Férfi U20-as B-divíziós Eb: Luxemburg ellen folytatjuk

Ma délután egy kötelező győzelemmel javíthat U20-as válogatottunk a B-divíziós Eb negyedik játéknapján.

A miniállam kosárlabda kultúrája az ország méreteihez és lélekszámához képest igen magasnak mondható, ám ennek ellenére nem lehet kérdés, hogy az eddig három összecsapás után nyeretlen magyar válogatott a derbi egyértelmű esélyese.

Ezt alátámasztja jó néhány tényező, így az is, hogy mai riválisunk keretében nincsen külföldön játszó ifjonc, szerkezetileg is hátrányban lehetnek (bár a mai kosárlabdában sosem könnyű kifejezetten alacsony, sűrű csapat ellen támadni), hiszen összesen egy játékosuk éri el a két métert és mindössze öt 190 centinél magasabb emberük van a keretben. Nemzetközi tapasztalatuk azért bőven van, ugyanis a korosztályos EYBL-ben évek óta rendszeresen részt vesznek közülük többen is.

Eddig teljes mértékben a papírformát hozzák Andjelkovicék, akik az örményeket magabiztosan verték, a hollandokkal nem tudtak mit kezdeni és nagyon simán kikaptak, majdnem egy 20-assal, a csehek ellen ugyanakkor egész szépen helyt álltak és 10 ponton belül tudtak maradni a lefújásra. Ezek alapján megállapíthatjuk, hogy a csoport negyedik helye a tét ma fiaink számára, akik az oroszok elleni, majdnem bravúrgyőzelemmel záródó találkozót leszámítva támadásban nem találják a ritmust, gyengén büntetőznek és lényegébe véve távolról veszélytelenek.

Talán reménykedhetünk abban, hogy amennyire nem jött eddig ki a lépés a csapatnak és a jobb dobóinknak, ma picit kiszakad a zsák végre, de ehhez jó szellemiséggel és az egy napos pihenő után megfelelő frissességgel kell odaállnia ehhez a derbihez Kovács Gáboréknak a 17:30-kor kezdődő összecsapáson.

Hajrá U20, hajrá magyar kosárlabda!

Fotó - fiba.basketball

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus