A forduló válogatottja - alapszakasz - 6. forduló

Péntektől vasárnapig lejátszották a magyar férfi A-csoport alapszakaszának hatodik körét - a forduló válogatottját olvashatjátok a fehérvári, debreceni és pécsi MVP-kkel.

A korábbi forduló válogatottak:

Alapszakasz: 1. forduló2. forduló3. forduló4. forduló, 5. forduló


Irányító
Kovács Ákos - Atomerőmű SE (1)

A Paks fontos meccset nyert meg a Kaposvár ellen, és az összesen 2 ponttal behúzott összecsapás legjobb ASE-játékosa Kovács Ákos volt, aki hatékonyan szerzett 19 pontja (4/5 dupla, 3/4 tripla, 2/4 büntető) mellett 5 pattanót, 7 gólpasszt, 1 szerzett és 3 eladott labdát, illetve 4 beütött és 5 kiharcolt faultot jegyzett, így 38 és fél perc alatt 26 VAL-ig jutott.


Dobóhátvéd
Kameron Taylor - Pécsi VSK-VEOLIA (2)

A Pécs realizálta a papírformát a TF otthonában, és a simán megnyert mérkőzésen Taylor villogott leginkább. Az amerikai hátvéd 20 pontot (8/9 dupla, 0/2 tripla, 4/5 büntető), 7 pattanót, 4 gólpasszt, 5 szerzett labdát, 1 blokkot, valamint 2 beütött és 6 kiharcolt személyi hibát tett a közösbe, ami összesen 37 VAL-t ért. Ez a forduló legjobb egyéni statisztikája volt holtversenyben, és bár a TF ellen hozta össze Taylor ezt a számsort, mivel mindössze 27 perc alatt tette, így a forduló megosztott MVP-je lett.


Kiscsatár
Milos Boriszov - DEAC (4)

A DEAC kihasználta a Falco fáradtságát, már az első negyedben 15 pontos vezetést szerzett, ami végül elég volt a győzelem megszerzéséhez. Megint a montenegrói volt a hajdúságiak legjobbja, aki most 31 ponttal (5/9 dupla, 5/8 tripla, 6/6 büntető), 9 pattanóval, 2 gólpasszal, illetve 2 beütött és 5 kiharcolt faulttal segítette csapatát. Ez is 37 VAL-t ért 37 és fél perc alatt, így Boriszov is megosztott MVP lett.


Erőcsatár
Lóránt Péter - Alba Fehérvár (1)

Nincs jó formában a Szedeák, az Alba éppen ellenkezőleg, a fehéváriak pedig jó csapatjátékuk révén a pályán is érvényesítették a két együttes közötti különbséget. Statisztikailag kiemelkedett Lóránt Péter, aki 21 pontot dobott (8/10 dupla, 1/1 tripla, 2/2 büntető), 9 pattanót szedett, volt 3 gólpassza, 1 blokkja, 3 szerzett és 1 eladott labdája, valamint 1 beütött és 4 kiharcolt személyi hibája. Taylorhoz hasonlóan 27 perc alatt 37 VAL-t ért el, így ő lett a harmadik megosztott MVP.


Center
Wesley Gordon - Sopron KC (2)

A Sopron egy végletekig kiélezett összecsapáson kapott ki Kecskeméten, de ez legkevésbé Gordonon múlott, aki masszív dupla-duplát jegyzett 20 ponttal (9/11 dupla, 2/3 tripla) és 14 pattanóval. A center neve mellé még 1-1 blokk és szerzett labda, illetve 3 beütött és 4 kiharcolt fault került, amivel 34 VAL-ig jutott.


Legjobb hatodik ember
Andrew Rowsey - Szolnoki Olaj KK (1)

Kapott hideget-meleget eddig az Olaj amerikai hátvédje, de a Sassari elleni idegenbeli meccs után újra jó formát mutatott, és a ZTE elleni sikerben kulcsszerepe volt. 17 pontot szerzett (2/3 dupla, 3/6 tripla, 4/4 büntető), és volt még 4 pattanója, 5 gólpassza, 1 eladott labdája, valamint 1 beütött és 4 kiharcolt személyi hibája, ami 17 és fél perc alatt 23 VAL-t jelentett, ezzel lett a legjobb csere a játéknap során.


Fotó - Simon Erika (Alba Fehérvár facebook), Kovács Gábor (TF-Budapest Basketball), hunbasket.hu
Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus