Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 7. forduló

Hétvégén hat mérkőzést játszanak a magyar férfi A csoport alapszakaszának 7. fordulójából - lássuk, mi várható az egyes találkozókon!

7. forduló

OSE Lions (2-4) - Szolnoki Olajbányász (4-2)
2019. november 8., péntek, 18:00

Mindkét csapat jó passzban van, hiszen az OSE a zalaegerszegi után a soproni gondokat is kihasználta, simán győzött az oroszlányi együttes az SKC otthonában, a Szolnok pedig zsinórban harmadik sikerét aratta, és láthatóan előrelépett játékban. A vendégek kerete most már teljes, hiszen Juhos Levente is felépült kéztöréséből, így pedig 1-gyel nőtt Dragan Alekszics variációs lehetőségeinek a száma - a Kaposvár ellen ettől függetlenül voltak nehéz pillanatai az Olajnak, de szinte végig vezetve nyertek a szolnokiak. Az OSE eddig nagyzerűen teljesít, ha az ellenfele gyengeséget mutat, azonnal lecsap a lehetőségre. Ha nem a megfelelő koncentráltsággal lépnek pályára az Olajbányász játékosai, belefuthatnak egy nem várt eredménybe, de alapvetően Jonesék az esélyesebbek, ezt az elmúlt hetekben bemutatott fejlődésük is alátámasztja (nemcsak az állomány).

KTE-Duna Aszfalt (3-1) - Egis Körmend (5-1)
2019. november 8., péntek, 18:00

A hétvége rangadóját vívja a két együttes, a KTE a Körmendet fogadja. Mindkét gárda egy-egy vereséget gyűjtött be eddig, bár a Kecskemétnek a halasztások miatt két meccsel kevesebbje van. Ettől függetlenül Forray Gáborék kifejezetten jól mutattak az elmúlt két találkozón - a Jászberény elleni idegenbeli kevésbé fajsúlyos, két hete azonban az Albát verték saját közönségük előtt, azt már mérvadónak lehet tekinteni a vasi piros-feketék elleni mérkőzés előtt. A Körmend a nemzetközi kupában eddig hibátlan, bár az előző két fordulóban megszenvedett a sikerért, a bajnokságban pedig egy Szedeák elleni győzelemmel feledtette a pécsi kisiklást. A helyzet hasonló ahhoz, ami a KTE-Alba előtt volt: jobbnak tűnik a vendégek állománya, mint a kecskeméti, viszont a hírös városiak pihentebbek, többet is készülhettek erre az összecsapásra, és hazai pályán is szerepelhetnek, ez nagyjából pont ki is egyenlíti az esélyeket.

Naturtex-SZTE-Szedeák (1-5) - DEAC (3-3)
2019. november 8., péntek, 18:00

A Szedeák két hete, a Jászberény ellen megszerezte első győzelmét, de Körmenden újfent kikapott, a DEAC viszont a 3-0-s kezdés után zsinórban három vereséget gyűjtött be, és nem megy a játék Kovács Adrián együttesének - a Pécs ellen felálltak a padlóról három légióssal is, de ezúttal sem sikerült nyerni. A hajdúságiaknak van egy új amerikai irányítójuk, kérdés, ez mennyiben változtat majd a lefelé tartó tendencián - nemcsak Moody játékának minősége lehet érdekes, hanem az is, hogy mennyiben motiválja majd a többieket a jelenléte, és mennyivel tudja jobban kiszolgálni társait, mint tette azt elődje, a távozóban lévő Costa. A Szedeák nagyjából hozza, amit tud, de nem biztos, hogy a jelenlegi keret sokkal többre képes ennél, így a nagyobb csapatok ellen nem tekinthető favoritnak Andjelko Mandics alakulata még hazai pályán sem. Alapvetően egyértelműen a DEAC felé billenne a mérleg nyelve a két gárda állománya alapján, és esélyesebbnek tekinthető a vendég együttes annak ellenére is, hogy Szegeden lesz az összecsapás. Váltania kell azonban a DEAC-nak ahhoz, hogy ne szaladjon bele egy újabb pofonba, és nem elég a személycserére vagy Armwood felépülésére alapozni, a többiektől is sokkal több kell játékban.

Alba Fehérvár (3-3) - Jászberényi KSE (0-6)
2019. november 9., szombat, 18:00

Itt teljesen egyértelműek az esélyek, az Alba annak ellenére is top favoritnak számít, hogy az elmúlt négy mérkőzéséből hármat elbukott. A hazaiaknak vissza kell találniuk az idény elején látott formájukhoz, mert a nehezebb ellenfelektől sorozatosan vereséget szenvedtek Jesus Ramirez tanítványai, de a Jászberény ellen ettől függetlenül is simán győzniük kell, itt nincs kérdés - óriási a baj, ha ezt a meccset is elbukják. A vendégek előbb edzőjüket menesztették, tegnap pedig Juwan Statent küldték el, úgyhogy láthatóan változtatásokra szánták el magukat, de jelen állapotban nem sok jóra számíthatnak szombat este. Ha igazolnak valakit Staten helyére, akkor egy hajszállal jobb sanszokkal rendelkeznek, de Székesfehérváron így is egyoldalú mérkőzésre lehet számítani.

Zalakerámia ZTE KK (2-4) - PVSK-VEOLIA (5-0)
2019. november 9., szombat, 19:00

Előzetesen nem erre lehetett számítani, de papíron Zalaegerszegen sem várható túl sok izgalom, itt viszont a vendég Pécsnek áll a zászló. Bencze Tamás együttesénél rengeteg a gond: a múlt heti autóbaleset miatt végül Johnsonnak és Ubillának is ki kellett hagynia az ASE elleni összecsapást, utóbbival szerződést is bontott a klub. Igazolhat még légióst szombatig a ZTE, de egyelőre nagyon vékony az állománya, ami a nemzetközi kupában első sikerét megszerző, a bajnokságban még hibátlan Pécs ellen végzetes is lehet. Csirke Ferenc csapata eddig kifejezetten meggyőző a hazai pontvadászatban (a mecsekaljai klub rendszeresen több embert ad a forduló válogatottjába), kedden jó játékkal múlta felül a ZZ Leident, ráadásul Diggs is visszatért már, így a keret minőségében és mélységében, valamint formában is egyértelműen a PVSK a jobb. A ZTE pihentebb és hazai pályán játszhat, de ez egy Ubillát váltó légiós nélkül kevésnek tűnik jelen pillanatban.

Kaposvári KK (2-4) - Atomerőmű SE (4-2)
2019. november 10., vasárnap, 18:00

A Kaposvár két győztes meccs után kikapott Szolnokon, de a végjátékban még nyerési esélyei voltak, és 10 pont fölötti hátrányból is vissza tudott kapaszkodni a Tiszaligetben. Az ASE a játékban és eredményekben is felemás szezonkezdet után simán verte a tartalékos ZTE-t. Több kulcspárharc is lesz az összecsapás során. Norfleetnek a triplákat leszámítva egyelőre nem igazán megy a pontszerzés, Davisnek viszont annál inkább, az ASE-nál pedig szinte ugyanez a leosztás Harris-Evans vonalon, Kovács Ákos viszont többet tesz hozzá a játékhoz, mint a túloldalon Krnjajski. A palánk alatt a vendégeknél továbbra is hiányzik Eilingsfeld, így a Lóránt-Jackson kettősnek kell majd állnia a sarat a Hendlein-Dramicsanyin-Lalic trióval szemben, így az egyik gárda a hátvédeknél, míg a másik a magasembereknél tűnik erősebbnek. Ami döntő lehet, az Faust és Ponjavics csatája: ha a szerb, illetve Baki megkeserítik a paksiak egyik pontfelelősének életét, győzhet a Kaposvár, ha viszont Faust jó hatásfokkal megszórja magát, akkor kétséges, hogy a palánk alatti játék és Davis tudják-e kompenzálni ezt. Állományban erősebbnek tűnik az ASE, de a formákban nincs nagy differencia, így Kaposváron kiegyenlített esélyekkel futnak neki a csapatok ennek a találkozónak.

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Sopron KC mérkőzést november 27-ére halasztották.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus