettőbe be is csúszhatnak. Noha a mieink számára reálisan már elment a hajó, mivel ez matematikailag még nem biztos és Pór Péter tanítványai két nap két teljesen ellentétes arcukat mutatták, így amennyiben ma sikerrel zárnánk az észak-nyugatiak elleni derbit, úgy még reménykedhetnénk benne, hogy egy körbeveréssel odaérhetünk a második, még továbbjutást jelentő helyre. Ehhez viszont vélhetően nem csak nyerni kéne, hanem sokkal nyerni...

Hogy ez miért is nem lesz egyszerű Pápai Mátéék számára, azt hosszasan tudnánk taglalni. Riválisunk egy jó szerkezetű válogatott, melyben van több tengerentúlon (NCAA I-ben és alsóbb divíziókban) pallérozódó tehetség (Sam Van Oostrum, Kevin Schutte, Dylan Van Eyck) és a holland első osztály első négy csapatában mind találunk olyan aktív rotációbeli ifjoncot (Tim Hoeve, Marjin Ververs, Maik Bouwer, Elay Wirjo), aki most itt van az Eb-gárdában - köztük van olyan is, aki túlzás nélkül meghatározónak számít saját klubjában, sőt, van náluk cseh második ligában légióskodó bedobó (Calvin Poulina) is, tehát ez az ellenfél egy minden tekintetben jó elegynek számító gárda, a megfelelő nemzetözi, illetve felnőtt szintű rutinnal a korosztályhoz mérten.

Egy nagyon precízen büntetőző (összesen három kihagyott kísérlet eddig két meccs alatt!!!), tűrhetően triplázó és stabilan lepattanózó, kiegyensúlyozott válogatott a hollandoké, így a legjobbunkra lesz szükségünk, ha nyerni akarunk, pláne, ha a már pusztán matematikai továbbjutási esélyeinket is meg akarjuk tartani.

Ami biztató lehet a mieinkre nézve, hogy tegnap már többen is tudtak egyénileg is érdemi produkcióval előállni és vezérként teljesíteni, de még több energiára és vagányságra lesz szükségünk a ma esti derbin, ebben biztosak lehetünk.

Hajrá U20, hajrá magyar kosárlabda!

Fotó - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus