Lezárhatja a Boston, egálról folytatódik a LAC-DAL párharc

Porzingis nélkül is pontot tenne sorozata végére a Celtics, Los Angelesben folytatódik a Clippers-Mavericks párharc - mutatjuk, hogy mire érdemes figyelni az NBA rájátszásának következő mérkőzésein.

Boston Celtics – Miami Heat 01:30

A Celtics egy csalódást keltő harmadik meccs után legutóbb ismét magabiztos győzelmet aratott, nagyon szívós védekezésével megint 90 pont alatt tartotta a Miamit, ezzel 3-1-es előnybe került. Ezúttal nem Tatum és Brown volt a Boston vezére, hanem Derrick White, aki a sorozatban a legjobb meccsét produkálta, nyolc triplával jutott el 38 pontig, az ő egyéni extrája jelentette a Celtics magabiztos sikerét – annak ellenére hozták a papírformát a kelták, hogy Kristaps Porzingis csak 14 percet tölthetett a pályán, a lett magasember megsérült és elvileg több mérkőzést is ki kell hagynia. Porzingis bár az X-faktor ebben a párharcban a fizikai adottságaival és képességeivel, de így is masszív esélyes a Boston, a Miaminak ugyanis, ha nem lenne elég, akkor Butler és Rozier sérülése mellett most Jaime Jaquez Jr. is összeszedett valamit, ma rá sem számíthat Erik Spoelstra – kezdenek elfogyni az egyébként is csekély számú opciók támadásban a Heat számára, a ligaelső ellen pedig ez már valószínűleg egyáltalán nem fér bele. A vendégeknél nagy kérdés, hogy kivel fog bővülni a rotáció az újonc sérülésével, alacsony poszton nagyon vékonynak tűnik a Miami, ez ellen a Boston ellen pedig ez egy olyan területe a pályának, ahol elől-hátul kimagaslót kellene nyújtani. Porzingis nélkül érdemes lesz figyelni, hogy hogyan alakul át a Celtics támadójátéka, bár Horford kezdőbe kerülésével valószínűleg sokat nem fognak változni az alapok – Herróéknak az egyetlen reményük az lehet, hogy megint belekergetik a Bostont egy gyengébb dobónapba, bár erre a hazaiak tudatosan felépített támadójátékát ismerve erre kevés esély lehet, a hazai pályán szinte legyőzhetetlen kelták számára még Porzingis nélkül is óriási csalódás lenne, ha nem sikerülne ma lezárni a párharcot.

A párharc állása: 3-1 a Celtics javára.

 

Los Angeles Clippers – Dallas Mavericks 04:00

Ez a párharc abszolút megjósolhatatlan, egyrészt amiatt is nehéz belőni az esélyeket, mert mindkét oldalon vannak sérült kulcsemberek, másrészt a Clippersnél az a paradox helyzet állt elő, hogy Kawhi Leonarddal a soraikban eddig nyeretlenek, míg a sztár nélkül mindkét meccsüket megnyerték – nem éppen erre gondolna az ember előzetesen. Ha ebből a nézőpontból nézzük a dolgot, akkor a hazaiak „jobb” helyzetben vannak, hiszen Leonard játéka ma sem valószínű, bár nyilván nagyon fog hiányozni a veterán csatár a csapatból, még akkor is, ha ebben a playoffban eddig egészség híján nem tudta hozni a tőle elvárt teljesítményt. Ugyanakkor aggodalmat jelent a Dallasnál, hogy a hírek szerint Luka Doncic sincs 100%-os állapotban, annak ellenére, hogy a szlovén sztár várhatóan vállalja majd a játékot ma is – nem úgy Tim Hardaway Jr., aki még a második mérkőzésen sérült meg, és egy időre biztosan nem számíthat rá Jason Kidd. A legutóbbi találkozón a Clippers Leonard nélkül is komoly védekezést rakott le az asztalra, Lue csapata jól ráérzett arra, hogy Doncic és Irving megállítása helyett inkább a Mavs kiegészítőinek limitálására kell fókuszálni – a kulcs elsősorban Washington és Gafford megfékezése, ez amikor sikerült, akkor győztesen hagyták el a pályát Hardenék. Ehhez természetesen szükség lesz arra, hogy George és Harden ott folytassa, ahol a múltkor abbahagyta, legutóbb mindketten 33 pontig jutottak, a clutchban is ők jelentették a különbséget a csapatok között. Nagy kérdés, hogy Leonard nélkül meddig tudja fenntartani úgy a jó védekezését a LAC, hogy az ne nyomja rá a bélyegét a támadójátékra – a fentiekből következik, hogy sorozatban a két sztár mellett kiemelten nagy szerepe van Zubacnak és az őt tehermentesító Plumlee-nak is. Már csak a lepattanók miatt is, hiszen a hazaiaknál érdemes lesz ezekre fokozottan figyelni – bár az előző mérkőzésen a pattanózás 42-29-es elvesztésével is nyerni tudott a végén a csapat, sőt, támadópattanókban 14-5-re tudott dominálni a Mavs, de ez mindenképpen egy intő jel lehet, ez egy olyan eleme a játéknak, ami meccseket és párharcokat is képes eldönteni, úgyhogy még egy ilyen kihagyás nem fog beleférni a palánk alatt.

A párharc állása: 2-2.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus