Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 25. forduló

Ma és holnap lejátsszák a magyar férfi A csoport alapszakaszának 25. fordulóját - nézzük, mit érdemes tudni a találkozók előtt.

Számozás szerint nem, de menetrend szerint ez az alapszakasz utolsó fordulója - az esélyeket a tegnapi napon latolgattuk már az egyes csapatoknál.
 

Serco - TF-BP (2-23, 14.) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (16-9, 3.)
2019. április 5., péntek, 18:00

A fővárosiak a legutóbbi két fordulóban szépen helyt álltak, de a Falco sokkal jobb formában van, zsinórban három győzelmet aratott, és jobb játék jellemzi, mint a kupadöntő környékén és közvetlenül utána. Probléma lehet, hogy pont a belendülő Perl és Balmazovics fognak hiányozni a meccsről a hírek szerint (a hazaiaknál Bergstedt továbbra is eltiltott), de a két keret között így is minőségi különbség van a vendégek javára - ha nem hiszik el előre, hogy megvan a mérkőzés, be kell húzniuk ezt a győzelmet, ami a PO-kiemelésért folytatott harcban még fontos lehet. A TF már a playoutra készül.

Zalakerámia ZTE KK (12-13, 9.) - Pécsi VSK-VEOLIA (13-12, 6.)
2019. április 6., szombat, 18:00

A ZTE sorozatban három vereségből érkezik, és a kapott pontok alapján továbbra sem javult a védekezése, de Bencze Tamás az elmúlt két találkozón látott már pozitívumokat. Most még egy kicsit feljebb kell kapcsolnia a zalaegerszegieknek, mert az alapszakasz végére megint jó formába lendülő Pécs lesz a vendég, amely saját pályájától távol mindössze 3 mérkőzést nyert eddig, viszont szépen összeszedte magát a TF elleni vereség óta. A ZTE szinte biztosan nem esik ki a középházból (többek között a Szegednek győzni kellene Sopronban, míg a Kaposvárnak Kecskeméten), a PO-ért folytatott küzdelemben azonban minden győzelem létfontosságú, a PVSK pedig a felsőházért harcol, mindkét oldalon lesz motiváció - kiegyenlítettnek tűnnek az erőviszonyok a ZTE pályaválasztása mellett.

Atomerőmű SE (12-13, 7.) - Egis Körmend (19-6, 2.)
2019. április 6., szombat, 18:00

Az ASE a felsőházért csatázik (győzelem, illetve DEAC- és Pécs-vereség esetén a legjobb 5-ben végez Dzunics Braniszlav gárdája), míg a Körmend az alapszakaszgyőzelemért. A vasiak zsinórban hétszer nyertek, a bajnokság legjobb formában lévő alakulatát alkotják, sok minden szól mellettük. A paksiak rendkívül fontos mérkőzést nyertek meg hétközben az Alba ellen, így fellélegezhetnek egy kicsit, és fáradtabbak sem lehetnek ellenfelüknél, hiszen a Körmend Horvátországban játszott Alpok Adria Kupa döntőt. Ettől függetlenül jelen pillanatban a Körmend az esélyesebb, a vendégek végigszáguldottak a mezőnyön az elmúlt hetekben.

KTE-Duna Aszfalt (12-13, 8.) - Kaposvári KK (11-14, 10.)
2019. április 6., szombat, 18:00

A Kaposvár győzelem esetén a középházban van, vereségnél viszont kell számára az Alba és a Sopron zakója is, míg a KTE-nek elég arra odafigyelni, hogy ne kapjon ki 37 pontnál többel. A motivációja tehát jóval nagyobb lehet a vendég kaposváriaknak, akiknek Spica nélkül most idegenben is bizonyítaniuk kell - nagyon jó formában vannak, de saját pályájuktól távol voltak gondjaik az elmúlt hetekben. A Kecskemétnek is fontos azért a győzelem, nyilván nem szeretne kikapni a hazai közönség előtt, ráadásul a PO-ért folytatott harcban nagyon kellene Forray Gábor csapatának is a siker - talán valamivel esélyesebbek is a Messzi István Sportcsarnokban, de ez is egy rendkívül kiélezett csatának tűnik.

Sopron KC (11-14, 11.) - Naturtex-SZTE-Szedeák (7-18, 13.)
2019. április 6., szombat, 18:00

A Sopron azok után, hogy az egész szezonban egyetlen győzelmet aratott idegenben, rettenetesen simán verte az Albát, így megteremtette a lehetőségét annak, hogy a középházba jusson (ehhez példaául a saját győzelem mellett elég kikapnia az Albának és a Kaposvárnak). A Szedeák legutóbb egészen jól tartotta magát Szombathelyen is, de amíg az SKC-nek élet-halál ez az összecsapás, addig az idegenben eddig 2-10-et produkáló szegedieknek nem - ez a mérkőzés elég egyértelmű egyesnek tűnik még úgy is, hogy Fuller és Dénes ugye nem bevethetőek, így Sabáli Balázs elég rövid rotációval dolgozhat.

Alba Fehérvár (11-14, 12.) - DEAC (13-12, 5.)
2019. április 6., szombat, 18:00

Az Alba az utóbbi hetekben megjárta a mennyet és a poklot is, ám amíg előbbi inkább a FIBA Europe Cupra koncentrálódott, addig utóbbi a bajnokságra: a Sopron 22 ponttal, az ASE 17 ponttal verte Jesus Ramirez gárdáját, amelynek így nincs saját kezében a sorsa. A DEAC ezzel szemben egyre kiegyensúlyozottabb, és bár Pécsen kikapott, ott is visszajött a meccsbe - az a vereség vállalható volt, a fehérváriak előző két mérkőzése kevésbé. A DEAC a felsőházért küzd, és győzelemmel oda is jut, az Albának pedig kötelező győznie, különben biztosan az alsóházban folytatja, de ha nyer, akkor is imádkozhat a többi meccs megfelelő alakulásáért. Fehérváron azért esélyesebb lenne az Alba, de a Sopron annyira tükörsimán verte Lórántékat, hogy semmit nem lehet kijelenteni, abszolút semmilyen meglepetést nem jelentene, ha Berényi Sándor gárdája nyerni tudna.

JP Auto - JKSE (16-9, 4.) - Szolnoki Olaj KK (20-5, 1.)
2019. április 6., szombat, 18:00

Mindkét alakulat a felsőházban játszik majd, de mindkettőre ráférne a győzelem - a Berénynél is sok a sérült, a Szolnoknál is, és egyik gárda sincs igazán jó formában, hogy finoman fogalmazzunk. Ha a hazaiaknál ezúttal is csak két légiós lesz bevethető, akkor az Olaj minden gondja, baja ellenére favoritnak számít, de ha mondjuk négy légiós már tudja vállalni a játékot Nikola Lazics csapatánál, azonnal fordulhat a kocka: az Olajnál gyakorlatilag nincs csere így, hogy Andrew Rowsey is távozott, illetve ha Andric vissza is tér, a külső posztokon rettenetesen vékony a címvédő. Nehéz megmondani, hogy melyik gárda van nagyobb bajban, a meccsnapon dől el a nevezett játékosok függvényében, hogy ki tekinthető esélyesebbnek.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus