Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 3. forduló

Szombaton játsszák a magyar férfi A csoport harmadik fordulóját. Lássuk, mi várható a találkozókon!

3. forduló

Egis Körmend (2-0) - Szolnoki Olajbányász (1-1)
2019. október 12., szombat, 14:00

A Körmend két győzelmen van túl, legutóbb nagy csatában győzött Sopronban, míg az Olajbányász a Jászberény ellen javította az Alba elleni csúnya zakót, Dragan Alekszics csapatának igazi tesztje azonban most jön. A Szolnok legutóbb egy 4 légióssal felálló együttest vert meg úgy, hogy a védekezés a múlt héten sem mindig működött, most ráadásul idegenben, a bajnokság egyik legerősebb csapatának otthonában kell majd pályára lépnie Kovács Péteréknek - Juhos Levente elvileg továbbra sem tud játszani. A Körmend jól kezdett, az AAK-ban pedig hiába kapott ki 20 ponttal, ott a fiatalok játszottak - favoritnak számít a hazai alakulat.

Zalakerámia ZTE KK (1-1) - OSE Lions (0-2)
2019. október 12., szombat, 16:30

A ZTE jól kezdte a szezont, hiszen Kaposváron tudott nyerni, a folytatás viszont kevésbé volt szép, hiszen Szombathelyen egyetlen negyedet bírtak, onnantól összeomlott a támadójáték és végül még a hatvan dobott pontot sem érték el. Tegyük hozzá, hogy ennek legfőbb oka Manny Ubilla hiánya volt és most is az a nagy kérdés, hogy az irányító bevethető lesz-e szombaton azok után, hogy szerdán még nem tudott játszani - vele abszolút favorit az Egerszeg, nélküle azért még otthon is lehetnének gondjaik. Az OSE játéka egyelőre nem állt össze, mindkét meccsükön viszonylag nagy hátrányba kerültek és hamar elúsztak a győzelmi reményeik, hogy idegenben min tudnak javítani, azt majd meglátjuk - akárhogy is, az újonc ellen, otthon, az alapvetően felsőház-esélyes kerettel bíró ZTE-nek kötelező lenne a győzelem. 

DEAC (2-0) - Sopron KC (1-1)
2019. október 12., szombat, 17:00

A DEAC két győzelemmel kezdte a bajnokságot, a Kaposvár ellen szűk hazai siker után jött az Oroszlányban aratott diadal, a Sopron pedig a jászberényi sikere után szoros mérkőzésen kapott ki a Körmendtől. Mindkét gárda hozta eddig magát, nagy csatára lehet számítani. A Sopron a vereség ellenére jól néz ki ebben az idényben, a Debrecen viszont hazai pályán léphet pályára két győztes meccs után - esélyesebb a hazai alakulat, főleg azért, mert saját közönsége előtt léphet pályára, de nem lenne meglepetés a vendégek sikere.

Atomerőmű SE (1-1) - Jászberényi KSE (0-2)
2019. október 12., szombat, 18:00

Az ASE a KTE elleni, nehezen kivívott győzelmet követően kikapott Székesfehérváron, a Jászberény viszont eddig két vereségen van túl, legutóbb, Szolnokon ráadásul Reed pályára sem tudott lépni. Ha felépült az amerikai, akkor természetesen szorosabb lehet a mérkőzés, de alapvetően a hazai pálya, a két gárda eddig mutatott formája, illetve a két együttes állománya közötti különbség is paksi győzelmet vetít előre, bombameglepetés lenne egy vendég siker.

Naturtex-SZTE-Szedeák (0-2) - KTE-Duna Aszfalt (0-1)
2019. október 12., szombat, 18:00

Mindkét együttes nyeretlen még: a Szedeák a Pécs elleni nagy zakó után egészen jól tartotta magát a Falco ellen, a Kecskemét pedig Pakson szenvedett vereséget úgy, hogy sokáig reális nyerési esélyei voltak. A Szedeák ugyan hazai pályán játszhat, de ezúttal akár döntő tényező is lehet, hogy Forray Gábor csapata a múlt héten nem lépett pályára, így két hete volt készülni, összecsiszolni a játékot. Kulcskérdés lesz, hogy Karahodzsicsék hogyan tudják majd felvenni a versenyt Asburyékkel. Ha sikerül megfékezni az amerikai centert, akkor nagyon jó esélyei lesznek a kecskemétieknek arra, hogy megszerezzék első győzelmüket - egy hajszállal esélyesebb a KTE.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (2-0) - Kaposvári KK (0-2)
2019. október 12., szombat, 18:00

A Falco eddig meggyőző, Szegeden száz pontot dobott a bajnok, majd szerdán, a ZTE ellen a gyengébb rajtot követően simán átgázolt ellenfelén hazai pályán - remek védekezéssel, gyengébb dobóformával, de nagyon magabiztosan nyert a társaság. Nagyon nem így kezdett viszont a Kaposvár, amely előbb idegenben, a DEAC ellen, majd otthon, a ZTE-vel szemben bukott el egy-egy szoros végjátékot úgy, hogy egyénileg is nagyon nagy hullámzások voltak a játékosok teljesítményeiben - hogy most ki fog ki náluk jó napot, vagy hogy mennyire lesznek erősek, azt nem lehet megmondani. Az eladott labdák és a kihagyott büntetők jelentették eddig a legnagyobb gondjukat, ezeken muszáj javítaniuk, ha akarnak valamit, de igazából ha a Falco megfelelő fordulatszámon és megfelelő pontossággal kosárlabdázik, akkor Szombathelyen az utóbbi évekhez hasonlóan egyetlen vendégcsapat sem számít esélyesnek. 

PVSK-VEOLIA (1-0) - Alba Fehérvár (2-0)
2019. október 12., szombat, 18:00

A Pécs a Szedeák elleni 30 pontos győzelem után pihent, két hete erre a mérkőzésre készülhet, az Alba viszont a szolnoki, 20 pontos diadalát megfejelte egy ASE elleni sikerrel is, egyelőre nagyszerűen alakul Jesus Ramirez együttesének szezonja. Két jó csapatról van szó - a PVSK mellett a pihentebb állapot és a hazai pálya szól, az Alba pedig egy fokkal jobb állománnyal bír, és az eddigi játéka meggyőző, igaz, ez egy meccs alapján Csirke Ferenc alakulatára is igaz. A forduló rangadójáról van szó, amelyen nem lenne meglepetés semmi, mindkét gárda győzelme bőven benne van a pakliban.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus