Bemelegítés - A-csoport, 9. forduló

Ma két mérkőzéssel veszi kezdetét a Férfi NB I A-csoport 9. fordulója. A középcsapatok rangadókat vívnak egymással, a Nyíregyháza a Falcoval meccsel, a Kecskemét és Paks pedig ellépnének az üldözőktől. Alábbiakban olvashatjátok a mérkőzések felvezetőit, s megtaláljátok a Fullcourt linkeket.

KTE-Duna Aszfalt (2., 7-1) - Pécsi VSK-PANNONPOWER (10., 2-6), péntek - 18:00
Játékvezetők:  Benczur T., Farkas G., Tőzsér D., (Faidt)
Fullcourt link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1750

A forduló nyitómérkőzésén a papírforma hazai sikert jósol. Elsősorban azért, mivel a Kecskemét, eddig mind a négy hazai találkozóját megnyerte. Másodsorban, a Pécs még egyszer sem tudott győzedelmeskedni, ha a baranyai városon kívül léptek fel. Egy esetleges vereséggel nagyobb lépéshátrányba kerülni a Csirke-legénység a középmezőny alsó traktusával szemben, épp ezért lesz számukra dupla fontosságú, hogy amit bírnak, kiadjanak magukból a győzelemért a Messzi István Sportcsarnokban. Ám biztosak lehetünk benne, hogy a KTE szeretné folytatni jó hazai sorozatát és maradni akarnak a táblázat élén.

Naturtex-SZTE-Szedeák (8., 4-4) - Atomerőmű SE (1., 7-1), péntek - 18:30
Játékvezetők: Pálla Z., Szabó G., Vida B., (Bodrogváry)
Fullcourt link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1749
 
 A Szeged kedd este előrehozott mérkőzést játszott a Jászberény otthonában, ahol nagyon simán győzedelmeskedett. Ma sem vár könnyebb ellenfél rájuk, hisz azt a Paksot fogadják, mely nagy pofonba szaladt bele hazai pályán az EuroChallenge harmadik fordulójában. Kérdés, hogy jobban motiválja-e a hazaiakat a legutóbbi győzelem, mint az ASE játékosait az azonnali javítás iránti vágy. Ha Williams betöréseit le tudják védeni, uralják a palánk alatti területeket, akkor nyert ügye van Dzunics Braniszlav csapatának. Más esetben komolyan meg kell szenvedniük a két bajnoki pontért.
 
Inkognito Fashion Körmend BC (9., 3-5) - Kaposvári KK (3., 5-3), szombat - 18:00 (MTE TV)
Játékvezetők: Vígh P. dr., Török R., Gál J., (Forrai)
Fullcourt link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1751
 
Jelen pillanatban még nincs információnk arról, hogy érkezik-e szombatig játékos a távozó Jeremy Fears helyére a hazaiaknál. Továbbá nem tudni, hogy vállalni tudja-e a játékot Farkas Attila, aki a keddi EC mérkőzés második félidejét a kispadon töltötte, jeges zacskóval a térdén. A Wayne Chism érkezése óta megállíthatatlanul robogó Kaposvár a legjobb formában lévő csapat az élvonalban, ám a Körmend épp kedden mutatta meg, hogy nem elsősorban a nevekben rejlik a csapatuk ereje. Nehéz jóslatokban bocsátkozni a győztes kilétét illetően, várhatóan szoros csatában dől el a két bajnoki pont sorsa. 
 
MARSO-Nyíregyházi KK (12., 1-7) - Falco - Trend Optika KC Szombathely (11., 1-7), szombat - 18:00
Játékvezetők:  Földházi T., Pozsonyi L., Fodor A., (Várhalmi)
Fullcourt link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1752
 
Az a két csapat ad randevút egymásnak a Bujtosi Sportcsarnokban, melyek utoljára estek át a tűzkeresztségen, szerezték meg első győzelmüket. Abból a szempontból bír pikantériával a találkozó, hogy amelyik gárda nyer, az megkezdheti a felzárkózást a középmezőny felé, még ha ez nem is legkönnyebb feladat lesz a továbbiakban. Jara Rubin Doyne újra találkozhat azzal a gárdával, mellyel 2008-ban magyar bajnoki címet nyert. A kispadok mélysége és a kiegészítőemberek játéka dönti majd el, hogy melyik csapat örülhet idénybeli második sikerének. Persze csak akkor, ha nem láthatunk valami különlegesen extra teljesítményt egyik, vagy akár a másik oldalon.
 
Sopron KC (5., 5-3) - FORTRESS Jászberény (6., 5-4), szombat - 18:00
Játékvezetők: Györffy P. A., Ádám J., Balog Gy., (Valovics dr.)
Fullcourt link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1753
 
Sabáli Balázs minden bizonnyal már annak is örülne, ha teljes, egészséges kerettel tudna harcba indulni a soros bajnoki mérkőzésen. Legutóbb Barovics már komolyabb játékperceket kapott, ám Tóth Gergely hiányzott az aktív rotációból. A Sopron hazai mérlege még makulátlan, s az előző fordulatban beszedett vereségük egy négy mérkőzésen át tartó győzelmi szériát szakított meg. A Jászberény nincs a legjobb formában, idegen környezetben még nem nyertek mérkőzést, ráadásul hét közben meglepetésre, saját közönségük előtt kaptak ki a Szegedtől. Két közvetlen rivális feszül egymásnak szombat este, s amennyiben az SKC nyer, akkor úgy szakíthatja le a jászsági alakulatot, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk. Persze ehhez Nik Raivióéknak is lesz egy-két szava, igazi rangadót láthatnak a nézők, ha kilátogatnak az MKB Arénába.
 
Zalakerámia-ZTE KK (7., 4-4) - Alba Fehérvár (4., 5-3), szombat - 18:30
Játékvezetők:   Pálla Z., Bognár T., Minár L., (Benczur)
Fullcourt link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1754

Az Alba Fehérvárból mentálisan nem vett ki sokat a Pakstól elszenvedett, komoly különbségű vereség. Ugyanis szerdán nagy csatát vívtak a sokkal jobb erőkből álló Novgoroddal. A hazai pontvadászatban ismét idegen környezetben lépnek fel, Zalaegerszegen. Frade mester fiainak, különösen a hátvédsornak mindenképpen javulni kell, hogy ne érje őket olyan kellemetlen meglepetés, mint egy héttel ez előtt Pakson. Völgyi Péter csapata Körmenden vesztett rangadót, ám ennél is rosszabb hír, hogy Plumb hosszabb ideig nem állhat rendelkezésre, Safford pedig csak kilábalóban van két hete beszedett húzódásából. Ezen tények tükrében a találkozó esélyese a bajnoki címvédő, de arra sem számított senki, hogy tükörsimán kapnak ki az ASE otthonában. 

 

Fotó - kesport.hu
Slide - ktekosar.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus