Bemelegítés - A-csoport, Negyeddöntő, 3. forduló

Péntek este lejátsszák a magyar férfi A csoport negyeddöntőinek harmadik mérkőzéseit, minden párharc befejeződhet - lássuk, mi várható a meccseken.

Negyeddöntő, 3. mérkőzés

Egis Körmend (2-0) - Sopron KC (0-2)
2019. május 24., péntek, 18:00

A Körmend óriási csatában győzött Sopronban a második meccsen - nagy kérdés, hogy Sabáli Balázs együttese hogyan élte meg az utolsó pillanatban elveszített mérkőzést. Alapvetően is esélyesebb lenne a hazai gárda, így pedig pláne, hogy még a tőrt is megforgatta az SKC szívében. Ha a Körmend nem nyugszik meg túlságosan 2-0-s előnye birtokában, akkor jó eséllyel le fogja zárni a párharcot ezen az összecsapáson.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (2-0) - KTE-Duna Aszfalt (0-2)
2019. május 24., péntek, 18:00

Itt nem nagyon van miről beszélgetni, egy 42 és egy 29 pontos győzelmet aratott a két találkozón a Falco, amely teljesen más kategóriát jelent jelen állás szerint, mint a KTE. Hazai pályán ennek megfelelően nagyon sima hazai győzelem és továbbjutás várható.

Szolnoki Olaj KK (2-0) - Atomerőmű SE (0-2)
2019. május 24., péntek, 18:00

Ez az a sorozat, amelyben eddig mind a két mérkőzés tartogatott nagy fordítást, hiszen mindkét találkozón kifejezetten nagy előnye volt az ASE-nek, a Szolnok pedig mindkét ütközetet megnyerte végül. Előzetesen arra lehetett számítani, hogy mindenki hozhatja az otthoni meccsét, de ez megdőlt, és nagyon könnyen megdőlhetett volna már az első meccsen is. Az ASE-nek eddig mindkét alkalommal megvolt a lehetősége arra, hogy győzzön - ha összeszedi magát Dzunics Braniszlav alakulata azok után, hogy hazai pályán is kikapott, akkor van esélye a szépítésre, de arra is megvan minden sansz, hogy a paksiak fejben teljesen szétesnek két olyan mérkőzés után, melyek a kezükben voltak, mégis kicsúsztak onnan. Az Olaj mindkétszer nagyot küzdött, mindkétszer megvolt az eredménye, így sokkal nyugodtabban várhatja ezt a meccset, hiába nincs nagy különbség a két csapat között.

Pécsi VSK-VEOLIA (2-0) - JP Auto - JKSE (0-2)
2019. május 24., péntek, 18:00

A Pécs gyakorlatilag végig vezetett Jászberényben, és győzött is, így szintén 2-0-ra vezet, bár itt sem volt túl nagy a differencia az eddigi két találkozón. A JKSE-nél meglátszik Coleman hiánya, a Pécsnél pedig mindig volt valaki, aki előlépett vezérre - először Taylor, legutóbb pedig Budimir. Úgy tűnik, hogy jobb állapotban van Csirke Ferenc együttese, a sorozat előrehaladtával ennek egyre nagyobb szerepe lehet, így ha nem is akkora favorit a PVSK, mint a két vasi együttes, itt is jó esély van arra, hogy a pénteken lezárul a párharc.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus