Bemelegítés - A-csoport, 5. forduló

A hétvégén az ötödik fordulót rendezik az NBI A-csoportjában, és nagyon komoly csaták várhatóak ebben a körben, hiszen egy kivételtől eltekintve a szezont hasonlóan kezdő együttesek csapnak össze. A két rangadót Kecskeméten és Zalaegerszegen játsszák, ahol a helyiek a Jászberényt, illetve az Atomerőműt fogadják. Az Alba két egy pontos vereségét Kaposváron feledtetheti, míg a formába lendülő Körmend a vele azonos mérleggel álló Sopron otthonában folytathatja jó sorozatát. A hátsó régiókban is lesz két ütközet - a nyeretlen Nyíregyháza Szegeden lép fel, míg a szintén győzelem nélkül álló Falco Pécsett próbálja meg begyűjteni első sikerét. Lássuk, mi várható a találkozókon!

KTE-Duna Aszfalt (2., 4-0) - FORTRESS Jászberény (5., 3-1), péntek - 18:00

A bajnokság két veretlen csapata közül a házigazda az egyik, mely bizonyára saját szurkolói előtt szeretné megtartani makulátlan mérlegét a jászsági egyesülettel szemben, mely épp a legutóbbi fordulóban intett búcsút veretlenségének, az addig nyeretlen Kaposvár otthonában. Ezen a játéknapon újabb idegenbeli fellépés vár Földi mester tanítványaira, melyet hozniuk kell ahhoz, hogy ott tudjanak maradni az élcsapatok között, ne tudjanak rájuk felzárkózni a középmezőnyből érkezők. Sztojan Ivkovics mester csapata nagy meglepetést szolgáltat azzal, hogy négy forduló után veretlenül áll a bajnoki táblázat elején. Kérdés, hogy Wittmann, vagy a Raivio által vezett hátvédsorok dominálnak-e majd a mérkőzésen. A jászberényi légiós pontszegény meccset tudhat maga mögött, nagy biztonsággal állíthatjuk, hogy egymás után nem produkál két tíz pont alatti teljesítményt. Ahogy arra is nagy esély mutatkozik, hogy nem egy játékos kiemelkedő teljesítménye dönti el majd a párharcot. Könnyen megeshet, hogy a több szoros találkozót hozó fordulók után ezen a héten sem maradunk egy labdás mérkőzés nélkül.

 

Naturtex-SZTE-Szedeák (8., 1-3)- MARSO - Nyíregyházi KK (12., 0-4), péntek - 18:30

Bonifert Domonkos fiai azzal a tudattal futhatnak ki a parkettre péntek esti derbi előtt, hogy ha győznek, akkor komoly lépéselőnybe kerülnek a tabella alsó régiójában lévő csapatokkal szemben, és szerencsés esetben még felzárkózhatnak a középmezőny alsó traktusához is. Joggal bízhatnak a hazai pálya által biztosított előnyben, ugyanis otthon szorították meg az Alba Fehérvár, és a Kecskemét együttesét, úgyhogy most már nagyon érik az első hazai diadal. Duplán fontos ez a mérkőzés a 7 meccses idegenbeli sorozatát lassan letudó nyíregyházaiaknak, ugyanis, ha újabb vereségbe futnának bele Horváth Imre fiai, akkor a bajnokság első harmadához közeledve komoly lépéshátrányba kerülnének. Kíváncsian várjuk, hogy milyen mérkőzést hoz a keleti régió csapatainak párharca.

 

Zalakerámia-ZTE KK (4., 3-1) - Atomerőmű SE (1., 4-0), péntek - 18:30

Fájdalmas vereség után próbál saját közönsége előtt talpra állni a kék-fehér együttes. A negyedik játéknapon Sopronban kapituláltak, méghozzá úgy, hogy mindössze 53 pontig jutottak. Völgyi Péter bizonyára felrázta fiait a hét folyamán, s nagy elánnal vetik bele magukat a listavezetővel szembeni csatába. Többet közt azért, mert ha legyőzik a Paksot, akkor beérik őket a tabellán, s egálról várhatják a novembert, ahol három EuroChallenge meccs vár az ASE-ra. Épp az erőltetett hónap miatt fontos minden egyes siker a magyar bajnokságban Dzunics Braniszlav csapata számára. Szervezett kosárlabdát játszanak, a keret tagjai jól működnek csapatként, több olyan játékossal rendelkeznek a piros-kékek, akik mérkőzést eldöntő produkcióra képesek. Ha hozzák azt a játékot, amit szombathelyi fellépésük alkalmával láthattunk, akkor komoly fejtörést okoznak Gáspár Dávidéknak.

 

Kaposvári KK (10., 1-3) - Alba Fehérvár (3., 3-1), szombat - 18:00

A somogyi alakulatnál sok teendő volt a hét folyamán, ugyanis Pesics távozása és Dávid Gergely sérülését követően mindenképpen magasembert kellett szerződtetniük. Sikerrel jártak, ugyanis szerdán bejelentették az új center, Wayne Chism érkezését, aki két éve az Alba együttesében szerepelt, méghozzá Hendlein Roland mellett. Ez a tény sokat segíthet a kék-fehérek palánk alatti gondjain. Szüksége is lesz Fekete Ádám alakulatának a lepattanók megszerzésére, mivel ezen a téren problémákkal küzdöttek az eddig lejátszott mérkőzéseken. Legutóbb hiába nyerte meg a Körmend ellen a lepattanócsatát a fehérvári csapat, a találkozót, s vele a veretlenségüket is elveszítették. A PAOK elleni, izgalmas végjáték utáni kudarcot követően minden bizonnyal javítani szeretnének Carlos Frade fiai a hazai pontvadászatban. Ám ehhez az első perctől az utolsóig koncentrálniuk, dominálniuk kell a Kaposvár otthonában. Mert ha Fodorék meglátják a győzelem lehetőségét, akkor hasonló helyzetbe kerülhetnek Juhosék, mint Körmenden.

 

Sopron KC (6., 2-2) - Inkognito Fashion Körmend BC (7., 2-2), szombat - 18:00

A nyugati rangadón két 2-2-es mérleggel álló, a tabellán egymás mellett helyet foglaló csapat feszül egymásnak. Több olyan szereplőt találhatunk a soproni oldalon, akik a közelmúltban a körmendi csapat sikeréért küzdöttek. A játékosok közül Jermaine Thomas két szezonban erősítette a piros-feketéket, míg Ruják András három idényt töltött el a Rába parti városban, Tóth Gergely pedig a helyi utánpótlás együttesekben nevelkedett. A vezetőedzői posztot a nyár óta betöltő Sabáli Balázs több érmet (3 bronz, 1 ezüst) nyert a körmendi csapattal, míg a szakmai igazgató, Patonay Imre érdemeit senkinek sem kell ecsetelni. Ferencz Csabáék két vereséggel nyitották a szezont, ám utána két szoros találkozót húztak be. Alighanem a legutóbbi, Alba Fehérvár elleni hazai diadal nagy lendületet adhatott nekik, s szeretnék megszakítani azt a rossz sorozatot, melyet az MKB Arénában tudhatnak magukénak, mivel utoljára 2011. december 3-án nyertek a piros-feketék az SKC otthonában. Sabáli Balázsék a múlt hétvégét követően ismét saját szurkolói előtt szerepelhetnek, szeretnék megismételni azt a védekezést, s vele együtt érkező győzelmet, amit a ZTE-vel szemben bemutattak. Több szempontból is pikáns mérkőzést láthatnak, akik kilátogatnak az MKB Arénába, lehet, hogy ez a derbi lesz a forduló rangadója?!

 

Pécsi VSK-PANNONPOWER (9., 1-3) - Falco-Trend Optika KC Szombathely (11., 0-4), vasárnap - 18:00

Csirke Ferenc együttese a legutóbbi fordulóban átszakította azt a lélektani gátat, mely hátráltatta őket a szezon eleje óta, mivel megszületett az első győzelme a baranyai gárdának. Ez a teher viszont továbbra is ott nehezedik a teljes szombathelyi csapat vállán, akik hosszú évek óta nem kezdték ilyen rossz, s egyben peches sorozattal bajnokságot. Ha ebből a mások számára hatalmasnak tűnő lélektani mélypontról el szeretne mozdulni a sárga-fekete csapat, akkor mindenképpen nyerniük kellene a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Ám a Budimir által vezetett pécsiek nem adják majd könnyen a két bajnoki pontot, mert amilyen gyorsan csak lehet, szeretnék pozitívba fordítani mérlegüket.

 

Foto - kesport.hu
Slide - bsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus