Bemelegítés - A-csoport, 18. forduló

Csütörtökön a Falco-Sopron rangadóval kezdődik a Férfi NB I A-csoportjának 18. fordulója. A továbbiakban szombaton öt találkozót rendeznek, melyek közül kiemelkedik az Alba jászberényi, valamint a Kecskemét körmendi fellépése. A mérkőzésekhez készített beharangozókat az alábbiakban olvashatjátok, és megtalálhatjátok az internetes közvetítések helyét, Fullcourt-linkeket is.

Falco-Trend Optika KC Szombathely (7., 7-10) - Soproni KC (6., 10-7), csütörtök - 18:00
Játékvezetők: Kapitány G., Török R., Farkas G., (Major)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1802
 
Mindkét gárda meglepő eredménnyel végződő találkozót tudhat maga mögött, bár ellentétes előjellel. A Falco erejét bizonyára megsokszorozza, hogy a bajnok otthonában tudtak nyerni, remek utolsó negyedüknek köszönhetően. A Sopron hatalmas meglepetésre kikapott a sereghajtó NYKK vendégeként, így nincs más választása a Sabáli-legénységnek, győzniük kell Szombathelyen, ha feljebb akarnak kapaszkodni a harmadik helyről. Hiába a hétközi játéknap, minden bizonnyal szép számú közönség várja majd a csapatokat, akik remek hangulatú találkozón játszhatnak szoros csatát.
 
Kaposvári KK (4., 10-7) - Naturtex-SZTE-Szedeák (10., 6-11), szombat - 18:00
Játékvezetők: Cziffra Cs., Makovsky Sz., Jurák K., (Parádi)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1801
 
Három vesztes találkozó után, saját közönsége előtt győzhetett volna a Szeged, ám a hosszabbításba torkolló mérkőzésen felülkerekedett rajtuk a Körmend. Ha javítani szeretnének, akkor nem lesz könnyű dolgok, ugyanis a felsőházi tagságért és az ottani minél jobb helyezésért hajt Fekete Ádám csapata. A magas poszton két domináns játékossal rendelkező hazaiak olyan rotációval találkoznak a Csorvási testvérek és Williams által alkotott trió személyében, mellyel már több csapatnak, köztük az Albának és a Körmendnek is meggyűlt a baja. Ha a magasemberek mellett Fodor és Puljko is hozza az közelmúltban mutatott teljesítményét, akkor könnyen otthon tarthatják a két bajnoki pontot.
 
Marso-Nyíregyházi KK (12., 3-13) - Zalakerámia-ZTE KK (9., 6-11), szombat - 18:00
Játékvezetők: Vígh P. dr., Pozsonyi L., Gál J., (Gincsai dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1803
 
A ZTE kispadján győzelemmel mutatkozott be Jimenez mester, csapata száz pont fölé jutva győzte le a Jászberényt. Nehéz megjósolni, hogy a nyíregyházi kirándulás mit tartogat a kék-fehérek számára, Sitku Ernő együttese ugyanis a legutóbbi két fordulóban két győzelmet szerzett, szemben az első 14 találkozón begyűjtött egyetlen sikerrel. Ha ismét érkezik extra valamelyik piros-fehér légióstól és Mohácsi is elkapja a fonalat, akkor nagyon meg kell szenvedniük Gáspár Dávidéknak, hogy győzzenek, s megkaparinthassák a tabella nyolcadik pozícióját.
 
EGIS Körmend (5., 10-7) - KTE-Duna Aszfalt (2., 12-5), szombat - 18:00 (MTE TV)
Játékvezetők: Györffy P. A., Benczur T., Boros T., (Balogh)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1804
 
Második félidei összeomlása miatt vesztett el egy már megnyert rangadót a KTE a múlt héten. Vereségükkel felzárkóztak rájuk a közvetlen vetélytársak, s egy újabb kudarc esetén beérhetik, megelőzhetik őket. Hozzá kell tenni, az Ivkovics-legénység az a garnitúra, mely idegenbe jobbára nyerni jár (3-2). Halmozza a győzelmeket a bajnokság legjobb formájában lévő csapata, a Körmend, mely ha nehezen is, de nyerni tudott a Szeged otthonában, így már sorozatban hét mérkőzést vívtak meg győztesen. Ahogy szinte minden eddigi találkozón, úgy a hétvégén sem állhatnak ki legjobb összeállításukban a vasiak, ugyanis Török Rolland kórházban fekszik. A hazai pálya, s a jó forma mellett a statisztika is a piros-feketék sikerét ígéri, ugyanis a Kecskemét eddig 23 mérkőzésből csak négyet tudott megnyerni Körmenden, utoljára 2009. március 28-án.
 
Pécsi VSK-PANNONPOWER (11., 5-12) - Atomerőmű SE (1., 15-2), szombat - 18:00
Játékvezetők: Pálla Z., Szabó G., Németh Cs., (Kiss)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1805
 
Múlt heti, kecskeméti győzelmével gyakorlatilag bezsebelte az ASE az alapszakasz első helyét, most már csak rajtuk múlik, hogy megtartják-e ezt a pozíciót. Ehhez az első lépés a PVSK testén keresztül vezet, mely a hét elején megerősítette vezetőedzői posztján Csirke Ferencet, ez a tény pedig bizonyára nagy megnyugvásként hatott a keret tagjaira. Két vereség után minden bizonnyal egy bravúros hazai siker újabb lendületet adhatna a baranyaiaknak, főleg úgy, hogy várhatóan több hiányzó is lesz a paksiaknál. Medve és Körtélyesi biztosan nem lép parkettre, Jones játékának minősége, mennyisége függ attól, hogy hol tart a sérüléséből való, teljes felépülés felé tartó úton. Nem elképzelhetetlen, hogy Kovács Péterék meglepik a jelenlegi listavezetőt.
 
Fortress Jászberény (8., 6-10) - Alba Fehérvár (3., 11-6), szombat 18:30
Játékvezetők: Földházi T., Hegedűs T., Sallai I., (Farkas J.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1806
 
Rangadóval fejeződik be a 18. forduló, melyen a szezont jól kezdő, ám azóta visszaeső jászságiak fogadják a bajnoki címvédőt. Egyik csapat sincs könnyű helyzetben, mivel bőven van törlesztenivalójuk szurkolóik felé a mögöttünk álló időszak sikertelensége miatt. Az Alba két nem várt hazai vereséget szedett be, míg Földi mester csapata a KTE-től otthon, majd a ZTE-től idegenben szenvedett vereséget. A bajnok újabb vereségével a másodiktól a hatodik helyig teljesen összesűrűsödne a mezőny, a Jászberény pedig folytathatná a versenyfutást a Falcóval az utolsó rájátszást érő helyért. Igazi rangadóra számíthatunk, melyen pár pontos különbség dönt majd.

 

Fotó - Jene Sándor
Slide - Fekete Zsuzsanna

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus