A Kaposvár nyerte a tartalékos csapatok meccsét a Jászberény ellen

A hazaiaknál két, a vendégeknél három kezdőjátékos hiányzott, összességében végig vezetve arattak újabb győzelmet Hendleinék.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 26. forduló 
Kaposvári KK - JP Auto - JKSE 90-75 (23-15, 24-24, 24-15, 19-21)

Kaposvár: Ubilla 29/6, Johnson 30/15, Baki -, Pustahvar 15/9, Hendlein 14.
cserék: Halász -, Hock -, Kocsis 2, Bogdán -, Harazin -.

Jászberény: Ruják B. 5/3, Rakics 18/9, Brbaklics 12/3, Pantelics 17/6, Cseh 9.
cserék: Kerpel-Fronius 11/3, Czirbus -, Fekete 3/3.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Meglehetősen tartalékosan érkezett meg erre az összecsapásra a felsőházi tagságát már bebiztosító Jászberény, ugyanis összesen két légiós állt Nikola Lazics rendelkezésére - Coleman és Alekszandrov mellett Pitts sem volt bevethető, míg a hazaiaknál Marko Spica dőlt ki hosszabb távra és Luka Markovics is csak a bemelegítést csinálta végig, pályára már nem lépett.

Mindezek ismeretében még inkább kötelező volt a győzelem a középházért kapaszkodó Kaposvárnak és Ubilla megoldásaival jobban is kezdtek a hazaiak, két és fél perc után 10-2 állt már az eredményjelzőn, 14-4-nél pedig Lazics időt is kért. Sokat ez sem segített, Ubilla és Johnson könnyedén jutott el a megszokott helyzeteihez és különösebb probléma nélkül tartotta tízpontos előnyét a somogyi alakulat. A második negyed elején azért közelebb jött a JKSE, Pantelics bevert két triplát, itt pontosan, fegyelmezetten védekeztek a vendégek és tökéletesen kontrollálták a lepattanókat, úgyhogy 25-23-ra zárkóztak - kezdett feszült lenni a hangulat, volt sportszerűtlen fault, technikai és egyre több volt a reklamálás is. Rakics triplája után egyetlen egységre szűkült a különbség, sőt, itt csak Ubilla klasszisa és kabinet dobásai (a kettő-kettők után palánkos középtávoli) miatt nem fordult át az összecsapás - a nagyszünet előtt aztán Johnson még megtolta a kaposvári szekeret, de ez csak arra volt elég, hogy némi levegőhöz jusson a KKK. A Pantelics (13 pont, 4/5 mezőnyből, 20 VAL) és Rakis (10 pont, 5 gólpassz) vezette Berény összességében tette a dolgát, kihasználta az erősségeit, szépen járatta a labdát és több mint kétszer annyi büntetőt harcolt ki, mint ellenfele, míg a Kaposvár a jó ritmusú kezdést követően teljesen szétesett és csak Ubilla (18 pont, 8/8 dupla), valamint Johnson (16 pont, 3/4 tripla) egyéni extrái miatt vezetett nyolc ponttal húsz percet követően.

A fordulás után a háromhátvédes szerkezettel kezdett Fekete Ádám, a négyfaultos Baki helyét Halász foglalta el, Lazics pedig Brbaklics helyére küldte be Kerpel-Froniust. A játék képe jelentősen ettől nem változott, a hazaiak mindent Ubilla pick-and-rolljaiból próbáltak megoldani, a vendégek Pantelicset keresték pozícióban és az ő passzaiból igyekeztek építkezni. A harmadik negyed derekán két emberről beemelt hármassal visszaállította a tízpontos távolságot a Kaposvár, majd Ubilla csinált egy 2+1-es Pantelicsen és a két légiós között itt ment is egy kis trash talk, amely után a vendégek centere egy időre leült a kispadra. Itt aztán elkezdett robogni a hazai alakulat, Johnson leindításos duplája után 64-50 állt az eredményjelzőn, úgyhogy Lazicsnak időt kellett kérnie, de itt ez már nem segített, ezekben a percekben tulajdonképpen eldőlt a találkozó - Pustahvar is fontos dobásokat tett hozzá, Johnson is hozta magát és 58-50 után egy 13-4-es rohammal zárta a játékrészt a fehérmezes együttes. A záró etapban még becsülettel hajtott a vendég gárda, de a Kaposvár nem ingott meg többször, öt perccel a vége előtt meglett a közte húsz és innentől már nem lehetett kérdés, az elképesztő hatékonyan dobó (61%) hazaiak Ubilla (29 pont, 11/16 mezőnyből) és Johnson (30 pont, 12/18 mezőnyből, közte 5/8 tripla) extrájára építve hozták a fontos győzelmet, így jövő héten, Kecskeméten dől el, hogy bejut-e a középházba - a JKSE számára már nincs különösebb tét az alapszakaszban.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus