A Falco sem okozott gondot a Kecskemétnek

Továbbra is veretlen hazai pályán a KTE-Duna Aszfalt együttese, a Falco megnehezíteni sem igazán tudta a második helyen álló kecskemétiek dolgát. Az első percek szombathelyi vezetése után gyorsan fordított a hazai csapat, majd szinte végig 10 pont feletti előnyben játszva magabiztosan húzta be tízedik sikerét.

Magyar férfi NBI/A. csoport, alapszakasz, 13. forduló
KTE-Duna Aszfalt - Falco-Trend Optika KC Szombathely 75-60 (21-16, 17-13, 22-19, 15-12)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Kapitány G., Frányó P., Minár L., (Mustos)
Kecskemét: Wittmann 16/12, Mészáros 12/6, Djeraszimovics 15/3, Jovanovics 3/3, Karahodzsics 11.
Csere: Stefanovics 4, Hegedűs 8, Pongó Má. 1, Pongó Ma. 5. Szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics.
Falco: Robinson 3, Timberlake 9, Will 11/9, Zagorac 18/12, Szabó 11/3.
Csere: Perl 8, Simon L., Bognár, Bazsó. Vezetőedző: Andelko Mandic.

STATISZTIKA

Mindkét csapat bizakodóan várhatta az összecsapást, hiszen a Kecskemét még nem kapott ki hazai pályán az idei bajnokságban, a nemrégiben edzőváltáson átesett Falco pedig az elmúlt öt meccséből négyet megnyert, úgy tűnik a botrányos szezonkezdet után rendezték a sorokat a vasi megyeszékhelyen. A hazaiaknál múlt héten orrtörést szenvedő Bencze Zoltán nem tudta vállalni a játékot, a könnyebben sérült Wittmann Krisztián viszont ott volt a kezdőben. A Falcóban a régóta maródi Váradi Benedeken kívül mindenki Mandic edző rendelkezésére állt.

Szabó Miklós révén a Falco szerzett vezetést, amire Mészáros Máté triplával válaszolt, nem puhatolóztak tehát a felek, rögtön egymásnak estek. A folytatás a szombathelyieknek sikerült jobban, Will Tamás és Zeljko Zagorac tripláival elléptek a vendégek (4-10). A hazaiak azonban gyorsan rendezték a sorokat, agresszíven kezdték támadni a gyűrűt, aminek meg is lett az eredménye, néhány elrontott kísérlete után pedig Wittmann Krisztián kintről is betalált, ismét a KTE-nél volt az előny (13-12). Kapkodtak, pontatlanok voltak a vendégek, így a kecskeméti csapatkapitány utolsó másodpercekben szerzett újabb triplájával 21-16-ra megnyerte az első játékrészt a hazai gárda.

Az első kétperces szünet után sem változott a játék képe, szétzilálták a lendületes betörések a Falco védelmét, közelről érték el pontjaikat a vendéglátók. Andelko Mandic nem is tűrte ezt szó nélkül, 25-18-as állásnál időt kért. Intelemi nem hatottak, Timberlake gyönyörű 2+1-es megoldása és Will triplája szép játékok után születtek ugyan, de csapatszinten továbbra is sokkal jobban teljesített a Kecskemét. Mindig más talált be a jól védekező hazaiaktól, így nemsokára már kerek 10 pont volt a különbség a csapatok között (33-23). Robinson szándékos faultjából nem jöttek ki rosszul a sárga-feketék, Zagorac pedig kétszer is megvillant, úgy tűnt szorosabb lehet a találkozó. A félidő vége azonban két duplával ismét a KTE-é volt, 38-29-nél vonulhattak pihenőre a felek.

Will és Mészáros triplaváltásával kezdődött a második félidő, a következő néhány perc viszont egyértelműen a hazaiakról és Wittmannról szólt. A válogatott irányító két triplával és labdaszerzése után gólpasszal ugrasztotta talpra a kecskeméti közönséget. Kinyílt az olló a csapatok között (51-34), jöhetett a menetrendszerű szombathelyi időkérés. Ki más, mint Zagorac révén zárkózott volna a Falco, ám a Kecskemétnek mindenre volt válasza, a szlovén erőcsatár negyedik triplája után a harmadik negyed végén 60-48 állt az eredményjelzőn.

Négyperces gólcsendet tört meg közelijével Perl Zoltán, majd tőle szokatlan módon Szabó triplával hozta be 10 ponton belülre övéit (62-53). A Falco számára azonban ennél nem volt tovább, a remek védekezés eredményeként a támadás is könnyebben ment az alföldieknek. 7-0-s szériával ismét megnyugtató előnybe került a vendéglátó. Az utolsó percek így már igazi tét nélkül zajlottak, a lényegi kérdések eldőltek. A vége 75-60, a Kecskemétnek megvan a tízedik győzelme is és biztosította helyét a tabella második pozíciójában.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus