A Kaposvárt is legyőzte a nagy formába lendülő Alba

Cabezasék szétszedték a somogyiakat a harmadik negyedben, hiába hajráztak óriásit Hendleinék, már nem érték utol ellenfelüket.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 22. forduló
Alba Fehérvár - Kaposvári KK 87-83 (17-20, 24-17, 25-14, 21-32)

Alba: Cabezas 18/15, Zeno 2, Filipovity 13/6, Lóránt 20/3, Heath 12/6.
cserék: Tóth P. -, Freeman 13/6, Keller I. 5/3, Peterson 4, Peringer -.

Kaposvár: Ubilla 9/3, Johnson 22/3, Markovics 12, Hendlein 14/6, Spica 11.
cserék: Halász 6/3, Baki -, Pustahvar 7, Harazin 2.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Meglehetősen pontatlan játékkal nyitott mindkét fél, eladott labdák és rossz dobások jellemezték az első perceket, aztán az Alba és a Kaposvár is elkapta a fonalat és be-beestek a dobások - a hazaiak egymást követő két triplával kerültek előnybe 16-11-nél. Innentől azonban átvette az irányítást a KKK és az első negyedből hátralévő időt 9-1-re megnyerték a vendégek, a játékrész végén három ponttal ők álltak jobban. A második negyedben oda-vissza gyűrték egymást a felek, folyamatosan változott a vezető kiléte, egyik fél sem tudta igazán ráerőltetni akaratát a másikra, de mindkettő viszonylag jól játszott elöl-hátul, a színvonalra nagy panasz nem lehetett - a félidő előtt aztán két Cabezas-tripla billentette a mérleg nyelvét a hazaiak javára, 41-37 állt az eredményjelzőn a nagyszünetben. A fehérváriaknál a 12 pontos, 6 lepattanós Lóránt, a kaposváriaknál a 13 pontos, 3 labdaszerzéses Johnson játékát lehetett kiemelni, de több jól látható különbséget is megfigyelhettünk: a hazaiak háromszor annyi támadópattanót szedtek le, mint a vendégek és Zenóék 7/20, míg Ubilláék 2/7 triplát küldtek a gyűrűbe húsz perc alatt.

A fordulás után aztán hamar szétnyílt az olló, Lóránt és Cabezas is beemelt egy-egy újabb hármast, a KKK két gyors kosár után jó pár támadást elszórt, úgyhogy hirtelen meglett a közte tíz, 51-41 után Fekete Ádámnak időt kellett kérnie. Ez azonban itt már nem segített, Cabezas még egy távolit elsüllyesztett, a Heath-Lóránt páros (Petersonnal kiegészülve) pedig lejátszotta a pályáról a somogyiak magasembereit - védekezésben, támadásban és lepattanózásban is domináltak az Alba magasai, amit az itt megérkező jó kinti dobások olyannyira kiegészítettek, hogy gyakorlatilag el is dőlt az összecsapás. A negyedik negyed közte tizenötről vette kezdetét és úgy tűnt, hogy itt már csak az a kérdés, hogy a kaposvári 22 pontos vereséget is "lenullázza-e" az Alba, de ezt a KKK nem nagyon akarta engedni, sőt, szűk négy perccel a vége előtt tíz pontig közelítettek Pustahvarék - stabilizálták magukat annak ellenére, hogy távolról továbbra sem jelentettek érdemi veszélyt. Markovicsot aztán a hajrában két technikaival kiállították a játékvezetők, de igazán ez sem törte meg a somogyi rohamot, Hendlein büntetőivel 85-79-re módosították az eredményt a vendégek egy perccel a vége előtt, sőt, 18 másodperccel az órán Hendlein egy hármast is elsüllyesztett, így 86-83 állt az eredményjelzőn. Cabezas azonban az egy kulcsfontosságú büntetőt a gyűrűbe küldte, ezzel pedig lezárta a mérkőzést, hiába állt fel 18 pontos hátrányból a Kaposvár, az Alba megoldotta, amit kellett és újabb nagyon fontos győzelmet húzott be.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus