Hírmorzsák 2024-05-05 (9:00)

Rögtön elvette a pályaelőnyt a Timberwolves, Anthony Edwards szerint nem számít, hogy mások mit gondolnak róluk. Michael Malone elfogadhatatlannak tartja a Nuggets második félidei védekezését. Maxi Kleber vállsérülés miatt határozatlan időre kidőlt. Jelenleg az az általános várakozás, hogy LeBron James marad a Lakersnél. Paul George és James Harden sem tudja még, hogy marad-e a Clippersnél. George iránt a 76ers és a Magic is érdeklődhet. Russell Westbrook lehet, hogy távozik a Clipperstől, mert elégedetlen volt a szerepével. A 76ersnél George mellett Brandon Ingram és Jimmy Butler is kiszemelt lehet. A Suns még nem döntött Frank Vogel jövőjéről. D’Angelo Russell pénzbüntetést kapott. Lonzo Ball lehívta a játékosopcióját. 33 éves korában elhunyt Darius Morris.

A Timberwolves Denverben tudott nyerni 106-99-re, ezzel rögtön elvették a Nuggetstől a pályaelőnyt, és a rájátszás során még mindig veretlenek, 5-0-ra állnak. Anthony Edwards 43 pontos playoff-karriercsúcsot ért el, majd elmondta, hogy nem az motiválja őket, hogy megmutassák másoknak, hogy kik is ők, mert ők pontosan tudják ezt magukról, és amíg ott vannak egymás mellett, nem is igazán számít, hogy mások mit gondolnak róluk. Mindig élvezetes a világ legjobb játékosa és a világ legjobb csapata ellen játszani, és nagyot küzdöttek ellenük – ez a meccs nem róla szólt, hanem a csapatáról, miközben a társai magabiztossá tették őt. Nikola Jokics is dicsérte az ellenfél legjobbját, szerinte Edwards különleges játékos, és nagyon tiszteli őt azért, hogy mindent képes megcsinálni a pályán. Muszáj őt tisztelni amiatt, hogy milyen jó és milyen tehetséges játékos.

A Timberwolves 18-4-es futással kezdte a meccset, Michael Malone ugyanakkor hangsúlyozta, hogy emiatt egyáltalán nem aggódott, csupán annyi történt, hogy Jamal Murray nem tudta értékesíteni a dobásait azt követően, hogy a héten nem edzett. Sokkal inkább aggasztja a második félidőben bemutatott védekezésük, volt egy olyan időszak, amikor ellenfelük 90 százalékos dobásmutatón állt a második félidőben, és a végére is 71 százalékkal állt a Timberwolves a fordulás után, ami elfogadhatatlan a rájátszásban. Naz Reid belelendült, ahogyan Karl-Anthony Towns és Mike Conley is, miközben Anthony Edwards az első félidőben cipelte a Timberwolvest. Úgy érezte, hogy a második félidőben közel sem voltak kellően fegyelmezettek és fizikálisak, és az ellenfelük azt csinált, amit csak akart.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy megvan a diagnózis Maxi Kleber vállsérüléséről, a veterán magasember jobb válla kiugrott a helyéről, és emiatt határozatlan ideig nem számolhat vele a Mavericks. Az újságíró értesülései szerint az is elképzelhető, hogy ebben a rájátszásban már nem léphet pályára Kleber, akkor is bizonytalan a visszatérése, ha a Mavericks továbbjutna a Thunder ellen.

Adrian Wojnarowski (ESPN) információi alapján jelenleg az tűnik a valószínűbb forgatókönyvnek, hogy LeBron James maradni fog a Lakersnél, a játékos preferáltan itt fejezné be a pályafutását. James ettől függetlenül várhatóan lemond majd az 51 millió dolláros játékosopciójáról, így szabadügynök lesz, de ismét alá fog írni a Lakershez egy, esetleg két évre, legalábbis ez jelenleg az általános várakozás, de később még meggondolhatja magát.

A Clippers kiesése után Paul George megkapta az elkerülhetetlen kérdést a jövőjéről, és elmondta, hogy látja maga előtt azt a forgatókönyvet, hogy ő és James Harden is hosszabb távra marad a csapatnál, de jelen pillanatban még nem gondol erre. Először is meg kell emésztenie a történteket, most ez lesz a következő lépés számára, miközben a családja környezetében lesz, és majd azt követően foglalkozik a jövőjével, jelenleg még nem tart ott, hogy ezt megtegye. Harden is azt mondta, hogy még nem tudja, hogy mi lesz a folytatás, majd megjegyezte az újságíróknak, hogy sok olyan kérdést tettek fel neki, amikre azért sincs válasza, mert még el sem tudott gondolkodni ezeken.

Sam Amick és Law Murray (mindketten The Athletic) értesülései szerint az az általános várakozás, hogy George lemond a 48,8 millió dolláros játékosopciójáról, így szabadügynök lesz. A 76ers és a Magic is érdeklődhet iránta a nyáron, ráadásul mindkét csapat meg tudja teremteni azt a sapka alatti helyet, hogy odaadják neki a 49 millió dollárról induló maximum szerződést, amire George jogosult lehet. A The Athletic cikke is kitért arra, hogy George szívesen maradna a Clippersnél, Los Angelesben viszont abban reménykednek, hogy Kawhi Leonardhöz hasonlóan ő is valamivel a maximum alatt fog aláírni, mert szeretnének bemenni a második apron alá, hogy nagyobb mozgásterük legyen erősíteni – korábban itt akadtak meg a hosszabbítási tárgyalások a felek között, hogy a maximumnál kevesebbet ajánlott a Clippers.

Ugyanebből a cikkből derült ki az is, hogy Russell Westbrook közel sem volt megelégedve a Clippersben betöltött szerepével, nem volt megbékélve azzal, hogy csereként használták őt Harden megszerzését követően. Korábban arról lehetett hallani, hogy ezzel az ötlettel a játékos állt elő, a The Athletic ugyanakkor úgy értesült, hogy valójában Lawrence Frank csapatvezetőnek kellett meggyőznie az irányítót arról, hogy fogadja el ezt a szerepet. Westbrooknak 4 millió dolláros opciója van a következő szezonra, ugyanakkor nem elképzelhetetlen, hogy lemond erről, és keres egy olyan csapatot, ahol jobbak lehetnek a lehetőségei.

Brian Windhorst (ESPN) még a Clippers kiesése előtt beszélt arról, hogy a 76ers legfőbb kiszemeltje Paul George lesz a nyáron, és ők hajlandóak is lennének megadni nekik a maximumot, ami után Los Angelesben el kell dönteni, hogy hajlandóak-e erre ők is, illetve George is döntéshelyzetben lesz, hogy akar-e maradni. Az újságyíró szerint ugyanakkor Daryl Morey nem csupán a sapka alatti hely felhasználásával próbálkozik majd erősítéssel, hanem cserében is gondolkodhat, és két olyan kiszemeltje is lehet, akik jogosultak az idő előtti hosszabbításra, de jelen állás szerint egyikük sem fog a nyáron új szerződést kapni. Jimmy Butler az egyik ilyen jelölt, akinek akkor telhet ki az ideje Miamiban, ha új szerződést akar, de a Heat nem lesz hajlandó meghosszabbítani a még két évig érvényes megállapodását. A másik kiszemelt Brandon Ingram lehet, aki szerződése utolsó évébe lép, és a Pelicans is lépéskényszerben lehet, mert 2025 nyaráig meg kell hosszabbítaniuk Trey Murphy III szerződését is, és a csapat korábban még sosem fizetett luxusadót.

Az NBA 25,000 dolláros pénzbüntetést szabott ki D’Angelo Russellre, amiért a Nuggets elleni kiesést követően szidalmazta az egyik játékvezetőt.

Adrian Wojnarowski szerint a Suns még nem döntött Frank Vogel jövőjéről, továbbra is fontolgatják azt, hogy kirúgják-e őt, vagy vele menjenek neki a következő szezonnak is. Lehetett arról hallani, hogy átalakíthatják az edzői stábját, ugyanakkor a Suns még nem tart ott, hogy végeleges döntést hozzanak edzőkérdésben.

Wojnarowski jelentette azt is, hogy Lonzo Ball lehívta a 21,4 millió dolláros opcióját a Bullsnál a következő szezonra. Mindez egyáltalán nem meglepő, mivel Ball sérülések miatt 2022 januárja óta nem tudott pályára lépni, és egyelőre az is bizonytalannak tűnik, hogy egészséges lesz-e a következő szezon kezdetére. Ball bal térdét háromszor is megműtötték, a legutóbbi beavatkozás során porcátültetésen esett át, és a játékos ugyan reménykedik a visszatérésben, nincs arra garancia, hogy a térde valaha is lesz ehhez megfelelő állapotban.

A végére egy szomorú hír maradt, 33 éves korában elhunyt Darius Morris, jelentette be az egykori kosaras családja. A Los Angelesből származó Morrist a Lakers draftolta a 2011-es játékosbörze 41. helyén, és az első két NBA-s szezonját itt is töltötte, mielőtt megfordult volna a 76ersnél, a Clippersnél, a Grizzliesnél és a Netsnél is a következő két idényben. Később játszott a G Ligában, Kínában, Oroszországban és Franciaországban is, az NBA-ben 132 meccsen kapott lehetőséget, 11,1 perc alatt 3,3 pontot és 1,3 gólpasszt átlagolt az irányító. Morris családja arról nem adott tájékoztatást, hogy mi okozta a halálát.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

Doc Rivers 40 NBA-s éve nehezen értékelhető - mit kell tudnia egy modern NBA-irányítónak? - a lelassított ziccerdobás, avagy a Decel kezd elterjedni a ligában - hogyan tovább, Milwaukee és Philadelphia? - mit érdemes tudni a Denver-Minnesota, illetve a Knicks-Pacers párharcról? - Buddy Hield a playoffig 86 meccsen lépett pályára - Anthony Edwards útja a sztárságig - a 25 legjobb draftee listáját két francia vezeti - a playoff nem az öregemberek sportága?

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus