A forduló válogatottja - alapszakasz - 9. forduló

Csütörtöktől vasárnapig lejátszották a magyar férfi A-csoport alapszakaszának kilencedik körét - a forduló válogatottját olvashatjátok a zalaegerszegi MVP-vel.

A korábbi forduló válogatottak:

Alapszakasz: 1. forduló2. forduló3. forduló4. forduló5. forduló6. forduló, 8. forduló

 

Irányító
Dustin Ware - Zalakerámia ZTE KK (3)

A ZTE idegenben győzte le a Sopron együttesét, amelyben Ware-nek elévülhetetlen érdemei voltak. Az irányító 35 pontot (7/8 dupla, 4/8 tripla, 9/10 büntető), 2 pattanót, 4 gólpasszt, 1 szerzett és 4 eladott labdát, illetve 4 beütött és 7 kiharcolt faultot jegyzett, ami 37 perc alatt 35 VAL-t ért. Mivel holtversenyben ez volt a játéknap legjobb egyéni statisztikája, viszont csak ő nyert a két 35 VAL-os közül, így ő lett a forduló MVP-je.


Dobóhátvéd
Brynton Lemar - Sopron KC (2)

A másik 35 VAL-os pont a ZTE ellenfelétől, a Soprontól jött, ahol Lemar volt elemében (amellett, hogy Warner is 31 VAL-ig jutott). A dobóhátvéd 33 pont (11/13 dupla, 1/4 tripla, 8/8 büntető) mellett 4 pattanót, 1-1 szerzett és eladott labdát, valamint 3 beütött és 6 kiharcolt faultot tett a közösbe, ami valamivel több mint 36 perc alatt felelt meg 35 VAL-nak - a Sopron veresége miatt nem lehetett MVP.


Kiscsatár
Marko Djeraszimovics - KTE-Duna Aszfalt (1)

A KTE Szedeák elleni szoros győzelméből nagyon hatékony 23 ponttal (5/6 dupla, 1/2 tripla, 10/12 büntető), 7 pattanóval, 3 gólpasszal, 2 szerzett és 3 eladott labdával, illetve 3 beütött és 9 kiharcolt faulttal vette ki a részét a szerb légiós, aki 37 és negyed perc alatt 34 VAL-t hozott a konyhára - nem kis szerepe volt abban, hogy csapata végül 5 ponttal felülmúlta a szegedieket.


Erőcsatár
Nikola Jevtovics - Atomerőmű SE (3)

Az ASE szerb négyese megint a padról beszállva volt kiváló: ezúttal 17 ponttal (7/9 dupla, 3/4 büntető), 5 pattanóval, 1-1 gólpasszal és blokkal, valamint 2 beütött és 4 kiharcolt személyi hibával segítette csapatát, ami kevesebb mint 21 és fél perc alatt is 23 VAL-nak felelt meg, ezzel a legjobb négyes lett. (Itt ki lehet emelni még a 21 VAL-ig jutó Hendlein Rolandot, aki nagyon kevéssel maradt el Jevtovicstól az Alba elleni siker alkalmával.)


Center
Karahodzsics Kemal - KTE-Duna Aszfalt (1)

A Szedeák legyőzése során a magyar válogatott honosított centere volt a másik kiemelkedő KTE-játékos az egyéni statisztikák alapján. Karahodzsics 15 ponttal (7/7 dupla, 1/4 büntető), 14 pattanóval, 2 gólpasszal, 1 szerzett és 2 eladott labdával, illetve 4 beütött és 3 kiharcolt faulttal járult hozzá a sikerhez, ami 28 és fél perc alatt 26 VAL-lal ért fel.


Legjobb hatodik ember
Desonta Bradford - Egis Körmend (2)

A Körmend irányítója megint haszonélvezője volt annak, hogy Jevtovics nemcsak a cseréket, hanem az összes erőcsatárt is megelőzte a forduló során, ezúttal is ő került be erre a posztra, sorozatban másodjára. A Falco elleni győztes vasi derbin 12 pont (3/4 dupla, 2/3 tripla), 1 pattanó, 4 gólpassz, 5 szerzett labda, 1 blokk, valamint 2 beütött és 1 kiharcolt személyi hiba került a neve mellé, ami 36 perc alatt 20 VAL-t jelentett. Ennél Filipovity Márkó 24 VAL-ja jobb volt, de az Alba tükörsima meccsen bukott Kaposvárott, ennél többre értékeltük most Bradford Falco elleni produkcióját.

Fotó, Slide - Wölfinger Béla - sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus