28 triplával és Falco-győzelemmel indult az idei Magyar Kupa

Sokáig vezetett és egészen a legvégéig kapaszkodott az ASE, de Govensék végül érvényesíteni tudták az akaratukat és komoly kinti bombázást bemutatva megnyerték az első negyeddöntőt.

Férfi Magyar Kupa, első negyeddöntő 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Atomerőmű SE 91-83 (23-26, 23-24, 23-19, 22-14) 

Falco: Govens 21/15, Curry 14/12, Váradi -, Bruinsma 4, Reddic 22. 
cserék: Perl 10/6, Balmazovics 10/18, Tóth N. -

ASE: Kovács Á. 7, Ruják A. 7/3, Faust 24/18, Eilingsfeld 13, Jevtovics 16. 
cserék: Norfleet 10/6, Medve -, Henton 6/6.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A két csapat néhány hete találkozott Szombathelyen, akkor 83-72-re nyert a Falco és bár az ASE azóta légióst cserélt, az új játékos még nem léphetett pályára ezen a találkozón, úgyhogy négy külföldivel vette fel a kesztyűt a héten történt edzőváltás okán már Jav Pavlik által dirigált gárda. Eilingsfeld kosaraival és támadópattanóival jobban is kezdte az összecsapást a Paks, 8-2-re vezettek a tolnaiak és bár itt megálljt parancsolt a Falco, az első negyedben végig Fausték jártak előrébb, ha csak néhány ponttal is - a játékrész végén három egység volt a távolság, a vasiaknál a 10 pontot szerző Reddic eléggé kilógott felfelé támadásban. A második játékrészben próbált közelíteni a Szombathely, Perl hármasával fel is jöttek a vasiak 31-33-ra, de az Atomban volt még egy fokozat és erre egy 9-2-es rohammal válaszolt, sőt, 37-48-nál a különbség át is lépte a tíz pontot - nagyon extrán dobtak Hentonék és mindenki hozzátette a magáét. A nagyszünet előtt azonban visszatáncolt innen az Okorn-legénység, Balmazovics két triplájához Perl is hozzátett még egyet, ezzel a rohammal pedig 46-50-re jött fel a társaság, ennyi állt a szünetben az eredményjelzőn - a Falco 8/15, a Paks 6/9 triplánál tartott, látványos, pontgazdag találkozót láthattak a nézők.

A szünet nem fogta ki a szelet a Falco vitorláiból és 53-53-nál utolérte ellenfelét az együttes, sőt, Curryék még ebben a negyedben a vezetést is átvették annak ellenére, hogy gyűltek a faultjaik, hiszen Váradi, Bruinsma és Reddic is beütötte a harmadik személyijét. Az ASE persze nem tört meg és tovább folytatódott a dobópárbaj, Norfleeték is megdobták a maguk tripláit, elállították a vérzést és fej-fej mellett haladtak a felek, úgyhogy a záró etap 69-69-es döntetlenről vette kezdetét. Itt is folytatódott a szoros küzdelem, de aztán előbb Kovács, majd Jevtovics ütötte be negyedik faultját a paksiaknál, így két kulcsembernek kellett leülnie, de az ismét nagyon komolyat játszó Faust kosaraival így is tartotta a lépést az Atom - igaz, itt már a Szombathely volt "felül". 82-81 után aztán Govens villant, bedobott két büntetőt három perccel a vége előtt, majd elsüllyesztett egy triplát is, hirtelen hatpontos előnybe került a Falco, a Paksnak pedig alig két perce maradt arra, hogy egy időkérés után még megfordítsa az összecsapást. Ez azonban nem sikerült, elrontották a dobásaikat Hentonék, a vasiak így végül parádés dobóformával, kiváló egyéni teljesítménnyel lenyomták a paksi együttest és megnyerték az idei Magyar Kupa első negyeddöntőjét.

A Falco végül 17/30 triplát küldött a helyére, Balmazovics 6/8, Govens 5/8, Curry 4/10 alkalommal talált be kintről, őket egészítette ki a bentről 9/12-es mezőnymutatót és 22 pontot szállító Reddic - a túloldalon a 24 pontos, 6/10 triplás Faust volt a húzóember, a paksiak 11/24 hármassal zárták a találkozót.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus