Tüzér-tűz 30.rész (5.évad)

Kilencedik helyre fel!

Megmondom őszintén kiváncsisággal vártam mit hoz majd a Bonyhád elleni párharcunk. Három hét bajnoki szünetet követően mindössze árnyalt elképzelésem lehetett azzal kapcsolatban, miképp reagálja le a - különösebb - tét nélküliséget a csapat. Természetesen a tüzet és a harci kedvet igyekeztünk kellőn szítani illetve fenntartani, ám képmutatás lett volna részemről úgy lefesteni a szezon ezen részét, mint karrierjük legfontosabb feladatát.

Jelentem, a Srácok megfeleltek az elvárásaimnak. Sőt. Túl is teljesítették azt. Mindkét mérkőzésen a feldobástól a lefújás pillanatáig lelkesen, nagy játékkedvvel, kellő koncentrációval és maximális alázattal játszottak. A rutinos spílereink mutatták az utat, a kölykök pedig felvették a kesztyűt. Külön öröm számomra és a Budapesti Honvéd Akadémiának, hogy újabb ifjú tehetségek léptek be a felnőtt, ezen belül az NB1-es kosárlabda kapuján. Ráadásul mind Varga Balázs, mind pedig Valerio Vincent aktívan hozzájárult a magabiztos továbbjutás eléréséhez.

Az idény ezen szakasza mindig különleges. Ekkora már véget érnek az utánpótlás versengések, a juniorból kiöregedő honvédosok válaszút elé kerülnek. Egészen pontosan mi kínálunk számukra alternatívát a jövőjükkel kapcsolatban. Mivel a felnőtt szekciónk működése eléggé speciális azáltal, hogy Bazi Nagy Olasz Családként együtt dolgozik az U20 és a B csoportos keret, így bármennyire nehéz is, húznom kell egy virtuális vonalat a létszámmal kapcsolatban. Hatodik évadomra fordulva immár megfelelő tapasztalattal rendelkezem a "Hogyan dolgoztassunk meg 25 kosárlabdázót nettó kilencven perc alatt?" témakörben, de a létszámon ettől függetlenül jelentősen húznom kellett. Akik nem találtattak elég jónak a negyedszázba csatlakozásra azok a velünk együttműködési megállapodással dolgozó BLF NB2-es gárdájában pallérozódhatnak tovább, miközben a kettős igazolás specialitásának köszönhetően a Honvéd U20-as csapatában is pattogtathatnak.

A hátralévő hónap során ismerkedünk egymással. Az újoncok a hangulattal, az alapelvekkel, a pályán és azon kívüli szabályainkkal, mi pedig velük. Eddigi tapasztalataim rendkívül pozitívak. Nyitott, értelmes gondolkodású ifjú sportemberek, akik meggyőződésem szerint a vártnál gyorsabban felveszik majd a nagyok tempóját. Utóbbiakon is azt látom, feldobja mindenapjaikat a vérfrissítés okozta pezsgés. Le a kalappal előttük! Kimondva kimondatlanul ez már most kőkemény verseny a jövő évi csapatba kerülésért, ám a régiek egy pillanatra sem érzékeltetik a kölykökkel rosszallásukat. Éppen ellenkezőleg. Mindenben, ami az átálláshoz és a minél zökkenőmentesebb beilleszkedéshez szükségeltetik, segítséget nyújtanak nekik. Ezt ezúton is köszönöm, "Öreg Rókák"!

Utolsó kihívásunkkal nézünk szembe a 2017-2018-as bajnokságban. A kiváló MTK-Törökbálinttal feszülünk egymásnak a Középház Bajnoka képzeletbeli címéért. Véleményem szerint, a 9. helyezés megtisztelő és megbecsülendő pozíció és mivel a Srácok sem gondolják ezt másképp, minden erőnkkel azon leszünk, hogy megszerezzük azt. Egy komoly diplomáciai feladat vár rám illetve a szakosztályvezetésünkre. Párharcunk első, a szövetség által kiírt összecsapása pont akkor lenne, amikor én a DigiSport stábjával a belgrádi Euroliga Final Fouron dolgozom. Remélem, egykori harcostársam és barátom, Bódi Feri beleegyezik majd a nyitó derbink időpontjának áttételébe.

 

Szép napot és lelki békét Mindenkinek!

Csak a Honvéd! 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus