A Kaposvár extázisban játszva óriási verésben részesítette az Olajt

A mérkőzés előtt listavezető, hibátlan mérleggel álló Olajnak nem lehetett más célja a hatodik Kaposvár otthonában, mint az újabb győzelem. A hazaiak viszont idén már nem egy oroszlán bajszát rángatták meg Somogyban, így hajtós, pörgős meccsre volt kilátás. Fodor Mártonnak különleges volt az összecsapás, hiszen a kaposvári hátvéd tavaly ilyenkor még a Szolnok sikereiért küzdött. 

Férfi kosárlabda NBI/A. középszakasz, felsőház 8. forduló:

Kaposvári KK - Szolnoki Olaj KK 97-76
(19-22, 29-22, 25-19, 24-13)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, vezette: Vígh P. dr., Ádám J., Boros T. (Benczur)

Kaposvár: Hinnant 21/9, Fodor 9, Puljko 34/18, Hendlein 13, Davis 13/3.
Csere: Jancsikin 5/3, Horváth -, Drahos -, Kovács 2, Papp -, Benke -, Filipovics -.

Szolnok: Simon 7, Vojvoda 10/6, Holiday 19/3, Lóránt 19/3, Keller 5.
Csere: Báder 2, Rakics 4, Trotter 6/6, Ivosev 4.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva elérhető. 

A listavezető Szolnok egyértelmű esélyesként érkezett a középszakaszban eddig egyetlen győzelmet arató Kaposvárhoz, de a somogyiak hazai pályán idén már kétszer is le tudták győzni az Alba Fehérvár együttesét, Báderék tehát nem vehették félvállról az ütközetet.

Langyos hangulatban kezdődött a találkozó. a hazai drukkerek néma csendben figyelték az eseményeket. A Szolnok kezdett jobban annak ellenére is, hogy több jó dobóhelyzetet rontottak el, az első három percben csak egy Hinnant-triplára futotta a KKK erejéből. Keller hármasára aztán Puljko már válaszolni tudott és ez megindította a hazaiak szekerét, Hendlein kosarával 12-11-re átvették a vezetést. Nem tartott sokáig, összekapta magát a vendég együttes és egy 8-0-s futással lelépték ellenfelüket. Az Olaj azonban nagyon sok ajándékot adott a hazaiaknak, rengeteg üres dobóhelyzetet rontottak el, így egy totyogós-sétálós első negyedet követően csupán 22-19-es vezetéssel mehettek rövid pihenőre.

A második negyed Jancsikin szép kosarával kezdődött, Rakicsot fektette el. Puljko rendkívül eredményesen játszott, míg a vendégektől Holidayt lehetett kiemelni. A szerb dobóhátvédet aztán elkapta a gépszíj, zsinórban három támadásból dobott triplát, ez pedig meghozta a szurkolók hangját annak ellenére is, hogy a Szolnok mindegyikre tudott válaszolni egy-egy kettessel. Az iram mindenesetre nem emelkedett, különösen az Olaj tűnt indiszponáltnak. Ennek ellenére belül jól megfogták a Hendlein-Davis kettőst, ugyanakkor a Lóránt-Báder duó sem tudott (legalábbis pontokban) érvényesülni. Három perccel a félidő vége előtt Puljko negyedik triplájával 40-37-re vezetett a Kaposvár, de sem a hangulat, sem a játékosok aktivitása nem hozta az elvárható szintet. Mindkét oldal sokat hibázott, egy perccel a negyed vége előtt Hinnant labdaszerés-zsákolás kombójával egy hajszállal még mindig a Kaposvár állt előrébb. Erre Vojvoda még kosárral, Davis zsákjára viszont már csak egy homállyal tudott válaszolni, ellenben Fodor kosarat szerzett az utolsó támadásból, így a somogyiak 48-44-es előnyével ért véget az első félidő.

A harmadik negyedet nagyobb tempóban kezdték a felek. két perc tapogatózás után beindultak az ágyúk, előbb Davis, majd Holiday is berántott egy alley-oopot, majd a kaposvári center hármasára Lóránt válaszolt hasonlóval. Sőt, mivel Hinnant is betalált (kétszer) kintről, a negyed közepére tízpontosra nőtt a hazai előny, időt kellett kérnie Dragan Alekszicsnek. Ez használt is a piros mezeseknek, ugyan Hendlein faulttal együtt még szerzett egy kosarat, de erre hét megválaszolatlan szolnoki pont érkezett, ezúttal Fekete Ádámnak kellett időt kérnie. A találkozó kezdett emlékeztetni egy kosárlabda-mérkőzésre, Lóránt Péter beleerősített, egyre több labda érkezett a festékbe. A hazaiak is változtattak, mivel Puljkót és Hinnantet is elhagyta a kinti dobása, belül brusztolt nagyot Hendlein, és gyűjtögették a támadópattanókat. Hinnant a dudaszó pillanatában még értékesített egy tempót, így megtartva a tízpontos különbséget, 73-63-ra a Kaposvár vezetett a záró negyedre fordulva.

A negyedik játékrészben két és fél percet kellett várni az első szolnoki pontra, melyre hat kaposvári jutott, sőt, Puljko hatodik hármasával 82-64-re léptek el a hazaiak. Keller és Rakics pontjaival zárkózott az Olaj, de Hendlein egy labdaszerzás-zsákolás kombóval visszaállította a 17 pontos hazai fórt bő öt perccel a rendes játékidő vége előtt. A vendégek továbbra is sorra elhibázták az üres helyzeteket, nem tudták kihasználni a fáradó KKK védekezési hibáit. Szűk három perccel a vége előtt Fodor ziccerével átlépte a különbség a húszat, majd Davis alley-oopja feltette a pontot az i-re. A Szolnoknak semmi nem jött össze,Fekete Ádám pedig a hajrában felküldhette a fiatalokat; a 34 pontos, 8 lepattanós Puljko nevét skandálta a közönség. A vendégek talán nem tudtak kellően felpörögni, csak Holiday és Lóránt játszott jól, de ők sem egyszerre. A vége kiütés, 97-76-ra nyertek a somogyiak, ezzel megszerezték második győzelmüket a középszakaszban, míg a Szolnok elszenvedte első vereségét.  

Fotó: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus