A Kecskemét idegenben verte a Zalaegerszeget

Bencze Tamás legénysége hiába volt végig harcban a sikerért, végül Dramicsanyinék behúzták az idegenbeli győzelmet a középházban.

Magyar férfi NBI/A, középszakasz, középház, 2. forduló 
Zalakerámia ZTE KK - KTE-Duna Aszfalt 87 - 91 (25-20, 20-23, 19-21, 23-27)

Zalaegerszeg: Thompson 17/3, Gulyás 5/3, Green 25/6, Szabó Zs. 10, Agafonov 10.
Csere: Doktor 8/3, Bagó -, Durázi 12/6, Kis R. -.

Kecskemét: Wittmann 18/6, Green 12, Djeraszimovics 18, Dramicsanyin 16/6, Karahodzsics 12.
Csere: Dimics 8/3, Mészáros 5/3, Molnár M. 2.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Dustin Ware nem épült fel erre a meccsre a Papp Pétert a hátvédsorból már amúgy is nélkülöző hazaiaknál, így hiába játszott saját közönsége előtt a ZTE, nem számított kifejezetten favoritnak ebben a párosításban. Erre fittyet hányva 9-0-lal indították a derbit Szabó Zsolték - Gulyás triplája után a nagyon bekezdő Green újabb kosarát követően a kecskemétiek Greenje törte meg a vendégek gólcsendjét. Az első mezőnykosarat három perc elteltével Wittmann szerezte meg Forray Gábor tanítványai számára, viszont Djeraszimovics kosarával 12-11-nél már ott is volt Thompsonék nyakán a KTE. Durázi szállt be ekkor kiválóan a mérkőzésbe, az ő főszereplésével 23-15-re meglógott a Zalaegerszeg, ám a kecskemétiek szerb légiósai 25-20-ra visszahozták övéiket a negyed végére.

A második etap sokkal jobban indult a hazaiak számára, 32-22-nél már megvolt a közte 10 is, de Thompson 2+1-es akciójára Dramicsanyin triplával felelt, a vendégek Greenje pedig igencsak ihletett formát mutatott ekkortájt és 40-40-nél az ő pontjaival újra egál volt. Az utolsó pillanatokban jött még öt pont a vendéglátóktól, de Mészáros Máté hármasa révén a KTE csapatáé volt az utolsó szó a nagyszünet előtt.

A fordulás után nagyon megélénkült a tempó mindkét oldalon, Wittmann és Szabó vették vállaikra csapataikat, s a válogatott hátvéd pontjaival 51-51-nél újfent egyenlő volt az állás. A korábban megszokott forgatókönyv most sem változott, ekkor is a hazaiak tudtak lendületet venni és Durázi távolijával 59-51-nél megint elszakadóban voltak. Viszont képes volt keményíteni védekezésén a KTE, perceken át megfojtotta a zalaiak játékát a Forray-had és Molnár Márton kosarával 62-64-nél a jég is megtört a kecskemétieknél, ugyanis átvették ezzel a vezetést. A 12 pontos Durázi büntetőivel egállal jött ki az etap zárásából a ZTE, de érezhető volt, hogy megtalálta a működő receptet az addig lélektanilag hátrányban lévő vendég együttes.

A záró 10 perc nagyon feszült játékot hozott, ám a 28 percet kapó Doktor Péter kosarával a zalaiak nyitottak jobban - erre Green válaszolt a másik oldalon és máris újra vezetett a KTE. Nem engedték el egymás kezét a felek, viszont 81-80-as hazai vezetés után Wittmann dobott triplát, az ex-kecskeméti Thompson pedig eladta a labdát a túloldalon, Karahodzsics ként büntetőjével pedig lépéselőnybe került a vezetést a kezéből innen már ki nem adó KTE, Wittmann pedig az utolsó pillanatokban érdemben le is zárta a csatát két jó kísérlétével a vonalról.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus