Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz - 5. forduló

Szerdán játsszák a magyar férfi A csoport középszakaszának ötödik fordulóját, az alsóházban pedig a negyedik kör első meccsét - nézzük, mit érdemes tudni a találkozók előtt!

Felsőház, 5. forduló

Pécsi VSK-VEOLIA (14-15, 5.) - JP Auto - JKSE (18-11, 4.)
2019. április 24., szerda, 18:00

A Pécs nem játszott a hétvégén, így a pihenést, illetve a felkészülést tekintve egészen biztosan jobb állapotban van, mint a Jászberény, a vendégek azonban a legutóbbi fordulóban legyőzték a Szolnokot, így jobb szájízzel készülhetnek erre az összecsapásra - Csirke Ferenc együttese jól tartotta magát a középszakasz eddigi mérkőzésein, de három vereséget gyűjtött be. Hazai pályán a PVSK egyáltalán nem esélytelen, de nagyon kiegyenlített erők küzdelmének tűnik ez a párosítás. Ha a Jászberény nyerni tud Pécsen, akkor matematikailag is biztos, hogy a mecsekaljaiak az ötödik helyről kezdik meg a rájátszást - jó esély van rá, hogy épp a JKSE ellen -, ha viszont a hazaiak győzni tudnak, marad még sanszuk, hogy feljebb lépjenek a tabellán.

Szolnoki Olaj KK (21-8, 2.) - Egis Körmend (23-6, 1.)
2019. április 24., szerda, 18:00

A második az első ellen, a jelenlegi legnagyobb rangadó a mezőnyben. A Szolnok a Pécs legyőzése után kikapott Szombathelyen és Jászberényben is, a Körmend viszont zsinórban 11 győzelemnél jár, megállíthatatlannak tűnnek a vendégek. Az Olajnál visszatért Vojvoda Dávid, de még az ő kiváló játéka ellenére is kikapott csapata: a hazaiak továbbra is nagyon kevesen vannak darabra, míg a Körmend egyik legnagyobb erőssége idén pont a rotáció mélysége. A Tiszaligetben soha nem lehet leírni a címvédőt, de még a hazai pályát beszámítva is esélyesebb jelenleg Matthias Zollner együttese - ha győz a Körmend, lényegében már csak matematikai esély marad arra, hogy elbukja az első kiemelést a PO-ban, ha viszont az Olaj nyerni tud, még szoros csata lesz a rájátszásbeli pályaelőnyért.
 

Középház, 5. forduló

DEAC (13-16, 9.) - KTE-Duna Aszfalt (15-14, 6.)
2019. április 24., szerda, 18:00

A hazaiak nincsenek jó formában, az alapszakasz utolsó meccsét követően a középszakaszból eltelt három találkozójukat is elvesztették - Manigat sérülése és Ivosev eltiltása kiütközött, de utóbbi visszatérése sem segített a ZTE ellen. Rengeteg pontot kap Berényi Sándor alakulata, legutóbb 101-et Zalaegerszegen, előtte 118-at Pakson, ezen mindenképpen állítania kell a hajdúsági gárdának. A KTE a Sopron elleni vereséget egy ASE elleni kétpontos diadallal javította ki, és sokkal stabilabb összképet mutat, mint vendéglátója. Ha kevéspontos mérkőzés lesz, az egyértelműen a vendégek számára kedvez, de jelenleg az sem kizárható, hogy Djeraszimovicsék szétdobják a DEAC-ot - mivel Debrecenben lesz a meccs, nagyjából kiegyenlítettek az erőviszonyok.

Sopron KC (14-15, 8.) - Zalakerámia ZTE KK (13-16, 10.)
2019. április 24., szerda, 18:00

A ZTE megtörte rossz sorozatát, a DEAC ellen győzött hazai pályán, most azonban a hosszú hetek óta bombaformában lévő Sopron otthonában kellene újfent bizonyítania Bencze Tamás csapatának. Az SKC egészen kiváló eredményeket szállít az alapszakasz utolsó fordulói óta: Sabáli Balázsék úgy nyertek három meccsből kettőt a középszakaszban, hogy mindhárom összecsapásukat idegenben vívták, ez tovább növeli sikereik értékét, ráadásul a hétvégén nem léptek pályára, így pihentebbek is lehetnek ellenfelüknél. A jelenlegi formákat nézve Sopronban teljesen egyértelműen esélyesebb a hazai alakulat, amely ha az elmúlt hetek formáját hozza, most is nyerni fog - kérdés, hogy a ZTE-nél egyszeri jó eredmény volt-e a hétvégi siker, vagy elindul újra a jó irányba a gárda.


Alsóház, 4. forduló

Serco - TF-BP (3-26, 14.) - Alba Fehérvár (14-15, 11.)
2019. április 24., szerda, 18:00

Teljesen tét nélküli összecsapás, ennek megfelelően nem is nagyon lehet megmondani, melyik csapat az esélyesebb. A TF valószínűleg kevesebb új embert fog forgatni, mivel a playoutra készül, míg az Alba a fiataloknak próbál minél több lehetőséget biztosítani - könnyen előfordulhat, hogy a jelenlegi rotációval a fővárosiak az esélyesebbek, hiába jóval erősebb alapvetően a vendég együttes.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus