A Kecskemét állította meg a Paksot

A végén dobásuk volt a tolnaiaknak a győzelemért, de a második félidőben gyakorlatilag végig vezető kecskemétiek Djeraszimovics vezetésével behúzták a fontos mérkőzést.

Magyar férfi NBI/A, középszakasz, középház
KTE-Duna Aszfalt - Atomerőmű SE 83-81 (15-24, 27-14, 24-22, )

KTE: Green 8, Wittmann 11/6, Djeraszimovics 25/3, Dramicsanyin 15/6, Karahodzsics 14/3.
cserék: Dimics -, Mészáros 4, Molnár M. 6, Kucsera -.

ASE: Kovács Á. 16/6, Faust 22/12, Medve 3/3, Eilingsfeld 9, Jevtovics 4.
cserék: Ruják 7/3, Horváth K. 5/3, Norfleet 4, Henton 9/3, Williams 2.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A keretben már ott volt a paksi csapatnál minden légiós, a kezdőbe viszont még egyikük sem került be, de Medve triplájával és Faust kosaraival így is a vendégek kezdtek jobban és Forray Gábor 4-12-nél gondolta úgy, hogy ebből elég és egy időkéréssel megszakítja a játékot. Itt azért összekapta magát a KTE, de a cserék nem nagyon tudtak lendíteni a csapaton és bár átmenetileg közelebb jöttek, de az első negyedet egy 8-2-vel zárta az ASE és visszaállította a korábbi különbséget - nagyon pörögtek a tolnaiak, míg a KTE egyáltalán nem találta a ritmust és a dobását. A második játékrész elejét aztán meg tudták nyomni Greenék, beesett az első triplájuk, illetve hátul is agresszívebben tudtak fellépni, úgyhogy bekezdtek egy 7-0-lal, amiből aztán 12-1 lett - négy percig nem kaptak pontot és közel hat percig nem kaptak mezőnykosarat, úgyhogy a játék irányítása mellett a vezetést is átvették. A paksi lendület ebben a negyedben teljesen eltűnt, a dobószázalékok szinte  kiegyenlítődtek azok után, hogy óriási fölényben volt ezen a téren eleinte az ASE és Kovács Ákos öt eladott labdája (!) sem jött jól nekik - a nagyszünetben négy ponttal a Kecskemét vezetett, amelyben főleg Djeraszimovics (12 pont, 4/7 mezőnyből) kapta el a fonalat. 

A fordulás után a vendégek alacsonyabb szerkezetben, Jevtovics helyett Hentonnal kezdtek és hamar ki is egyenlítettek, de annyi nem volt bennük, hogy át is fordítsák a meccset, a KTE pedig talált megoldást - Dramicsanyin behintett egy fontos hármast, Djeraszimovics és Wittmann pedig szintén nagyon jókor tolta meg a hazai szekeret. A harmadik negyed végén Williams a hatodik játékpercében beütötte az ötödik faultját is és kipontozódott, de a tolnaiak így is nagyon mély rotációt alkalmaztak, a bevált dolgokhoz ragaszkodó és hosszabb ideig igazából csak hat embert használó Forray-legénység azonban tartotta szűk előnyét, a záró etapot hatpontos fórral kezdhette meg. Itt tovább próbálkozott az ASE, de egymás után két eladott labdájukat büntette meg a továbbra is megállíthatatlan Djeraszimovics és bár Faust itt még felrázta egyszre csapatát, a végjátéknak "egyértelmű" hazai előnnyel mehettek neki a csapatok. Másfél perccel az órán Ruják bevert egy clutch hármast, a KTE több fontos büntetőt is elhibázott, de az utolsó percre kipontozódott az ASE messze legjobb dobója, Faust, ami újabb csapást jelentett számukra.

Ennek ellenére a végén mégis dobásuk volt a hosszabbításért, Eilingsfeld támadópattanójából Kovács is elsüllyesztett egy triplát, 83-81 lett fél perccel a vége előtt, Green válaszkísérlete kimaradt - Kovács itt kihagyta a kettest, de még visszakapták a labdát, azonban Ruják hármasa sem esett be, ezzel nyolc másodperccel az órán elpuskázták az utolsó esélyüket is. Így végül óriási csatában aratott nagyon fontos hazai győzelmet a KTE, a Paks pedig először szenvedett vereséget a középszakasz folyamán. Egyénileg egyébként mindenképpen ki kell emelnünk Djeraszimovics tejesítményét, aki 10/15-ös mezőnymutatóval, rengeteg fontos játékkal jutott el 25 pontig.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus