Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 26. forduló

Szombaton és vasárnap lejátsszák a magyar férfi élvonal alapszakaszának huszonhatodik fordulóját - nézzük, hogy mit érdemes tudni a találkozók előtt.

Szolnoki Olaj KK (19-5, 1.) - Serco - TF-BP (2-22, 14.)
2019. március 30., szombat, 18:00

A listavezető nincs jó formában, de legutóbb a Kecskemétet is legyőzte hazai pályán, a TF ellen pedig minden gondja ellenére topfavorit Dragan Alekszics gárdája. A vendégek esélye leginkább az lehet, hogy itt a kupagyőztes otthonában tényleg senki nem vár tőlük semmilyen meglepetést, ráadásul kevesebben is lesznek darabra, hiszen Bergstedt biztosan nem fog pályára lépni a szegedi kiállítása után. Ha a fővárosiak kikapnak, matematikailag is biztos, hogy playoutot játszanak, hiszen (középszakasszal együtt) 1+6 fordulóval a vége előtt minimum 8 meccs hátrányuk lesz a jelenleg 11-12. helyen álló Kaposvár-Sopron duóval szemben.

Egis Körmend (18-6, 2.) - Zalakerámia ZTE KK (12-12, 6.)
2019. március 30., szombat, 18:00

A helyezések alapján ez lesz a forduló rangadója, de Zalaegerszegen a válogatott és kupaszünet óta komoly gondok vannak, főleg a játék védekezés részével. A Körmend ellenben bombaformában van, zsinórban hat találkozón diadalmaskodott, ráadásul otthon is játszik, úgyhogy hiába bír óriási hagyományokkal ez a rangadó, jelen pillanatban minden a körmendiek sikerét vetíti elő.

Kaposvári KK (10-14, 11.) - JP Auto - JKSE (16-8, 3.)
2019. március 30., szombat, 18:00

A Kaposvár nagyon kapar a középházért, és bár az elmúlt hetekben idegenben többször is kikapott a Somogy megyei gárda, hazai pályán kifejezetten jó, eredményes és látványos játékot játszik, mióta összeállt a jelenlegi kerete. A Jászberény az év meglepetéscsapata, de több sérüléssel is küszködik Nikola Lazics gárdája, és óriási kérdés, hogy mi lesz a vendégeknél a maródiakkal - a hazaiaknál Spica biztosan nem játszik, de a JKSE-től legutóbb, Szombathelyen Alekszandrov és Coleman sem léptek pályára. A hazai pálya miatt a Kaposvár esélyesebbnek tűnik, kérdés, hogy Spica kiesése mennyire borítja meg a kifejezetten jó formába lendülő somogyiakat.

Alba Fehérvár (11-12, 9.) - Sopron KC (10-14, 12.)
2019. március 31., vasárnap, 18:00

Ez kulcsmeccs lehet, hiszen két közvetlen rivális találkozik egymással, amelyek ott egyensúlyoznak a középházat jelentő vonal környékén. Az Alba határozottan jobban fest, mint pár hónappal ezelőtt, a hét közben óriási meccset játszott az izraeli Hapoel Holonnal, és a rendes játékidőben 33 pontos hátrányt dolgozott le az izraeli listavezetővel szemben, ami hatalmas teljesítmény. Az erőviszonyok még úgy is egyértelműek, hogy a fehérváriak lehetnek fáradtabbak - a Sopron pocsék eredményeket hoz idén idegenben, ráadásul Dénes és Fuller is kiestek sérülés miatt, nem sok minden szól az SKC mellett.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (15-9, 4.) - Naturtex-SZTE-Szedeák (7-17, 13.)
2019. március 31., vasárnap, 18:00

A Falco bejutott a felsőházba, így fellélegezhet, ráadásul egészen sima mérkőzéseket kezd játszani, a Szedeák pedig nagy nehézségek árán verte a TF-et. A két gárda állománya, formája, valamint a Falco otthoni (11-1) és a Szedeák idegenbeli (2-9) mutatója is egyértelmű mérkőzést vetít elő - a szombathelyieknek kell a minél több győzelem, hogy feljebb lépjenek majd a PO előtt, míg a Szedeák megpróbálhatja elkerülni a playoutot, de ettől még jóval erősebb Gasper Okorn alakulata, ez teljesen egyértelmű.

Pécsi VSK-VEOLIA (12-12, 7.) - DEAC (13-11, 5.)
2019. március 31., vasárnap, 18:00

Az Alba-Sopron mellett egy újabb nagyon fontos meccs lesz ez. A Pécs hazai pályán 9-3, és legutóbb a jó formában lévő ASE-t is magabiztosan verte Csirke Ferenc alakulata, a DEAC pedig csak 2-9 idegenben, de épp a legutóbbi idegenbeli összecsapásán szerzett fontos győzelmet, Zalaegerszegen diadalmaskodtak a hajdúságiak. A DEAC határozottan jó passzban van, a mecsekaljaiak viszont stabilak, főleg otthon, így Pécsen ez a mérkőzés teljesen kétesélyes. Ha a vendégek győznek, óriási lépést tesznek a felsőház felé, ha viszont kikapnak, hatalmas tumultus lesz az ötödik helyért.

KTE-Duna Aszfalt (11-13, 10.) - Atomerőmű SE (11-12, 8.)
2019. március 31., vasárnap, 18:00

Ez pedig a harmadik kulcsfontosságú összecsapás a sűrű középmezőnyben. A KTE kifejezetten gyenge időszakot él át, legutóbbi hazai meccsét is elveszítette, és zsinórban három vesztes mérkőzésnél tart, az ASE pedig hozta első három összecsapását Dzuniccsal, de a negyediken, legutóbb Pécsett nagyon kikapott a paksi alakulat. Nagy kérdés, hogy a vendégek melyik arcát látjuk majd, mint ahogy az is, hogy a kecskemétieknél feljebb tudnak-e kapcsolni, mert az elmúlt három forduló játéka szinte biztosan kevés lesz a győzelemhez. A vesztes óriási bajba is kerülhet még a Kaposvár vagy a Sopron miatt, úgyhogy mindkét gárda vállát nyomhatja a teher.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus