Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz - 9. forduló

Szerdán a felső- és a középházban a kilencedik fordulót rendezik - a találkozók felvezetőit olvashatjátok.

Felsőház, 9. forduló

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (22-10, 2.) - Egis Körmend (19-13, 4.)
2018.05.09., szerda, 18:00

A Falco eldöntheti matematikailag is a második hely sorsát egy győzelemmel - ebben az esetben már biztosan megelőzi az Albát. A hazaiak csak a Szolnok ellen kaptak ki saját közönségük előtt a bajnokságban, és bár a Körmend legutóbb, pont Szolnokon mutatott már életjeleket az Alba hosszabbításos legyőzését követően, továbbra is hatalmas hullámzásokra képes az együttes egy-egy mérkőzésen belül is, ami az Arena Savariában nem nagyon fog beleférni - az alapszakaszban is sokáig kiválóan játszottak a vendégek, de végül 83-79-re nyert a Falco, és a kupa- és válogatott szünet után jobb passzban voltak akkor a piros-feketék, mint most. Motivációban is a vendéglátó felé billen a mérleg nyelve alapvetően, hiszen a Körmend már egészen biztosan negyedik, és az is fix, hogy a Kecskemét ellen kezdi pályaelőnyből a negyeddöntőt. Azt is hozzá kell tenni, hogy ez egy vasi El Clásico, aminél általában kevésbé fontos a játékosállomány vagy a forma, a motiváció pedig mindkét oldalon megvan, de jelen helyzetben Szrecsko Szekulovics együttese egyértelműen esélyesebbnek tekinthető.

Alba Fehérvár (22-11, 3.) - Szolnoki Olaj KK (27-5, 1.)
2018.05.09., szerda, 18:30

Nem nagyon van tétje az Alba-Olaj rangadónak, ami furcsa a bajnokság ezen szakaszában, de a Szolnok már biztosan megnyerte a középszakaszt, első helyről kezdi a rájátszást, míg a székesfehérváriaknak már nincs a saját kezükben a sorsuk - itteni győzelmük mellett az kellene még nekik, hogy a Falco most a Körmend ellen, majd a Tiszaligetben is kikapjon, így lehetnének még másodikok, minden más esetben maradnak a harmadik pozícióban. Kérdés, hogy ki lesz bevethető, hiszen alig másfél hete az Albánál három komoly hiányzó is volt a Körmend ellen, és bár legutóbb visszatértek, nem biztos, hogy most kockáztatják a játékukat, mint ahogy igaz ez Milosevicsre is a vendégeknél. Az alapszakaszban egyébként 70-60-ra nyert az Olaj, de az még egy merőben más helyzet volt - az Albánál akkor kezdtek visszatérni a sérültek, akiknek a hiányában nagyon gyengén kezdte az idényt a címvédő. Nehéz esélyest mondani - persze minden csapat mindig nyerni akar, de kérdés, ki mire használja fel ezt a mérkőzést, hiszen nem sokára kezdődik a PO, presztízsmeccs ez, de jóval fontosabb feladatok előtt áll mindkét gárda.


Középház, 9. forduló

Zalakerámia ZTE KK (17-15, 7.) - Kaposvári KK (15-17, 9.)
2018.05.09., szerda, 18:00

A Kaposvár az életben maradásért küzd majd ezen a találkozón, míg a ZTE a hatodik pozíció megszerzéséért - és emellett a rájátszásért, mert ha kikap Bencze Tamás legénysége, még nagyon veszélyes helyzetbe kerülhet, miután az utolsó körben Paksra látogat. Ennek megfelelően a holnapi nap egyik, ha nem a legfontosabb meccsére kerül majd sor Zalaegerszegen, egy vendég győzelem ugyanis teljesen megkavarhatja a rájátszásért folytatott csatát, ha azonban a ZTE nyer, és az ASE győzni tud Pécsett, akkor a Kaposvár matematikailag is elszállt, és megvan a legjobb nyolc mezőnye. A hazaiak hárommeccses győzelmi sorozattal érkeznek erre a mérkőzésre, mindhárom eddigi hazai találkozójukat megnyerték a középszakaszban, és az alapszakaszban is legyőzték a Kaposvárt ebben a felállásban 78-72-re, jó előjelekkel várhatják a csatát. Fekete Ádám alakulata az előző két mérkőzését elbukta, de az azt megelőző időszakban biztató volt - kérdés, Dunn állapota mennyit javult, és mennyire sikerül őt visszailleszteni a gépezetbe. A ZTE jobb helyzetből vág neki a meccsnek, de akkora győzelmi kényszerben van a Kaposvár, hogy hatalmas csata várható.

Pécsi VSK-VEOLIA (18-15, 6.) - Atomerőmű SE (16-16, 8.)
2018.05.09., szerda, 18:00

Itt a Pécs már bent van a PO-ban egy ideje (a hatodik hely megszerzéséért küzdenek a mecsekaljaiak), az ASE azonban még küzd érte, és az előző két mérkőzésen meg is tett mindent ezért, a Kaposvárt és a Szedeákot is legyőzte. Mivel a somogyiak ellen rosszabbul állnak egymás elleni mérlegben, így abban az esetben tudják kiharcolni a legjobb nyolc közé jutást most, ha győznek, Ivosevék pedig kikapnak Zalaegerszegen - minden más esetben a döntés az utolsó játéknapra marad. Csirke Ferencék még a zalaegerszegi vereség ellenére is nagy formában vannak az alapszakasz vége óta, úgyhogy érdekes találkozóra van kilátás - a vendégeknél a külső sor hullámzóbb teljesítményt nyújt, inkább Eilingsfeldre lehet mindig ugyanúgy számítani, míg a Pécsnél a Durham-Brooks-Budimir vezette periméter játék az, amely állandó veszélyt jelent az ellenfelekre. Kérdés, hogy a Paks mennyire tudja lassítani ezt a triót, illetve az ő betöréseikből rendre eredményes magyar magot, mert ha nem nagyon, idegenben nem sok esélyük lesz - igaz, az alapszakaszban Pécsett pont egy hullámhegyre kerültek, 86-84-re le tudták győzni Antóniékat. A vendégek mintha kicsit stabilabban játszanának az elmúlt két mérkőzésen, de a vendéglátó jóval hosszabb ideje képes kiegyensúlyozottan jó játékra, így valamivel esélyesebbnek is tekinthető.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus