A Jászberény a DEAC ellen is győzött otthon

A JKSE végig simán vezetve győzte le saját közönsége előtt az Amigo vezette, Boriszov nélkül felálló Debrecent.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 16. forduló 
JP Auto-JKSE - DEAC 92-82 (26-17, 29-20, 25-31, 12-14)

Jászberény: Pitts 17/3, Rakics 16/6, Coleman 24, Alekszandrov 16/6, Pantelics 13/3. 
cserék: Czirbus 6, Brbaklics -, Kerpel-Fronius -, Cseh -.

Debrecen: Dugat 22/3, Manigat 18/15, Polyák -, Ivosev 17/3, Amigo 19. 
cserék: Bognár 2, Velkey 2, Omenaka 2, Kozák M. -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Milos Boriszov nélkül, de már a visszatérő Amigóval állt fel a DEAC, melynek volt miért visszavágnia, hiszen az alapszakasz elején otthon kapott ki a berényiektől. Ezzel együtt a nagyon egyben lévő, hetek óta a 3-4 helyen álló Lazics-had kezdett magabiztosabban - az első 10 perc végére már 9-cel mentek a Pantelicset faultok miatt korán ültetni kényszerülő hazaiak. A gyors hat ponttal beszálló Czirbus József is extra energiákat adott a kispadról, ez pedig előre nem kalkulált extra volt ezekben a percekben a Jászberénynél.

A második etapban még jobban nyílt az olló, már 21-es fórja is volt a a kontroll játékkal mindössze 10 labdát eladó  JKSE-nek, míg a vendégeknél nagyon érződött Boriszov hiánya támadásban, hiszen legstabilabb pontját vesztette el erre a derbire a Berényi-legénység.

A fordulás után a legjobb idei teljesítményét nyújtó Daniel Amigo (19 pont, 7 lepattanó, 2 gólpassz, 2 blokk, 7 kiharcolt fault) és az öt triplát szóró Manigat támadásban felpörgették a hajdúságiakat, de hiába dobott 31-et ebben az etapban a Debrecen, azért kínosan ügyeltek arra Kerpel-Froniusék, hogy ütőtávon belülre ne kerüljön a vendég gárda.

A záró etapban már sokkal kevesebb energiával játszott mindkét gárda, így nem meglepő az összesen szerzett 26 pont. A 13 pontos, 13 lepattanós dupla duplát hozó Pantelics és társai ezzel pedig újabb kulcsmeccset nyertek hazai környezetben, míg a Debrecen komoly lépéshátrányba került a rájátszásért folyó küzdelemben.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus