A Jászberény leadta nagy előnyét, de végül győzni tudott Kecskeméten

Pantelics nélkül is uralta a KTE elleni meccs nagy részét a JKSE, de a hazaiak visszajöttek és kis híján győztek - Forray Gábor 2021-ig hosszabbított.

Magyar Férfi NBI/A. csoport, alapszakasz, 20. forduló

KTE-Duna Aszfalt - JP Auto-JKSE 67-72 (16-23, 13-19, 21-11, 17-19)

KTE: Wittmann 5/3, Green 18/3, Dimics -, Dramicsanyin 22/12, Molnár M. 4.
Csere: Djeraszimovics 16/3, Mészáros -, Karahodzic 2, Kucsera -.

JKSE: Pitts 25/15, Rakics 2, Coleman 24/3, Alekszandrov 16/3, Cseh 2.
Csere: Czirbus -, Kerpel-Fronius 3/3.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva elérhető.

A mérkőzés előtt ünnepélyes keretek között jelentették be, hogy a hazaiak mestere, Forray Gábor 2021 nyaráig meghosszabbította szerződését. 

A hazaiaknál Karahodzic és Djeraszimovics a padról érkezett, a vendégeknél pedig Pantelics nem állhatott csapata rendelkezésére, a szokatlan felállásokra pedig a vendégek, pontosabban Coleman reagált jobban: a hátvéd csapata első kilenc pontját szerezte, az első negyedben csere nélkül játszva 14 egységet tett a táblára - gyakorlatilag ezzel az extrával járt előrébb a JKSE, amelyben összesen egyet cserélt Nikola Lazics az első negyedben. A Berénynél Alekszandrov is remekelt, hét pontot jegyzett, míg a hazaiak elsősorban Dramicsanyin pontjaira támaszkodhattak, és bár Forray Gábor sűrűn cserélt és igyekezett megtalálni a jó felállást, ez az első negyedben nem sikerült - védekezésben Colemanre nem akadt jó opció, támadásban pedig rengeteg rossz kinti dobással próbálkoztak (16-23).

A második negyed elején sem nagyon változott a képlet, a berényieknél Cseh és Rakics is betalált, 6-0-s futást mutatott be a JKSE. Green kosara törte meg a jeget, majd Djeraszimovics triplája esett be jókor, itt a négy kezdőjátékosát csere nélkül foglalkoztató vendégek kicsit el is vesztették a fonalat, egy labdaeladás utáni könnyű kosár után időt is kellett kérnie Nikola Lazicsnak, mert 7-0-s rohanással jött vissza a meccsbe a KTE (23-29). Coleman két gyors ziccerrel igyekezett elállítani a vérzést, Pitts is elkezdte kiharcolni a faultokat, és hátul is rendezték a sorokat a jászságiak, majd a friss Kerpel-Fronius hármasával vissza is állították a 13 pontos differenciát. A Kecskemét képtelen volt betalálni, ráadásul nemcsak kigyűlt a bónuszuk, de a kispad technikait is kapott egy vitatott ítéletnél - a büntetőkkel megszakított játék pedig feküdt a keveset cserélő vendégeknek. A Berény 10-0-s futását időkéréssel igyekezett lassítani Forray Gábor, hátul össze is kapták magukat a hazaiak, Dramicsanyin triplája pedig megszakította a közel ötperces kosárszünetet - bár a nagyszünetre maradt a tetemes különbség, a vendégek magasemberei közül Czirbus 3, Cseh 2 faulttal állt, a Coleman-Pitts-Alekszandrov trió pedig egy másodpercet sem pihent (29-42). 

Fordulás után egy ideig nem változott a képlet, a vendégek Pitts hármasával és Coleman duplájával repülőrajtot vettek, a hazaiaknál négy percig egyetlen Karahodzic-tempót jegyezhettek fel a statisztikusok - a Kecskemét nem tudta átvenni a kezdeményezést ebben az időszakban. Green aktivitása nagyon kellett a játékrész közepén, faultokat, büntetőket harcolt ki, labdát szerzett, ettől kicsit meg is zavarodtak a vendégek, a KTE pedig egy 7-0-s futással visszajött a meccsbe, ráadásul Cseh ekkor már négy személyi hibánál járt (38-47). Coleman ugyan megállította a rohanást, de a vendégeknek már a 26. percre kigyűltek a hibapontjaik, három légiósuk pedig továbbra sem kapott cserét, miközben a túloldalon kezdett bemelegedni Djeraszimovics is - 42-49-nél időt kellett kérnie a JKSE-nek. Pitts dobott is egy gyors duplát, de Czirbus begyűjtötte negyedik faultját, a vendégek kénytelenek voltak small-ballra váltani, ami nem igazán működött - Djeraszimovics és Dramicsanyin viszont nagyon élt, vezérletükkel zárkózott a Kecskemét és teljesen nyílttá tette a meccset (50-53). 

Dramicsanyin triplájával rögtön ki is egyenlítettek a hazaiak a negyedik negyed elején, de percekig nem jegyezhettünk fel mást, eredmény nélkül birkóztak a gárdák. Green remek hármasa törte meg a kosárcsendet, de csak a hazait, a vendégek ugyanis majdnem hat percen keresztül képtelenek voltak pontokat szerezni, Wittmann hármasa után már hat ponttal vezetett a KTE (59-53). Pitts triplája berényi szempontból a legjobbkor esett be, majd Dimicsen harcolt ki sportszerűtlent, két büntetőjével egy pontra visszahozta csapatát, majd újabb hármasával 61-61-nél kiegyenlített a Berény három perccel a vége előtt. Ekkor Green állt a hazaiak élére, de Pittsszel ő sem tudott mit kezdeni, az irányító előbb kosarat dobatott Colemannel, majd még egy hármast a helyére küldött, így 64-66-os állásról kezdhették meg a csapatok az utolsó két percet. Időkérés után Dramicsanyin be is szórt egy kintit, utána viszont sorra rontottak a felek, mígnem 30 másodperccel a vége előtt a bajnokság talán legjobb büntetőzője, Alekszandrov harcolt ki faultot, két büntetőjével pedig ismét a JKSE tartott előrébb. A túloldalon Green ziccert rontott, Pitts viszont higgadtan büntetőzött, az utolsó támadást pedig Dramicsanyin nagyon elkapkodta - a meccset végigjátszó Alekszandrov büntetői állították be a végeredményt, a Berény nagy csatában győzött és tartja dobogós pozícióját. 

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus