Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz - 1. hét

Ma egy, holnap négy mérkőzést rendeznek a Férfi NB I A-csoportjának középszakaszában. Négy felső-, és két alsóházi gárda ezen a hétvégén mutatkozik be a bajnokság jelenlegi szakaszában. A mérkőzések sora a Kecskemét - Alba Fehérvár rangadóval veszi kezdetét. Alábbiakban megtaláljátok a mai és holnapi találkozók felvezetőit, Fullcourt-linkjeit.

Felsőház, 1. forduló

KTE-Duna Aszfalt – Alba Fehérvár, péntek – 18:00
Játékvezetők: Cziffra Cs., Benczur T., Pozsonyi L., (Gincsai dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phl_2

Alig két hete találkozott egymással a két gárda a Messzi István Sportcsarnokban. Akkor remek csapatvédekezésének köszönhetően 68-58-ra a KTE nyert. A szervezett csapatjátékkal szereplő hazaiak biztosan ezen a találkozón is abban bíznak, hogy minél kevesebb ponton, lehetőség szerint 70 alatt tartsák a bajnoki címvédőt. A vendégeknél azonban a nemrég igazolt Barone már kezd játékba lendülni, az új szerzemény, Humphrey pedig bemutatkozhat új együttesében. Biztosan nagy csatát fog hozni ez a mérkőzés is, ám megjósolni nehéz lenne, hogy azt az arcát mutatja-e a KTE, amelyet az ASE, vagy azt amelyiket két héttel ez előtt az Alba ellen láthattunk.

Kaposvári KK – Atomerőmű SE, szombat – 18:00
Játékvezetők: Vígh P. dr., Pálla Z., Török R., (Major)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phl_3

Bár az eredmény csalóka lehet, a kaposváriak simán múlták felül az alapszakasz utolsó fordulójában a Falcót, mellyel biztosították helyüket a felsőházban. Jelenleg Davis nem tudja betölteni azt az űr, amit Chism hagyott maga után, ám úgy fest, hogy Hendleinnek csak pár mérkőzésre volt szüksége ahhoz, hogy megszokja az új helyzetet, továbbá Puljko is ponterős játékkal örvendezteti a szakmai stábot. A paksiak már nyugodtan készülhettek a bajnokság új szakaszára, mivel már a záró játéknap előtt bezsebelték az alapszakasz első helyét. Ha a mélyebb rotáció által adott lehetőséget ki tudja használni Dzunics mester, akkor az ASE joggal pályázik a győzelemre. December végén sikerült legyőzniük a hazaiaknak a Tolna megyei csapatot, ám azóta változtak az erőviszonyok. Komoly erőfeszítésre, teljes koncentrációra és legalább egy extra teljesítményre van szüksége Fekete Ádám együttesének, hogy sikeresen nyithassa a középszakaszt.

Alsóház, 2. forduló
 
Marso-Nyíregyházi KK (13., 5-17) – Pécsi VSK – PannonPower (8., 9-13), szombat – 16:30
Játékvezetők:   Györffy P. A., Balog Gy., Surányi G., (Görgényi)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phl_5

Tovább tart a PVSK jó formája, ugyanis utolsó hat mérkőzésükből ötöt megnyertek Csirke Ferenc tanítványai, ráadásul az utolsó kettőt Kovács Péter hiányában húzták be. A hétről-hétre jól és ponterősen teljesítő Budimir és Nelson mellett rendre ott vannak a magyar játékosok is, akik vagy pontokkal, vagy hatékony védőmunkával járulnak hozzá a fekete-fehér mezes alakulat győzelmeihez, jó szériájához. A hazaiak rögtön szünnappal kezdtek, számukra kimaradt a szerdai forduló, így pár nappal többet pihenhettek, készülhettek a szombati mérkőzésre, mint a pécsiek, azonban ez nem feltétlenül előny. Jelen állapotában nagyon veszélyes csapat a Baranya megyei gárda, a légiósok mellett mindig érkezik a magyar játékosoktól is egy – vagy épp több – kiemelkedő teljesítmény. Amennyiben nem csak a két amerikai, Walker és Doyne, valamint az elmúlt időszakban jó formában kosárlabdázó Poscic szállítja a pontok érdemi részét, abban az esetben bízhat a sikerben a Sitku-legénység.
 
Zalakerámia-ZTE KK (11., 8-15) – Naturtex-SZTE-Szedeák (10., 8-14), szombat – 18:30
Játékvezetők:   Kapitány G., Boros T., Tóth K., (Páli dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phl_6
 
A ZTE hatalmasat küzdött, keményen védekezett, s kitartásának eredményeként győztesen térhetett haza Körmendről a Raúl Jiménez mester által irányított alakulat, mellyel megszakadt a három mérkőzés óta tartó kudarcsorozat. Külön öröm lehet a kék-fehér híveknek, hogy a légiósok közül Safford és Boston is visszatért ponterős játékához. A Szegednek még egyáltalán nem kell lemondania a rájátszásról szőtt álmokról, ám ahhoz, hogy ezt elérhessék elengedhetetlenek az idegenbeli bravárok, melyek a szezon elejét jellemezték náluk. A vendégeknek ez lesz az első fellépésük a középszakaszban, mely nehéz feladatokat hoz magával, ugyanis egy utolsó másodperces kosárnak köszönhetően hosszú idő után győzelmet arató, saját szurkolói által tüzelt alakulatot kellene felülmúlniuk Horváth Ákoséknak. Ha a lepattanócsatában felülkerekednek, akkor nagyságrendekkel megnövekszik esélyük a sikerre.
 
Fortress - Jászberény (12., 7-15) – Egis Körmend (7., 13-10), szombat – 18:30
Játékvezetők:   Földházi T., Ádám J., Sallai I., (Bukta)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phl_4

Két jobban sikerült mérkőzés után szerdán ismét döcögős játékot produkált a piros-fekete együttes, s a dolog jelenlegi állása szerint három pontos vereséget szenvedtek hazai pályán a ZTE-től. Tegyük hozzá, hogy a mérkőzést megóvta a Körmend. Idegenben nem lesz egyszerű dolguk, még akkor sem, ha az utolsó előtti csapathoz látogatnak. A távoli dobások hatékonyságán mindenképpen javítaniuk kell, valamint nem engedhetnek annyi könnyű kosarat, második lehetőségből szerzett pontot, mint szerdán. A vasiak nem engedhetik meg maguknak, hogy két egymást követő mérkőzést bukjanak. A Jászberény utoljára január 4-én nyert bajnokit saját csarnokában, továbbá az azóta eltelt két hónapban egyetlen, Nyíregyháza felett aratott siker mellett hét vereséget könyvelhettek el. A játékoscserék nem sültek el jól, Raivio játéka erősen visszaesett, a problémákat pedig csak tetézi a szerdai kiütéses vereség a Pécs vendégeként. Nagy javulásra van szükség a csapatnál, hogy újra megtalálhassák a győzelmekhez vezető utat. Meg kell próbálniuk uralni a mérkőzést, hatékonyan védekezni, ellenkező esetben olyan hamar eldőlhet a találkozó, mint a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

A szerdán játszott találkozók összefoglalóit a mérkőzés eredményére kattintva elérhetitek.

Felsőház, 1. forduló

Szolnoki Olaj KK - Sopron KC 90-61 (30-15, 17-18, 18-13, 25-15)

Alsóház, 1. forduló

Egis Körmend - Zalakerámia-ZTE KK 81-84 (15-18, 27-19, 18-26, 21-21)

PVSK-Pannonpower – Fortress Jászberény 93-67 (20-14, 25-22, 28-11, 20-20)

 

Foto, Slide - Kosársport MKOSZ hivatalos facebook oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus