Anthony Davis: 5 by 5, 10 000. pont, sorsdöntő kihagyott büntető

A New Orleans Pelicans magasembere a liga történetének 11. játékosa lett, aki 5 by 5-öt ért el egy meccsen, de rendkívül felemás képet festett Davis estéje.

Ma hajnalban a New Orleans Pelicans 121-120-as vereséget szenvedett a Philadelphia Sixers otthonában. Sok mindenről emlékezetes maradhat ez az összecsapás, de rendkívül felemás az összkép a Pelicans centere, Anthony Davis szempontjából.

Davis a liga történetének 11. játékosa lett, aki elérte a 5 by 5-ot, azaz öt különböző kategóriában is elért legalább 5-ig - 12 ponttal, 16 pattanóval, 6 gólpasszal, 5 blokkal és 5 szerzett labdával végzett.

(Az előző tíz ilyen illetőt Julius Ervingnek, Hakeem Olajuwonnak, David Robinsonnak, Derrick Colemannek, Vlade Divacnak, Jamaal Tinsley-nek, Andrei Kirilenkónak, Marcus Camby-nek, Nicolas Batumnak és Draymond Greenek hívták.)

Green majdnem három éve, 2015. december 11-én érte el az eddigi utolsó 5 by 5-ot az NBA-ben, ezt azonban egy dupla hosszabbításos mérkőzésen tette. Batum majdnem hat éve, 2012. december 16-án hozta a 5 by 5-ot, rendes játékidőben eldőlő összecsapáson utoljára akkor volt ilyen teljesítmény.

Davis emellett egy mérföldkövet is elért: a liga történetének nyolcadik legfiatalabb játékosaként jutott el 10.000 pontig.

Az árnyoldalra is került azonban pár dolog. Egyrészt hat kategóriából is megvolt Davisnek az 5, hiszen 6 eladott labdával zárta a mérkőzést. A dobás sem ment neki (12 pontját 4/13-as mezőnymutatóval hozta), Joel Embiid pedig a 7 eladott labdája ellenére domináns volt ellene (31 pont, 19 pattanó).

Emellé oda lehet még tenni, hogy a meccs legvégén Davis hagyta ki azt a büntetőt, amivel egyenlíthetett volna a New Orleans.

Érdekességként meg lehet említeni azt is, hogy a Sixersnek mostanában szokása az ellenfelek kiemelkedő estéit tönkretenni: most Davis 5 by 5-ja sikkadt el teljesen, legutóbb pedig Kemba Walker 60 pontját homályosította el Jimmy Butler triplája és az ezzel megszerzett Philly-győzelem.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus