A Körmendet is legyőzte, őrzi veretlenségét a PVSK

Az első három negyedben a Budimir - Kesar páros húzta a PVSK-t, ám a végén Antóni Csanád triplái révén hozta idei harmadik mérkőzését Csirke Ferenc együttese.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 3. forduló 
Pécsi VSK-Veolia - Egis Körmend 97-80 (29-27, 25-24, 16-16, 27-13)

PVSK: Pongó 9/3, Taylor 10, Csirics 6, Budimir 25/9, Horti 7/3.
cserék: Simon 1, Antóni 15/15, Kesar 24/3, Demeter -.

Körmend: Bradford 5, Price 22/9, Hammonds 9, McNeail 9/3, Bergstedt 6.
cserék: Ferencz 18/12, Lajsz 2, Bán -, Németh 9/3.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A mérkőzést megelőzően derült ki, hogy a körmendiek vezetőedzőjét, Antonis Constantinidest egy hónapra eltiltotta az MKOSZ a DEAC elleni mérkőzésen történtek miatt. Távollétében segítője, Bojan Hristovski irányította a vendégeket, akik ráadásul a betegséggel küszködő Csorvási Milánt sem nevezték az összecsapásra. Feldobás előtt Cziffra Mihály emlékének adóztak a jelenlévők, egy perces néma csenddel.

Bergstedt közelijével indult az összecsapás, erre Budimir válaszolt egy saroktriplával. Az ex-körmendi Horti Bálint előbb két büntetővel, majd tőle kissé szokatlan módon egy hárompontossal köszönt be korábbi társainak, az első percekben a hazaiak tartottak előrébb (8-3). Mindkét oldalon potyogtak a trojkák, vendégoldalon Price kettőt is behintett, ráadásul az edzők becseréltek egy-egy nehéztüzért is Antóni, illetve Ferencz személyében - rövidesen mindketten be is találtak kintről. Komoly dobópárbaj alakult ki, a Körmend 4/6-tal, a Pécs 4/7-tel triplázott, egy perc volt még hátra a nyitónegyedből (24-22). Kesar jól szállt be a pécsi padról, zsákolt, majd három büntetőt is értékesített, de vendégoldalon Bradford is háromszor állhatott a vonalra, és ő sem hibázott - kosarakban gazdag negyedet zártak szűk hazai vezetéssel a csapatok (29-27).  

A második játékrészben a szezon során először került pályára a PVSK színeiben a friss U23-as 3x3-as világbajnoki bronzérmes Demeter Attila, őt társaival együtt a mérkőzés előtt köszöntötték is a helyiek. Horti igen hamar beütötte harmadik személyi hibáját, így őt az első félidőben már nem tudta használni Csirke Ferenc. Mindkét oldalon brillíroztak a cserék, Németh Ákos egy szép betörésből szerzett kosárral már hét pontnál járt, Ferencz Csaba nyolcnál, a hazaiaknál pedig Kesar rámolt be 11-et hét perc alatt. Hammond labdaszerzéséből Price dobott ziccert, vezetéshez juttatva övéit - jött is a hazai időkérés, rendbe kellett rakni a kissé szellős védekezést (39-40). Bergstedt vétett sportszerűtlen hibát, miután egy alapvonali betörést követően visszahúzta Kesart - büntetőkkel araszolgattak ugyan a hazaiak, de sok eladott labdájuk miatt nem tudtak komolyabb előnyt kialakítani az első félidő hajrájáig. Ferencz újabb hármast küldött a helyére, de egyelőre a Kesar - Budimir duó vezette pécsiek őrizték szűk előnyüket - a szerb 16, a horvát 15 egységet tett a közösbe, szinte minden támadásból kivették a részüket (48-44). A kosarakban bővelkedő félidőt Bergstedt sapkázása zárta, szoros csatában, de megérdemelten vezettek Csirke Ferenc tanítványai (54-51).

Nagy küzdelemmel, de kapkodva, kihagyott helyzetekkel indult a harmadik felvonás, két és fél percig nem született pont egyik oldalon sem. Végül Taylor kosara törte meg ezt a szériát, de a pécsiek remek légiósa összeszedett egy kisebb sérülést - szerencsére rövid időre kellett csak elhagynia a parkettet. McNeail és Price találtak be kintről, Budimir válaszolt - megindult végre a pontgyártás a döcögős kezdést követően (62-59). Nem csak a pontok, de a személyi hibák is gyűltek, hazai oldalon Horti, a piros-feketéktől pedig Hammonds, Price és Bergstedt is 4-4 faulttal állt - ez főként a vendégeket érinthette érzékenyen, hiszen tőlük eleve kiesett egy rotációember Csorvási személyében, a PVSK-nál pedig remekelt a Horti helyére beszálló Kesar. A kiválóan játszó Budimir kosarával hét ponttal lógott meg ellenfelétől a Pécs, jött is a körmendi időkérés - az egykori szolnoki kedvenc "Sanyi" kereken háromezredik pontját szerezte baranyai színekben (66-59). Bejött Hristovski mester időkérése, 6-0-t futott az MTE, egy pontra zárkózva újfent - Hammonds szép középtávolijára Kesar válaszolt, megtartotta félidei hárompontos előnyét a Pécs az utolsó játékrészre fordulva (70-67).

Horti duplája nyitotta a záró etapot, Ferencz pedig beszórta negyedik tripláját. Két eddig kevés labdát elhasználó pécsi, Pongó és Antóni lépett elő főszereplővé, mindketten beköszöntek kintről, eddigi legnagyobb előnyéhez juttatva a PVSK-t (78-70). Bergstedt beütötte ötödik hibáját, Antóni pedig nagyon elkapta a fonalat, újabb távolit süllyesztett el - 11-3-as futással kezdte a negyedet a Pécs úgy, hogy Taylor és Kesar sem volt a pályán. Védekezésben is rákapcsoltak a baranyaiak, rendre levédték a kissé egyénieskedő körmedi támadásokat, támadásban pedig - ki más - Antóni Csanád révén növelni tudták előnyüket a meccs hajrájára fordulva (86-74). Itt már nem maradt elég ereje a faultokkal is hadilábon álló vasiaknak a fordításra, a Budimir - Kesar - Antóni trió húzta PVSK megérdemelt győzelmet aratott, ezzel továbbra is hibátlan a honi pontvadászatban.   

 fotó: pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus