Bemelegítés - A-csoport, Rájátszás - 2. mérkőzések

Szombaton három mérkőzéssel folytatódik a Férfi NB I A-csoport rájátszása. A negyeddöntők második mérkőzésein a legfőbb kérdés, hogy az első játéknap hazai hegemóniája után képes lesz-e valamelyik idegenben fellépő csapat győzni, ezzel karnyújtásnyi közelségbe kerülni az elődöntőhöz. Erre legnagyobb esélye a szerdán erődemonstrációt tartó Szolnoknak van, de a Sopron is meglepheti újra az Alba együttesét. A játéknap hétfőn zárul a Pécs-Paks derbivel. A mérkőzések beharangozóit, a televíziós közvetítések helyét, valamint a Fullcourt-linkeket alábbiakban megtaláljátok.

Egis Körmend - Szolnoki Olaj KK, szombat - 18:00 (MTE TV)
Játékvezetők: Kapitány G., Török R., Németh Cs., (Szabó)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_ply_5

Szerdán már az első negyedben eldöntötte a találkozó sorsát a Szolnok, tette mindezt úgy, hogy Milosevics pályára sem lépett. A védekezésbeli feladatokat annyival megoldotta az Olaj, hogy a Körmend három legjobbját, Ferenczet, El-Amint és Rakocsevicset is szoros őrizet alá helyezték, így könnyedén nyerték a párharc nyitómeccsét. Ha hinni lehet a zuhanyhíradónak, akkor a szombat esti ütközetben már a vasiak rendelkezésére állhat az első mérkőzést sérülés miatt kihagyó játékmester, Jaytornah Wisseh. A szombati az az esély, melybe bele kell kapaszkodnia a Körmendnek, ha szeretne egy bravúrgyőzelmet elérni, mert 0-2-nél, idegenben erre már kevés sansz mutatkozik. Hazai siker esetén egy újabb mérkőzéssel biztosan ajándékoznák meg szurkolóikat Ferencz Csabáék, kérdés, hogy milyen szellemben lép majd pályára a Szolnok. Sok tényező egyezése, s szerencse is szükségeltetik ahhoz, hogy a Körmend győzedelmeskedjen, de a vasi piros-feketékről tudjuk, hogy számtalanszor nyertek már olyan helyzetben, mint ahol most állnak. A Szolnok aligha akarja megadni az esélyt ellenfelének, szeretne minél előbb pontot tenni a párharc végére. Ha úgy kezdenek Lóránt Péterék, mint a Tiszaligetben, akkor joggal számolhatnak győzelemmel, de ha Aaron Mitchell fiai fel tudják venni a kesztyűt, szoros végjátékra késztetik a Szolnokot, akkor bármi megtörténhet.

A párharc állása 1-0 a Szolnoki Olaj KK javára.

 

Alba Fehérvár - Sopron KC, szombat - 18:30 (DigiSport 1)
Játékvezetők: Földházi T., Hegedűs T., Farkas G., (Szaniszló)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_ply_7

Nem hatott meglepetésként a Sopron győzelme a bajnoki címvédő felett, sokkal inkább annak aránya. Az Albából a két magasemberen (Barone és Tóth Norbert) kívül senkit nem lehetett kiemelni pozitív irányban. Hobbs produkcióját látva lehet, hogy Frade mester beveti Humphreyt a második mérkőzésen. Az biztos, hogy nincs más választásuk a fehérváriaknak, győzniük kell szombat este, mert ha nem, akkor olyan hatalmas lélektani és számszerű előnyt adnak a Sopron kezébe, melyet biztosan kihasználnak Ruják Andrásék. A külső dobások levédésén felül a támadójátékot kell pontosítaniuk Tóth Norbertéknek. A vendégek számára a fő cél az lesz, hogy azt a játékot játsszák, melyet meg tudtak valósítani az első találkozó alkalmával. Bár biztosan összerántja Frade mester a kék-fehérek védekezését, ha minimális hibaszázalékkal dolgoznak a támadó oldalon a soproniak, akkor odaérthetnek az elődöntő kapujába. A hazai pálya előnye az Alba mellett szól, ám talán egyetlen hazai csapat vállát sem nyomja akkora teher ezen a játéknapon, mint a fehérváriakét.

A párharc állása 1-0 a Sopron KC javára.

 

KTE-Duna Aszfalt - Kaposvári KK, szombat - 19:30
Játékvezetők: Pálla Z., Benczur T., Balog Gy., (Farkas Z.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_ply_8

Az első kör legszorosabb mérkőzését ezen két csapat ütközete hozta. Hasonló, ám kevesebb pontot hozó találkozóra lehet számítani az utolsó szombati negyeddöntőn. Kérdés, hogy a két együttes közül melyik tudja a saját játékát játszani, illetve hol lesz több kiugró egyéni teljesítmény. Mindkét kispad szerepe úgy fog növekedni, ahogy haladunk egyre beljebb a párharcban, s ez akár már a második mérkőzésen is fontos momentum lehet. Ha a KTE 70 pont alatt tudja tartani ellenfelét, akkor kiegyenlítheti a párharcot, ugyanis eddig nem sok babér termett Fekete Ádám együttesének a Messzi István Sportcsarnokban. Az alapszakasz első fordulójában 26, míg a középszakaszban 4 ponttal kaptak ki Wittmannéktól. Minden bizonnyal a rossz sorozat megszakításáért száll harcba majd a somogyi alakulat.

A párharc állása 1-0 a Kaposvári KK javára.

 

Pécsi VSK-PannonPower - Atomerőmű SE, hétfő - 18:00
Játékvezetők: Papp P., Frányó P., Boros T., (Görgényi)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_ply_6

Kilenc győztesen megvívott mérkőzés után megszakadt a Pécs remek sorozata, mivel vesztesen hagyta el a parkettet Pakson Csirke Ferenc legénysége. Szégyenkezniük azonban nem kell, sőt, komoly fegyvertény, hogy a találkozó végéig tapadtak a hazaiakra, akik csak kínkeseversen tudták behúzni az első mérkőzést. A szerdán történtek fényében a pécsiek bízhatnak abban, hogy saját szurkolóik támogatásával ki tudják egyenlíteni a párharcot. A Pécs 13-4-es mérleget tudhat magáénak a Lauber Dezső Sportcsarnokban, január 25-e óta íródik a hazai veretlenségük, melyet épp az ASE-val szemben nyitottak. A Paksnak sem kell szégyenkeznie idegenbeli produkciója miatt, ugyanis az alapszakasz során csak négy, míg a középszakaszban egyetlen alkalommal szenvedtek vereséget saját csarnokuktól távol. Ahhoz azonban, hogy magabiztos előnyre tegyen szert az alapszakasz győztese, ahhoz jobb védekezésre lesz szükségük, ugyanis ha a Pécs idegeben tudott 44%-os dobáshatékonyságot hozni, akkor ezt csak javíthatják saját csarnokukban.

A párharc állása 1-0 az Atomerőmű SE javára.

 

Slide - szolnokiolaj.hu
Fotó - Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus