A Sopron kiütötte a Jászberényt!

A harmadik negyedben eldöntötte a rangadónak induló Sopron - Jászberény derbit a 17-et szóró Takács Norbert húzta hazai gárda, így a JKSE nem tudott kilábalni mély hullámvölgyéből.

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 9. forduló

Soproni KC - Fortress Jászberényi KSE 90 - 70 (30-24, 19, 15, 26-8, 15-24)

Sopron, MKB Aréna

V.: Györffy P. A., Ádám J., Balog Gy., (Valovics dr.)

Sopron: Ruják A. 6, Thompson, Dénes 8/3, Tóth G. 6/6, Barovics 15.

Csere: Takács N. 17/12, Trepák 7/6, Thomas 11/9, Molnár A. 2, Bus I. 2, Molnár M. -.

Jászberény: Savic 10, Markovics 21/3, Soós 8/6, Dramicsanyin 12, Lázár 2.

Csere: Dukics 12/6, Mladenovics 3/3, Horti -, Szögi 2.

Kipontozódott: Markovics

Változtatott Földi Sándor csapata összetételén a Szegedtől a hét elején elszenvedett hazai vereség után - s nyilván annak hatáséra. Az utóbbi időszakban visszafogottan teljesítő amerikai Nick Raivio helyére a szlovén Brane Savic került a csapatba.

Mindkét csapat eladott labdákkal kezdett, bő 1 perc elteltével a zónázó hazaiak Ruják A. betöréséből szereztek vezetést. Felpörögtek az események, a hazaiak hármasával, Thompson és Tóth révén triplákat, a vendégek Markovics és Dramincsanyin jóvoltából duplákat szereztek. Aztán fordult a menetrend, Soós hármast,  a túloldalon Thompson és Ruják betörésből duplát szerzett. Jó iramú játék mellett míg a hazaiak egy-egy bünetőt kihagytak, a vendégek Dukics és Savic villanásaival 1 pontra jöttek föl. Barovics villanásaival ismét ellépett a Sopron. A negyed hajrája a 2-2 triplát, valamint duplákat is szerző Takács,illetve Dukics dobópárbaját hozta. A kosarakban roppant gazdag első negyed végén 6-tal vezettek a hazaiak.

A második negyed Trepák triplájával kezdődött, majd Thompson labdaszerzés után zsákolt, 10 fölé nőtt a Sopron előnye. A vendégek időkérése után sem változott a játék képe, a kitűnően dobó hazaiaktól Trepák újabb hármassal jelentkezett, majd Thomas s - immár harmadszor - Takács is betalált távolról, az SKC közel 20 pontos előnyre tett szert. Érdekes szerkezetű ötössel - Thomas, Ruják, Takács, Trepák, Barovics - növelte előnyét a Sopron. A félidő végén az addig beeső hazai triplák már lejöttek a  gyűrűről, több, mint 3 percig nem szerzet pontot az SKC. Dramincsanyin vezérletével egy 8-0-lal a 10 pontos határ közelébe küzdötte fel magát a Jászberény.

Úgy dobta 50%-kal az első félidőben a triplákat az SKC, hogy a hazaiaknak az utolsó 4 távoli kísérletük sikertelen volt...

Szünet után több, mint másfél percig nem esett kosár, ekkor Dénes dobott be értékesített büntetőt. Az első akciókosár több, mint 2 perc után szüleettt, Thomas dobott hármast. Erre Savic és Markovics révén két duplával feleltek a vendégek, 11 pontra felzárkóztak. A szakasz második fele aztán hihetetlen egyoldalú játékot hozott. A Sopron védekezésével szemben nem tudtak mit kezdeni a vendégek, az SKC légiósai egymást múlták felül. A negyedet a 23. perctől egy 22-4-es száguldással "hozták le", gyakorlatilag eldöntve a mérkőzést.

Dramancsanyin duplájára Tóth felelt triplával, s kerek 30 pontra nőtt a különbség. Takács bravúros triplát, Ruják szép duplát dobott. Az utolsó 5 percben a közönség vastapsa közepette jöttek be a fiatalok hazai részről. Igaz, csökkent a különbség, de összességében a Sopron a vártnál jóval nagyobb különbséggel, helyenként kifejezetten tetszetős játékkal, jó dobóteljesítménnyel verte a kissé enerváltnak tűnő Jászberényt.

Sabáli Balázs: - Az első negyed a támadásról szólt, mindkét csapat remekül dobta a triplákat. A másodikban ezt tudtuk folytatni, de a félidő végén mégis magunkra húztuk ellenfelünket. A mérkőzést a harmadik negyedben döntöttük el, akkor kevés ponton tudtuk tartani védekezésünkkel ellenfelünket, a támadójátékunk pedig hatékony és eredményes volt.

Földi Sándor: - Csak gratulálni tudok a jól játszó és dobó Sopronnak. Az első félidőben a támadójátékunk még elfogadható volt, de védekezésünk végig, támadójátékunk pedig szünet után szinte értékelhetetlen. Szétesően játszottunk, megérdemelten nyert ilyen különbséggel is a Sopron. Meg kell próbálni csodát tenni, vagy legalábbis rendet a fejekben, mert egy borzasztó nehéz sorozat kezdődik.

Fotó: Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus