A második félidőben átgázolt a Kaposváron a ZTE

Az első félidőben még végig magabiztosan vezetett a KKK, de a fordulás után sebességet váltott és végül simán nyert az Egerszeg. 

Magyar férfi NBI/A, középházi középszakasz, 9. forduló 
Zalakerámia ZTE KK - Kappsvári KK 88-77 (13-25, 28-20, 25-17, 22-15)

ZTE: Kinney 20/3, Vaughn 13/9, Benke 16/3, Szabó Zs. 2, Radic 17/3. 
cserék: Horváth Á. 6, Kis R. -, Mohácsi 3, Mikovic 11, Doktor -, Kovács B. -

Kaposvár: Dunn 16/3, Gibbs 16/6, Baki 5/3, Ivosev 13, Spica 16. 
cserék: Hendlein 11/3, Tóth P. -, Hock -, Filipovity -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A nem teljesen egészséges Hendlein Roland nélkül, "hagyományos" szerkezetben kezdett a Kaposvár, ez pedig jól sült el a vendégek szempontjából, hiszen rögtön egy 9-0-s futással nyitották a meccset - négy perc és egy időkérés kellett ahhoz, hogy a ZTE is felkerüljön a táblára. A nagy felzárkózás viszont elmaradt, a hazaiak egyáltalán nem találták a ritmust, ütemtelenül támadtak, sokat hibáztak, nagyon sok labdát adtak el és védekezésben rengeteg faultot ütöttek be, így 13-25-tel zárult a nyitó játékrész. A második negyedben nem nőtt tovább a távolság, de stabilan nem is csökkent, tíz pont körül mozgott, az Egerszeg továbbra sem tudott igazán belendülni, hiába villant néhányat Kinney, vagy Benke - a vendégek kontrollálták a tempót és tartani is tudták az előnyüket. A nagyszünet előtti két percben aztán fordult a kocka, 33-43 után kicsit fel tudott pörögni a ZTE és visszajött négy pontra, így 41-45-tel fordulhattak a csapatok - ebben a periódusban a Kaposvár adott el több labdát és hibázott jó párat, szorosabbá vált a küzdelem.

Talán az itt megszerzett lendület, talán a félidei eligazítás miatt, de teljesen másképp jött ki az öltözőből a folytatásra a Zete, hirtelen elkezdett működni a támadójáték és pillanatok alatt meg is fordította a találkozót Bencze Tamás alakulata: Kinney vezetésével 14-5-öt futottak a hazaiak. Ebből a gödörből nem is talált ki a Kaposvár, borzasztóan sokat rontottak Gibbsék mindkét oldalon, rengeteg rossz döntést hoztak, kicsit úgy tűnt, hogy elfáradtak, a harmadik negyed vége előtt szűk három perccel pedig meglett a közte tíz a ZTE javára. Innen visszajött még egyszer négy egységnyire a KKK, de ez csak átmeneti fellángolásnak bizonyult, a záró etapban nagyon lelassult, kifulladt Fekete Ádám csapata és komolyabb veszélyt itt már nem jelentett az Egerszegre. 

A hajrában már pályára kerülhettek a fiatalok is mindkét oldalon, a ZTE így az utolsó fordulóban döntheti el, hogy megszerzi-e a hatodik helyet, míg a Kaposvár reménye továbbra is él: ha a somogyiak nyernek Szegeden, a ZTE pedig Pakson, akkor még mindig bejuthatnak a playoffba. 

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus