Bemelegítés - A-csoport, 13. forduló

Hétközi, s egyben csonka fordulót rendeznek a Férfi NB I A-csoportjában. A korábban lejátszott Paks-Körmend meccs után most három összecsapást játszanak a 13. játéknapon, míg további két találkozóra csak az év végén, illetve jövő februárban kerül sor. A mérkőzések felvezetőit az alábbiakban olvashatjátok.

KTE-Duna Aszfalt (2., 9-3) – Falco-Trend Optika KC Szombathely (10., 4-8), kedd – 18:00
Játékvezetők: Kapitány G., Frányó P., Minár L., (Mustos)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1774
 
Fontos, s egyben sima győzelmet aratott a Kaposvár otthonában a KTE, ám Wittmann kisebb, Bencze pedig komolyabb sérülést – orrtörés – szedett össze, így nem a legtökéletesebb előjelekkel várhatja a keddi mérkőzést a hazai alakulat. A Falco jó formát mutat, hisz utolsó öt mérkőzésükből négyet megnyertek, és megkezdték a felzárkózást a középmezőnyhöz, céljuk eléréséhez azonban még hosszú utat kell bejárniuk. Elsőként a hazai pályán még veretlen Kecskemétet kell legyőzniük, mely csak akkor lesz lehetséges, ha a kulcsemberek megfelelő mennyiségű pihenőt kapnak a találkozó alatt. Ellenekző esetben a vendéglátók tovább folytatják jó sorozatukat.
 
Pécsi VSK – PANNONPOWER (11., 3-8) – Sopron KC (3., 8-4), szerda – 18:00
Játékvezetők: Vígh P. dr., Papp P., Török R., (Szabó)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1775
 
A Pécs szoros találkozón maradt alul a Szeged otthonában, míg az SKC megtartotta hazai makulátlan mérlegét, legyőzte a bajnoki címvédő Alba Fehérvár gárdáját. Mint tudjuk, a pécsiek hadilábon állnak a szerencsével, s nem kímélik őket a sérülések sem. Jelen állapotukban nincs veszítenivalójuk, bátran nekieshetnek a Sopronnak, azonban látva azt a formát, melyet az utóbbi időben Sabáli Balázs együttese mutat, egyáltalán nem kell azon csodálkoznunk, hogy jelen pillanatban a bajnoki tabella 3. helyén állnak. Idegen környezetben is ők a találkozó esélyesei.
 
Zalakerámia-ZTE KK (8., 5-7) – Kaposvári KK (5., 7-5), szerda – 18:30 (Zalasport.hu)
Játékvezetők:  Pálla Z., Gál J., Fodor A., (Gencsev dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1773
 
A legutóbbi öt mérkőzéséből négyet vesztő ZTE nagy lehetőség kapujában áll. Ha hozni tudják a gödörben lévő Kaposvár ellen a szerdai találkozót, akkor megragadhatnak a középmezőnyben, nem tudnak tőlük ellépni a közvetlen riválisok. A somogyi alakulat szempontjából égető lenne Puljko és Dávid mielőbbi visszatérése, ugyanis rotációjuk nagyon vékony. Amennyiben a hazaiak részéről minden játékos „csak” átlagos teljesítményt hoz, akkor joggal bízhatnak a győzelemben. A Kaposvárnál azonban, ha nem változnak az eddigi találkozókon tapasztaltak, akkor nem csak Hendleintől és Chismtől kell extrák várniuk a szurkolóknak.
 
Korábban játszották:

Atomerőmű SE - Inkognito Fashion Körmend BC 98-82 (24-12, 22-16, 27-27, 25-27)

Később játsszák:
 
Alba Fehérvár – Naturtex-SZTE-Szedeák, 2013. december 28., 18:00
 
Marso-NYKK – Fortress Jászberény, 2014. február 12.

 

Slide - Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus