Tüzér-tűz 11.rész (8.évad)

Rügyező fakezek egy kellemes novemberi délutánon...

A tegnapi rendelkezések okán rövid ideig tartott a lelátóra visszatérő közönség látványán, hangján történő örvendezés. Pedig nagyon jó érzés volt a Ludovika lelátóin három széknyi távolságtartással és maszk fedte arccal helyet foglaló nézőket látni. Végre ismét hazai bajnoki mérkőzést vívhattunk, amelynek atmoszféráját jelentősen javították a kosárlabda szerető szimpatizánsok.

Ami magát a Veszprém elleni összecsapást illeti, ismételten beigazolódott, a kosárlabda minden varázslata ellenére egyszerű játék. El lehet mélyedni a statisztikai, fizikális és mentális összetevők tekintélyes részleteiben, de a lényeg ugyanaz marad. Ha képes vagy a labdát a gyűrűbe juttatni komoly esélyeid mutatkoznak a győzelemre, ha pedig mellédobálod, minden bizonnyal lógó orral kényszerülsz a gratuláló vesztes szerepébe. Csoda ezúttal sem történt. Izmos, 19%-os triplázással és tíz darab elpazarolt büntetővel dícséretes, hogy egyáltalán körömrágós partit tudtunk játszani kiváló erőkből álló ellenfelünkkel.

A notórius palánkszerkezet-rongálástól eltekintve számos pozitívum akadt. Honvédos edzői megbizatásom legkevesebb (7) eladott labdája, a megnyert lepattanócsata és csapatkapitányunk, Pintér Dávid VAL-karriercsúcsa (29). A hosszú kihagyást, a jelenlegi fizikai állapotunkat és hiányzó meccsrutinunkat mérlegre téve bíztató teljesítményt nyújtottak a Srácok. Reményeim szerint folytathatjuk az építkezést szerdán és pénteken, az MTK, illetve a MEAFC ellenében.

Mikor ezeket a sorokat pötyögöm, még nem tudunk biztosat a bajnokságunk sorsával kapcsolatban. Elképzelhető a zárt kapuk mellett történő folytatás, de az sem kizárt, hogy leállás következik a mérkőzések tekintetében. Talán felesleges írnom, személy szerint melyik variációnak örülnék jobban, azonban frissen gyógyult koronásként, aki ráadásul a tünetek széles skáláját élte meg, szomorúan, de zokszó nélkül tudnám elfogadni a másik forgatókönyvet is.

Nehéz és bizonytalan időszakon megyünk keresztül, ahol a személyes felelősségvállalás és az egészségmegőrzés fontossága tovább emelkedett. Vigyázzunk egymásra.

 

Szép napot és lelki békét Mindenkinek!

Csak a Honvéd!

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó, Slide - Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémia facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus