30 éves évfordulóját ünnepli az Inside the NBA showműsor

Az NBA on TNT kilenc Emmy-díjat nyert magazinjának legjobb pillanatait szedték össze az alkotók a kezdetektől a Shaqtin' A Foolig.

Az Inside The NBA-t 1989-ben indították el az NBA on TNT keretein belül, 2003 óta a TNT és az NBA TV közös showja - korábban is több neves szakíró és ex-játékos (David Aldridge, Jim Huber szakértők, Steve Kerr, Magic Johnson, Kevin McHale, Tracy McGrady, Gary Payton) szerepelt a műsorban, amelyet 1990 óta a csak EJ-nek becézett Ernie Johnson vezet. A 2000-es évek elején csatlakozott hozzá Kenny Smith és Charles Barkley, majd legutoljára Shaquille O'Neal egészítette ki a mostanra már legendás négyest - Johnson és Barkley munkásságát 3-3 Emmy Díjjal is jutalmazták korábban. 

Az Inside The NBA-nek több különálló műsorszáma is van, a teljesség igénye nélkül a Shaquille O'Neal készítette Shaqtin' A Fool, Kevin Garnett Area 21-ja, 2017 óta a Players Only szegmens, amikor csak volt játékosok készítik a műsort, illetve a kezdetektől fut Ernie Johnson statisztikai rovata, az egyes műsorokat záró EJ's Neat-O Stat of The Night, amelyben vicces statisztikákat gyűjtenek össze, és amely legendás arról, hogy a rovatnak 1990 óta nincs állandó szponzora, ami természetesen folyamatos poénforrás a műsorban. 

Az Inside The NBA-ből több kosaras szállóige is származik, például a "win or go home" (győzz, vagy menj haza), a "gone fishin" (horgászni mentek) - utóbbi a legenda szerint onnan jött, hogy a 90-es években a Suns mascotja tartott egy horgászbotot a kezében egy meccsen, amikor a Suns továbbjuthatott a playoffban. Shaq honosította meg a "Tragic Bronson Alert"-et, de többek között JaVale McGee is a Shaqtinnek köszönheti, hogy Amerikában popkulturális ikonná vált. 

Íme a műsor készítőinek négyrészes összefoglalója az elmúlt 30 évről:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus