Forgatókönyvek a középszakasz utolsó napja előtt

Holnap az utolsó fordulót rendezik a középszakaszban, így eldől, milyen párosítások lesznek a rájátszásban - három párharc, illetve a 8. helyen bejutó csapat kiléte még kérdéses.

Szombat este rendezik a középszakasz utolsó, 10. fordulóját a felső- és a középházban is, ám ezúttal utóbbi jóval érdekesebb lesz, mint a legjobbak küzdelme, mivel a felsőházban mind az öt hely sorsa eldőlt már.
 

Egy PO-párosítást már tudunk: a 19-14-gyel jelenleg negyedik Egis Körmend a 17-16-tal az ötödik helyen álló KTE-Duna Aszfalttal méri majd össze erejét, a pályaelőny a vasiaknál lesz - érdekesség, hogy pont Körmend-Kecskemét találkozót rendeznek majd holnap is.

A Szolnoki Olaj KK több fordulóval ezelőtt megnyerte a középszakaszt, 27-6-tal messze a többiek előtt áll a kupagyőztes. A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 23-10-zel már biztosan második a 23-11-gyel álló, az utolsó középszakaszbeli fordulóban nem játszó Alba Fehérvár előtt, hiszen az egymás elleni mérleg a szombathelyiek javára billenti a mérleg nyelvét (idegenben 1 ponttal kaptak ki, hazai pályán 10 ponttal győztek), így ha Perlék ki is kapnak az utolsó fordulóban a Tiszaligetben, akkor is maradnak jelenlegi pozíciójukban.
 

A középházban két biztos bejutó van, hiszen az összetett hatodik Pécsi VSK-VEOLIA (19-15) négy, a hetedik helyen álló Zalakerámia ZTE KK (18-15) pedig három győzelemmel többel rendelkezik, mint a kilencedik Kaposvári KK (15-18).

A mecsekaljaiak és a zalaegerszegiek még a hatodik helyért csatáznak egymással, és a két együttes sorsa a ZTE kezében van: a Pécs nem játszik az utolsó fordulóban, az egymás elleni eredmények viszont Bencze Tamáséknak kedveznek egy 11 pontos idegenbeli vereség és egy 13 pontos hazai siker után, így ha a ZTE nyer az utolsó körben, beéri a Pécset mérlegben, és meg is előzi. Azt is hozzá kell tenni, hogy opciók nem túl jók, hiszen az egyik gárda a Falcóval, a másik pedig az Albával fog farkasszemet nézni a negyeddöntőben.

Benke Szilárdéknak azonban nem lesz egyszerű dolguk, a jelenleg nyolcadik Atomerőmű SE (16-17) ugyanis az életéért és a rájátszásbeli részvételéért küzd majd az utolsó játéknapon, a paksiak fogadják a ZTE-t. Eilingsfeld Jánosék ugyan egy győzelemmel többel rendelkeznek, mint a Kaposvár, viszont 11 pontos idegenbeli zakójuk után csak 9-cel verték Ivosevéket hazai pályán, így az egymás elleni eredmények a somogyiaknak kedveznek.

Mindez azt jelenti, hogy ha a Kaposvár az utolsó fordulóban győzni tud a nagyon tartalékos, de még így is nagyon szépen küzdő Szedeák otthonában, az ASE pedig elhasal a ZTE ellen, akkor helycsere történik a 8-9. helyeken, és Fekete Ádám csapata jut be a PO-ba - minden más esetben a Paks lesz a Szolnok ellenfele a negyeddöntőben.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus