A negyedik negyedben őrölte fel a KTE-t a Szedeák

A harmadik negyed utolsó másodpercéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de jött Boltic félpályás triplája - a többi már történelem.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 22. forduló 
Naturtex-SZTE-Szedeák - KTE-Duna Aszfalt 85 - 68  (24-24, 20-23, 19-11, 22-10)

Szeged: Boltic 18/6, Wirth 5/3, Ponjavic 13/6, Juhos 19/6, Sulovic 14.
Csere: Krapic 11/3, Vágvölgyi -, Kerpel-Fronius G. 5/3.

Kecskemét: Green 12/3, Wittmann 10/6, Mészáros M. 9/3, Dramicanin 9, Karahodzic 12.
Csere: Derasimovic 14, Molnár M. 2, Molnár D. -, Kucsera -. 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Az 5-16-os mérleggel a tabella 13. helyén álló Szeged vendége a 11 győzelem mellett 10 vereséget számláló, ötödik helyezett KTE volt a férfi NB I/A 22. fordulójának nyitómérkőzésén. A vendégek győztek a legutóbbi fordulóban a TF ellen, a házigazda Tisza-partiak azonban öt mérrkőzés óta nyeretlenek, Forray Gábor alakulata várhatta tehát jobb előjelekkel a találkozót. A felek első összecsapását egy rendkívül kiélezett meccsen a Kecskemét nyerte 83-78-ra.

Mészáros és Sulovic párbajával indult a derbi, mindkét játékos 2-2 duplát szerzett az első percekben. Wittmann is bekapcsolódott a pontgyártásba, triplájával 11-8-ra vezettek a vendégek - főként a támadójáték dominált mindkét oldalon ekkor. Ponjavic is bepörkölt egyet kintről,  negyed feléhez érve fej-fej mellett haladtak a csapatok. A már 10-nél járó Wittmann melllett Mészáros is jól kezdett, 7 ponttal szállt be a meccsbe, míg a másik oldalon Sulovic 8, Ponjavic pedig 6 egységnél tartott - a kiegyenlített játékrészt Green trojkája zárta (24-24).

  A második etapban is folytatódott az adok-kapok, Dramcanin és Derasimovic is "beszálltak a buliba" (27-30). Szegedi oldalon ezúttal Juhos vette hátára csapatát, csakhamar a mezőny legeredményesebb dobója lett a válogatott erőcsatár, 13 pontot szorgoskodott össze a játékrész feléhez érve - az első meccshez hasonlóan ez is kiélezett küzdelmet hozott eddig (40-38). Karahodzicon volt a sor, ő is sorozatban kezdte el termellni a pontokatzsákolások és büntetők formájában, vissza is vette az előnyt a KTE. A félidő utolsó percében jártunk már, Derasimovic duplájával öttel lépett el a vendégcsapat, ez pedig a játék eddigi képét nézve tetemes előnynek számított - időt is kért Andjelko Mandic. Krapic még betalált hazai oldalon, kialakítva a 44-47-es állást a nagyszünetre.  

Lassult a tempó a fordulást követően, de továbbra sem tudott egyik csapat sem számottevő előnyt kiharcolni - Boltic hárompontosával egy pontra jött fel újfent a Szedeák (50-51). A negyed derekán át is vették a vezetést a Tisza-partiak, de hamar egyenlített a Forray-legénység - továbbra sem "szabadultak egymástól" a felek (56-56). Az etap végén volt még egy ziccere a KTE-nek, ami lejött, a lecsorgót pedig Boltic kaparintotta meg, átvette a háta mögött, majd félpályáról pörkölt be egy hibátlan triplát - pozitív lélektani hatásai mellett "valós" előnyt is adott ez a dobás, hiszen öttel lépett el a házigazda (63-58). 

Krpaic közelijével indult a záró felvonás, Ponjavic, majd Juhos is a helyére küldött egy-egy dobást - csakhamar kétszámjegyűre nőtt a szegedi fór, nem is késlekedett az időkéréssel Forray Gábor (69-58). Nem tört meg a hazai lendület, Kerpel-Fronius tempójával már 15-tel tartottak előrébb a szegediek - bár Forray ismét magához hívta játékosait, úgy tűnt, a legrosszabbkor torpant meg a Kecskemét. Boltic félpálysa előtt még 60-58 volt, négy perccel a vége előtt pedig 75-60 - 15-2-t repesztettek a Szedeákos fiúk azóta. Green szépített, de Krapic kintről válaszolt, a hajrára fordulva eldőltek a vitás kérdések - mindenre volt válasza a Szegednek, amely a negyedik negyedben valósággal átrohant ellenfelén, és megérdemelt győzelmet aratott a második félidőben mindössze 21 pontot szerző KTE-vel szemben.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus