Óriási hajrá után végül kikaptunk Oroszországtól

Hatalmas bravúr kapujában volt Pór Péter legénysége, de végül egy ponttal kikapott Oroszországtól, így két meccs után nyeretlen az Eb-n.

U20-as férfi Európa-bajnokság, B divízió, csoportkör, C-csoport, 2. forduló
Oroszország - Magyarország 69-68 (21-15, 16-11, 18-23, 14-19)

Magyarország: Kerpel-Fronius 3/3, Fazekas 7/3, Németh 12, Bonifert 2, Pápai 12. 
cserék: Kovács 5/3, Filipovics 6, Krnjajszki 5, Völgyi 6, Anda -, Kozma 5/3, Kucsora -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A kosarsport.hu beszámolója:

Nem kezdtünk rosszul, hiszen 4-0-s orosz vezetés után Németh Ákos és Pápai Máté dupláival egyenlítettünk, Motovilovval azonban nem tudtunk mit kezdeni védekezésben, ellenfelünk legjobbja 8-4-es vezetéshez juttatta csapatát 4 perc játék után. Kozma Gergő triplájára is ő válaszolt azonnal, Németh Ákos kosara után pedig sokáig befagyott az eredményjelző. Küszködtek a csapatok az előrejátékban, de Andrianov hármasával kialakult az eddigi legnagyobb különbség, Filipovics Stefán sportszerűtlen faultja után ráadásul Motovilov két büntetőjével és Tyihonenko hármasával 10 pontra nőtt lemaradásunk a nyolcadik perc közepén (19-9). Több büntetőnk is kimaradt ezután, de ekkor egyértelműen a mi akaratunk érvényesült, Filipovics pontjaival egészen négy pontra zárkóztunk a 10. perc közepére, a felvonás végén pedig hattal voltunk lemaradva (21-15).

A második játékrész elején két percig nem szereztünk kosarat, Pápai törte meg a kosárcsendünket, Bonifert Bendegúz duplájával pedig újra négy pontra zárkóztunk (23-19). Fazekas Csaba labdaszerzés utáni ziccerével három pont volt csak a hátrányunk a 15. perc elején (24-21), itt viszont Homenko gyorsan beszórt két kettest két támadásból, jött is az időkérés Pór Pétertől a felvonás felénél (28-21). Az oroszok lendületét sikerült megtörni ideig-óráig, de a mieink támadásban nem tudtak felpörögni: Kerpel-Fronius Gáspár két büntetőjére Homenko újabb két duplával válaszolt, Tonojan pedig 10 pont fölé növelte Oroszország fórját (34-23). A félidő vége előtt Kozmáé volt az utolsó szó, de az ő kosarával is csak annyit tudtunk elérni, hogy maradt a 11 pontos különbség (37-26), amelyben óriási szerepe volt az 1/9-es triplamutatónk mellett annak is, hogy 10 büntetőt hagytunk ki csak az első 20 percben.

A fordulás után hatalmasat fordult a játék összképe: a védekezésünk keményedett, lerohantuk az oroszokat, és a támadópattanókat is összeszedtük, egyértelműen jobban odatettük magunkat, mint ellenfelünk. Pápai, Völgyi és Fazekas vezetésével kettő perc alatt minimálisra csökkentette lemaradását a magyar válogatott (37-35). Az oroszok Motovilov kosaraival kaptak lábra, aki egymaga intézett egy 7-0-s rohanást 39-37 után, így megint meglépett ellenfelünk a 25. perc közepére (46-37). Motovilovval a felvonás hátralévő részében sem tudtunk mit kezdeni, folyamatosan szórta a kosarakat, és a társait is kiszolgálta egy-egy alkalommal, viszont a támadópattanózásunk továbbra is jól működött, Németh vezetésével rendre eredményesek tudtunk lenni mi is, így végig 7-10 pont között mozgott hátrányunk - Völgyi duplájával 6 pontra zárkóztunk az utolsó 10 perc előtt (55-49).

Jobban kezdte az utolsó negyedet riválisunk, de Pápai törte meg megint a magyar kosárcsendet, az eddig a pontig kiválóan játszó Motovilov pedig a 33. percben sportszerűtlen hibát vétett, amit négy ponttal használtunk ki (58-55). 60-57 után jött egy újabb nagy szakasz Pór Péter legénységétől: Krnjajszki Borisz duplája után a 36. perc közepén Németh kettese már a vezetést jelentette Magyarországnak, a következő támadásból pedig Kovács Gábor hármast dobott, négy ponttal megléptünk (60-64). 68-64-es magyar vezetésig, az utolsó két percig nem is volt gond, Motovilov két büntetőjét viszont Tyihonyenkó triplája követte egy perccel a lefújást megelőzően, amivel visszavette a vezetést az orosz csapat (69-68). A hátralévő időben hiába volt több lehetőségünk, nem született már kosár egyik oldalon sem. Óriásit küzdött a magyar válogatott, nagy hátrányból jött vissza, de végül egyetlen ponttal kikapott, 69-68-ra győzött Oroszország.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus