Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz, 18. forduló

Mától szombatig tart a magyar férfi élvonal alapszakaszának tizennyolcadik fordulója - nézzük, hogy mit érdemes tudni a találkozók előtt.

DEAC (9-8, 6.) - Naturtex-SZTE-Szedeák (5-12, 12.)
2019. január 31., csütörtök, 18:00

A DEAC legutóbb hozta a kötelezőt a TF otthonában, a Szedeák viszont 3-4 kifejezetten jó mérkőzés után is esélytelen volt otthon a ZTE ellen. A hajdúságiak otthon 8-1-re állnak, elvileg Boriszov is visszatérhet, úgyhogy egyértelmű favoritnak tűnnek jelen pillanatban. Ha ezt túlságosan elhiszik, akkor lehet bajuk, de sok múlik azon, hogy a vendégek melyik arcukat mutatják - a Zalaegerszeg ellen nemcsak a vereség ténye, hanem a játék is hagyott kívánni valót maga után, de ha képesek a Pakson vagy az azt megelőző 2-3 meccsen látott produkciút nyújtani, okozhatnak kellemetlen perceket Berényi Sándor csapatának.

KTE-Duna Aszfalt (8-9, 10.) - Egis Körmend (12-5, 2.)
2019. február 1., péntek, 18:00

A Körmendnek nem megy idegenben, a vasi piros-feketék legutóbb Sopronban kaptak ki, igaz, csak hosszabbítás után, a héten azonban továbbjutottak az Alpok Adria Kupában, és már a Hűség Városában sem voltak messze a sikertől - igaz, a játék képe alapján már az is meglepetés volt Sopronban, hogy a rendes játékidő végén ráadást harcoltak ki. A KTE nem változott: idegenben csak a Kaposvárt és a TF-et verte Forray Gábor csapata, hazai pályán azonban csak a listavezető címvédőtől kapott ki a kecskeméti gárda. KTE-meccs, úgyhogy benne van egy újabb nagyon szoros végjáték, főleg a Körmend legutóbbi bajnokiját látva - a vendégek jobb állománnyal rendelkeznek, de Kecskeméten van a mérkőzés, kiegyenlítettek az erőviszonyok.

Zalakerámia ZTE KK (10-7, 5.) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (11-6, 4.)
2019. február 1., péntek, 18:00

A forduló rangadóját rendezik Zalaegerszegen, ahova a Falco látogat. A ZTE legutóbb talán még a vártnál is simábban győzött Szegeden, míg a szombathelyi együttes nehéz meccsen verte a Paksot az Arena Savariában. A vendégek kerete összehasonlíthatatlanul mélyebb, és még ha nem is játszottak mindig jól az utóbbi időben sem, az eredményeket többnyire szállították. Bencze Tamás alakulata sokkal többet hozott ki eddig a rendelkezésre álló keretből, ráadásul saját pályáján játszhat majd, a Falco viszont Perlék megszerzésével olyan erőfölényben van, hogy az összecsapás esélyesének tekinthető. Ez is egy szoros találkozónak ígérkezik.

Kaposvári KK (5-12, 13.) - Sopron KC (8-9, 8.)
2019. február 2., szombat, 18:00

A Kaposvár legutóbb egy félidőig egészen jól tartotta magát Szolnokon, mielőtt simán kikapott, az azt megelőző fordulóban viszont legyőzte otthon a Falcót, ez intő jel lehet a Sopron számára is. Sabáli Balázsék jó passzban vannak, az előző három meccsükből kettőt megnyertek, ráadásul a Körmend és a Pécs ellen, de idegenben továbbra is 1-7-tel állnak, csak a TF-et tudták felülmúlni saját pályájuktól távol. Az SKC jobb csapat idén, de Kaposváron ez a mérkőzésen erősen kétesélyes, kicsit talán még a hazaiak felé is billen a mérleg nyelve a Falco elleni biztató játék és a vendégek idegenbeli problémái miatt.

Atomerőmű SE (8-9, 9.) - Szolnoki Olaj KK (15-2, 1.)
2019. február 2., szombat, 18:00

Ha nincs is gödörben a Paks, de az edzőváltás után korábban látott jó forma már a múlté, Norfleeték nem tudták pótolni Evanst, míg az Olaj a hazai bajnokságban egyelőre rendkívül magabiztos, 15-2-vel magasan vezeti a tabellát (három győzelemmel többel bír, mint a második Körmend és a harmadik Jászberény), ráadásul a hét közben a nemzetközi kupában is győzött. Ezen a mérkőzésen nem sok tárgyalnivaló van: az ASE-től olyan játék kellene, amit idén nem sokszor láttunk Schmidt Béla csapatától, és ez még akkor is igaz, ha Airington és Sztrahinja Milosevics hiányában a Szolnok nagyon messze van a bombaformától - ennek ellenére is topfavorit idegenben a címvédő.

JP Auto - JKSE (12-5, 3.) - Pécsi VSK-VEOLIA (9-8, 7.)
2019. február 2., szombat, 18:00

A Jászberény az előző fordulóban Székesfehérváron is győzni tudott, így 5 meccses győzelmi sorozatban van, hazai pályán pedig két szoros vereséget leszámítva 8 sikert számlál. A Pécs kezdi rendezni a sorait, a hazai mérkőzéseit újra szépen hozza Csirke Ferenc gárdája, idegenben azonban csak 2-7-et tud felmutatni, és most a bajnokság meglepetéscsapatához látogat. A Pécs talán egy fokkal mélyebb, de nagy kérdés, hogy a mecsekaljai alakulat mennyire tudta megoldani Wrighttal a korábbi palánk alatti problémáit, mert Alekszandrov és Pantelics ezeket meg fogja büntetni. Esélyesebbnek tűnik a hazai alakulat, de jó meccs lehet ebből is.

Serco - TF-BP (1-16, 14.) - Alba Fehérvár (6-11, 11.)
2019. február 2., szombat, 18:30

A TF Merim Mehmedovics leváltása óta nem nyújt jó, a korábbiaknál jobb játékot, viszont az Alba is kifejezetten pocsék formában van, az eddig a FIBA Europe Cup második csoportkörében nyeretlen Lukoil Levszkitől is kikapott, a bajnokságban is sorozatosan zakózik, és már két győzelemnyi távolságra van a 10. helyezettől is. Itt azért nincs kérdés, mert ha az Alba Budapesten is kikap, lényegében lezárja a saját szezonját - matematikailag még lenne esélye arra, hogy bejusson a középházba, és ezzel sansza maradjon a PO-ba kerülésre, de a jelenlegi formával, mérleggel és problémákkal, egy TF elleni vereség után már talán egy hatalmas pálfordulás is kevés lenne az alapszakasz utolsó nyolc fordulójában. Egyértelmű favorit a Fehérvár.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus