A Körmendé a vasi rangadó

A szombathelyiek csak egy pillanatra tudták átvenni a vezetést, szinte végig kézben tartotta a derbit a piros-fekete együttes.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 9. forduló 
Egis Körmend - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 92-88 (31-21, 18-23, 23-26, 20-18)

Körmend: McNeail 16/3, Price 23/6, Németh 4, Hammonds 13/9, Delas 12.
Csere: Ferencz 8/6, Lajsz 4, Bradford 12/6.

Falco: Curry 6/3, Norfleet 19/12, Váradi 19/15, Tóth 12, Reddic 10.
Csere: Bíró 8/6, Pustahvar 14/6.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A 6-2-es mutatójával harmadik helyezett Körmend a 4-3-mal álló Falcót fogadta a férfi NB I/A kilencedik fordulójában. A vasi örökrangadón utoljára négy évvel ezelőtt, 2014 novemberében született idegenbeli siker, a szombathelyiek 85-73-ra győzték le akkor a piros-feketéket. Csorvási Milán arccsonttörése miatt nem állhatott a búcsúmeccsét játszó Antonis Constantinides mester rendelkezésére, vendégoldalon Balmazovic volt maródi, valamint edzőjük, Gaspern Okorn eltiltását töltötte. Hammonds saroktriplája vezette fel a találkozót, Reddic válaszolt közelről. Potyogtak a távoli kosarak az első percekben, Hammonds 3/3-mal indított, de Norfleet is bepörkölt egy kintit (9-8). Németh Ákos gólpasszal és szép befutásos ziccerrel vétette észre magát, Váradi Benedek pedig beszállt a trojkagyártásba - még négy perc sem telt el, máris 13-11-et mutatott az eredményjelző. Nagy votl az iram, néhány eladott labda csúfította az összeképet, de alapvetően egy látványos, kosárgazdak összecsapást láthattak a nézők. Ron Curry ütötte be idejekorán a második személyi hibáját, majd ezt megspékelte egy technikai hibával is, így kénytelen volt lecserélni az amerikai légióst Gasper Okorn. Hammonds már 13 pontnál járt 5/5-ös mezőnymutatóval, eddig ő volt a mérleg nyelve (20-15). A megszerzett lepattanók után egyből futott a Körmend, amiből általában minőségi dobóhelyzeteket alakítottak ki a hazaiak - Ferencz Csaba talált be egy ilyenből, nyolc ponttal lépett el az MTE. Bár támadásban nem volt rossz a Falco, nehezen tudták megfékezni a hazai rohamokat, a negyed utolsó perceiben állandósult a 6-8 pontos piros-fekete fór. McNeail büntetőjével végül a tízet is elérte a differencia, rendesen megszórta ellenfelét a Körmend (31-21). 

Pustahvar és Norfleet kosaraival egy perc alatt megfelezte hátrányát a vendégcsapat, sőt az amerikai hátvéd második hárompontosával 8-0-t repesztettek a sárga-feketék (31-29). Ezúttal a hazaiak kértek időt, és ez hasznosnak is bizonyult, hiszen hét pontot szereztek zsinórban Ferenczék. Erre öttel felelt a Falco, nem hagyták magukat lerázni az Tóth Norberték - Váradi jól mozgatta csapatát, 8 pontja mellé már 5 gólpasszt is kioszott a válogatott hátvéd (38-34). Inkább a szabálytalanságok, mintsem a folyamatos játék jellemezte a negyed végét, nagyszünetig nem változott nagyot a játék képe - megőrizte szűk előnyét a vendéglátó, bár Tóth Norbert a dudaszó pillanatában tett vissza egy támadópattanót (49-44).

Curry és Pustahvar mellé a harmadik felvonás elején Reddic is csatlakozott, az amerikai center is beütötte harmadik személyi hibáját. Ennek ellenére a körmendi védekezés lazult fel inkább, 53-50-re zárkóztak a vendégek. Óriási dobópárbaj vette kezdetét, Pustahvar, Price, Norfleet, Bíró, majd Váradi is beköszönt kintről - utóbbi trojka azt jelentette, hogy már a vendégek tartottak előrébb a negyed derekán (60-62). Időkérést követően egy 8-0-s etappal fordított a Körmend, Bíró azonban egy saroktriplával hűtötte le a kedélyeket. A negyedet Váradi hármasa zárta, amivel minimális, kétpontos előnnyel fordult a záró felvonásra a hazai együttes (72-70). 

Lajsz duplájával indult a negyedik negyed, Tóth válaszolt. Curry és McNeail váltottak trojkát, a hazaiak 10, a vendégek 13 hárompontost süllyesztettek már el a gyűrűkben (79-75). Több eladott labdát követően érkeztünk el az utolsó öt perchez, egyelőre nem jellemezte kosáreső a játékrészt. Tóth egy tempóval egyenlített, Delas és Bradford azonban egy 6-0-s hazai rohamot vezetett, időkérésre késztetve a vendégeket, három percen belül jártunk már (85-79). Váradi beszórta ötödik tripláját, a következő támadásnál azonban labdát veszített, ami után Tóth Norbert vétett sportszerűtlen hibát - ebből négy pontot kaptak a sárga-feketék, 90-82-re léptek el a vendéglátók. Norfleet vette hátára csapatát, két duplájával zárkózott csapata, 20 másodperccel a vége előtt 92-86-ot mutatott a tábla. Innen már csak két Curry-büntetőt jegyezhettünk fel, a Körmend egy kisebb megingást leszámítva végig vezetve nyerte meg a vasi rangadót, 7-2-re módosítva bajnoki mérlegét, valamint győzelemmel búcsúztatva Antonis Constantinidest.

 

  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus