Bemelegítés - A-csoport, 15. forduló

Péntektől, egészen jövő szerdáig tart az újév első fordulója a Férfi NB I A-csoportjában. A 15. játéknapon rendezendő találkozók arról döntenek majd, hogy a középmezőnyből ki tud felzárkózni az élmezőnyhöz, s ki szakad majd le. A találkozók felvezetőit, Fullcourt-linkjeit alábbiakban megtaláljátok.

KTE-Duna Aszfalt (2., 10-4) - Naturtex-SZTE-Szedeák (7., 6-7), péntek - 18:00
Játékvezetők: Pálla Z., Gorka Sz., Makovsky Sz., (Gincsai dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1783
 
Az év első élvonalbeli találkozóját játsszák az együttesek péntek este. Az idei szezonban kellemes meglepetést szolgáltatott a Szeged azzal, hogy bravúros idegenbeli szereplésének köszönhetően rájátszást érő pozícióban áll. A listavezető Paks mellett csak ők tudhatnak magukénak pozitív mérleget az idegen környezetben játszott mérkőzéseket illetően. A Kecskemét még őrzi kifogástalan hazai mutatóját, ám utóbbi négy találkozójukból kettőt elvesztettek, így hátrányba kerültek az ASE-val szemben, és megérkezett nyakukra a Sopron és az Alba is. Ha a szezon első felében mutatott kiegyensúlyozott csapatjátékot hozza Ivkovics mester együttese, akkor minden bizonnyal otthon tartják a két bajnoki pontot.
 
Fortress Jászberény (8., 5-8) - Kaposvári KK (4., 9-5), szombat - 18:30
Játékvezetők: Földházi T., Ádám J., Szabó G., (Farkas J.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1784

A bajnoki mezőnyben a jászságiak tudhatják magukénak a második leghosszabb vereségsorozatot. Nagyon régen ünnepelhettek a lefújás után Soós Gáborék, épp itt az ideje, hogy javítsanak mérlegükön, főleg azért, mert egy újabb kudarccal komoly lépéshátrányba kerülnének a rájátszásba jutás szempontjából. Nem lesz azonban könnyű dolguk, hiszen a jó formában lévő, a legutóbbi fordulóban a Paksot legyőző Kaposvár látogat hozzájuk. Raivio hátsérülés miatt nem léphetett parkettre, játéka fontos lenne a hazaiak számára. A vendégek győzelmük esetén tovább tudnák üldözni az Alba, Kecskemét duót.
 
Zalakerámia-ZTE KK (10., 5-9) - Sopron KC (5., 9-5), szombat - 18:30
Játékvezetők: Benczur T., Surányi G., Gelencsér Gy., (Csabai)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1786
 
A Sopron idegen környezetben nem szerepel fényesen, eddig hat mérkőzésükből mindössze egy alkalommal lopták el a két bajnoki pontot vendéglátójuktól, azonban várhatóan komolyabb győzelmi esélyekkel lépnek pályára a ZTE ellen, mint eddig bármelyik ellenfelükkel szemben. A zalaiak ugyanis két légióssal tudnak csak kiállni, mivel a Plumb helyére igazolt Teelre nem tartott igényt a kék-fehérek szakmai stábja. A Sopron a legutóbbi bajnokiján legyőzte a Kecskemét együttesét, s ahhoz, hogy továbbra is az élmezőnyben maradjanak, győzniük kell a ZTE otthonában is, ám már a tavalyi évben is bizonyította a Völgyi-legénység, hogy szorongatott, nehéz helyzetben is képesek meglepetésre, akár már szombaton is újabb bizonyítékot adhatnak erre.
 
Alba Fehérvár (3., 8-4) - Egis Körmend BC (6., 7-7)
, vasárnap - 17:00
Játékvezetők: Vígh P. dr., Farkas G., Horváth A., (Faidt)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1785
 
Az újév első vasárnapján veheti birtokába felújított otthonát a bajnoki címvédő Alba Fehérvár együttese. Jobb alkalmat nem is választhatnának arra, hogy jól, győzelemmel indítsák a 2014-es évet. Az biztos, hogy a hazaiak két légióssal vágnak neki a mérkőzésnek, ám még így is ők a találkozó esélyesei. Az elmúlt hónapban jó formát mutató Devon Moore személyes okok miatt nem tér vissza Európába, helyét a piros-feketéknél a szezon elején Pakson is megforduló Jaytornah Wisseh veszi át, aki két hetes próbajátékon bizonyíthat a vasiak szakmai stábjának. Az ősszel minimális különbséggel nyert a Körmend, s abban az esetben, ha Rakocsevics tartja kimagasló formáját, valamint Ferencz sérülése rendbe jön, akkor képes lehet idegenbeli bravúrra a Körmend. Utoljára közel 7 éve, a 2006/2007-es szezon negyeddöntőjének 5. mérkőzésén nyertek Székesfehérváron Ferencz Csabáék.
 
Marso-Nyíregyházi KK (12. 1-11) - Pécsi VSK-PANNONPOWER (11., 4-10), vasárnap - 18:00
Játékvezetők: Cziffra Cs., Hegedűs T., Tőzsér D., (Valovics dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1787
 
Saját otthonában kezdheti a 2014-es évet a nyíregyházi alakulat, mely jó apropót adhat arra, hogy megszerezzék második győzelmüket a bajnokságban. Ők az egyetlen olyan csapat, mely nem nyert még saját otthonában, másrészről a Pécs eddigi hét idegenbeli mérkőzését elvesztette. Csirke Ferenc úgy fogalmazott, hogy 2014-ben új bajnokság kezdődik számukra, a sok nehézségen áteső pécsieknek jó alkalom kínálkozik, hogy átbillentsék a mérleg nyelvét a pozitív oldalra, azonban ha a hazaiak dominálni tudnak a palánkok körüli területeken, akkor jó eséllyel pályáznak majd a győzelemre.
 
Atomerőmű SE (1., 12-2) - Falco-Trend Optika KC Szombathely (9., 5-9), szerda - 18:00
Játékvezetők:
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1788
 
A forduló utolsó összecsapása a tabellán elfoglalt helyezések alapján nehezen lehetne rangadónak minősíthető, ám a Falco az utóbbi időben sokkal veszélyesebb ellenfél volt, mint azt a szezon eleji formájuk mutatta. A Paks évadzárója vereséggel végződött a Kaposvár otthonában, a szombathelyiek pedig nagy csatában múlták felül a Jászberényt. Ha megfelelően tudnak bánni a sárga-feketék kulcsjátékosaik játékperceivel, akkor lehet sanszuk arra, hogy meglepetést szerezzenek az éllovas otthonában, a Paks viszont minden bizonnyal meg akarja őrizni makulátlan hazai mérlegét, ezért is számíthatunk szoros csatára a záró mérkőzésen.

Slide - bajnokokvarosa.hu

Fotó - Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus