A forduló válogatottja - 13.

A 13. bajnoki forduló 4 hónapon át zajlott, novemberben egy, decemberben három, míg januárban és februárban is egy-egy meccsel. Szerdán játszották le az utolsót (NYKK - JKSE), így ideje volt, hogy forduló válogatottját hirdessünk ebben a körben is. Ami még talán nem volt: mind az 5 kezdőjátékos magyar lett most a Kezdő 5-nél, a legjobb hatodik ember pedig egy amerikai.

Irányító

Wittmann Krisztián (Kecskemét)

December közepi meccsről beszélünk a KTE és a Falco között, utóbbi vendégszereplésével. Akkor még vergődéséből próbált kilábalni a szombathelyi gárda, ám Kecskeméten nem sok babér termett a Falcónak ezen a derbin. Wittmann remekül dirigálta csapatát, ütemet adott a támadásoknak és dobott mellé 16 pontot is, amit a 4 triplája fényez még (7 kísérletből, ami jó kis dobószázalékot jelent). Kiosztott 5 gólpasszt és "eladott" 5 személyit is az ellenfélnek, a VAL értéke pedig 21 lett.

Dobóhátvéd

Supola Zoltán (Alba)

A fehérváriak hátvédje élete egyik legjobb meccsét játszotta, ami kellett ahhoz, hogy a zilált 13. forduló januári meccsén az Alba nagyon simán gyűrje le a vendég Szegedet. Supi volt az, aki a meccs eleji rohanást vezette, majd később labdaszerzésekkel is segítette csapatát - a 21 dobott pontjáról nem is beszélve, amit nagy pontossággal ért el, közte 3 triplával. 4 lepattanója és 2 gólpassza sem mutat rosszul statisztikájában, ahogyan a kerek 30 VAL érték sem. Meghálálta, hogy a kezdőben kapott helyet.

Alacsonybedobó

Csabay Ádám (Pécs)

Nagy meccse volt ez neki, remek kezdéssel, ami egyben csapata kiváló rajtját is jelentette a vendég Sopron ellen. Előzetesen nem feltétlenül a baranyaiak voltak a derbi esélyesei, ám arra vélhetően kevés soproni számított, hogy Csabay az első negyedben több pontot termel (10-et), mint az egész SKC (7-et). A jól védekező Pécs és a sokat hibázó Sopron csatájában valahol Csabay lehetett a mérleg nyelve, aki a szükséges pluszt adta csapata játékához. Egy negyed alatt 3 triplát szórt, s később is betalált több fontos pillanatban, ami egy jó klasszikus bedobó ismérve. Számok alapján Csabay Ádám 17 pontot (4 triplát) szerzett, volt 3 lepattanója, s végül 19 VAL értéke 30 játékperc alatt. Igencsak kellett ő ahhoz, hogy nagy skalpot gyűjtsön be a PVSK abban a fordulóban.

Magasbedobó

Hendlein Roland (Kaposvár)

Rangadónak minősíthető meccset hozott együttese Egerszegen. Amikor a hazaiak 8 pontra meglógtak, ő tartotta a lelket csapatában. Később a fordításból vette ki a részét becsülettel, majd a hajrához közeledve fontos kosarai késztették az akkor még egerszegi vezetőedző Völgyi Pétert, hogy átszervezze némileg együttesét, hiszen Hendleinnel nehezen bírtak a hazaiak. 24 pontjából 6 triplából született (tehát kétszer talált be messziről), volt 5 lepattanója és 4 kiharcolt faultja, meg 27 VAL értéke.

Center

Lekli József (ZTE)

Lehetett volna más is a legjobb (a Nyíregyházában a JKSE ellen szinte egyedül versenyképes Poscic vagy a remek statisztikát hozó kaposvári Chism, esetleg a körmendieknél nagyot játszó Török is), ám mi Leklire adtuk a "voksunkat". Csapata otthon vesztett nagy csatában a Kaposvár ellen öt ponttal, ám Lekli kiválóan tette a dolgát a palánkok alatt. A meccs jó részében nyerte a Chism elleni centercsatát (később azért az amerikai erős dupla-duplát hozott össze, tehát valamelyest fordult a kocka), ráadásul demoralizáló zsákolásai, illetve a meccs végén csapatát versenyben tartó pontjai voltak. Még az utolsó percben is visszahozta annak esélyét, hogy nyerjen a ZTE, de végül a szintén nagyot alakító Kaposvár felé hajlott a mérleg nyelve. Nem Leklin múlt a dolog. 19 pont, 6 lepattanó, 30 VAL volt a teljesítménye számokban.

Legjobb hatodik ember

Deonta Vaughn (Paks)

Mutatója: 16 pont, 2 tripla, 9 assziszt, 25 VAL 27 perc alatt remek. Csereként új színt vitt az ASE játékába a Körmend ellen, és több rossz meccse után szinte csak jó dolgokat művelt a pályán ekkor. Jó dolga van a paksiaknak, hogy egy ilyen képzett amerikai karmester a cseréje olykor a magyar Kovács Ákosnak (illetve fordítva, mikor hogy...), mindenesetre ezen a meccsen éppen jobbik arcát mutatta Vaughn, s ha ő jó formában van, akkor kulcsembere, sőt, nyerőembere tud lenni az "atomos" gárdának.

Fotó 1: feol.hu

Fotó 2: sport365.hu

Fotó 3: digisport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus