A Sopron legyőzte a Körmendet is!

Ma este presztízsmeccset játszott egymással a rengeteg ex-körmendi játékossal, edzővel, vezetővel rendelkező Sopron hazai környezetben a vasi piros-feketékkel, s egy húzd meg - ereszd meg derbin le is győzte a Ruják András irányította SKC a Körmendet, hazai környezetben.

Magyar férfi NBI/A. csoport, alapszakasz, 5. forduló

Soproni KC - Inkognito Fashion BC Körmend 74 - 66 (22-22, 23-9, 8-16, 21-19)

Sopron, Városi Sportcsarnok

V.:Györffy P. A. Frányó P. Pozsonyi L. (Valovics dr.)

Sopron: Ruják A. 10/6, Thomas 11, Thompson 13/3, Tóth G. 4, Barovics 16.

Csere: Dénes G. 8, Bus I. -, Trepák 5/3, Takács N. 5/3, Molnár A. 2.

Körmend: Fears 7/3, Moore 5/3, Ferencz 13/6, Kusnyer -, Rakocsevics 21.

Csere: Török 7, Sonyák 3/3, Farkas 8/6, Fodor G. 2.

Szédületes hangulatban, ellentétes félidőket hozó, remek mérkőzésen a Sopron megőrizte hazai veretlenségét a végjátékban jól küzdő, szünetbeli 14 pontos hátrányából visszakapaszkodó, s rövid időre a hajrában a vezetést is átvevő Körmend ellen.

Ahogy az Aréna, úgy a vendégszektor is zsúfolásig megtelt. Már jó negyed órával a kezdés előtt megkezdődött a hangpárbaj a két szurkolótábor között, remek hangulatban kezdődött az összecsapás.

Remekeltek az R-betűsök, az első 3 percben, Ruják, illetve Rakocsevics dobta az első 4-4 pontot. Utána Jonathon Thompson két támadásból ötöt egy tripla, majd egy betörés utáni ziccer formájában. A szakasz második felében a vendégeket Török próbálta versenyben tartani, ám Thomas és Barovics pontjaival tartotta néhány pontos előnyét az SKC. A szakasz hajrájában Sonyák és Ruják "váltott" triplát. A szakasz 7-1-es körmendi futással s Farkas Attilának a dudaszóra dobott triplája révén egyenlítéssel zárult.

A soproni cserejátékosok parádéztak a második negyed elején. Trepák, majd egy másik hazai cserejátékos, Takács is beemelt egy hármast. Hogy a harmadik csereember, Dénes "csak" duplát dobott betörés után, cseppet sem bánta a soproni publikum. A tartalékok tündöklése egy 12-0-s hazai száguldás kezdetét jelentette.  Trepák jól őrizte Rakocsevicset, s a hazaiaknak minden bejött, illetve bement. Thompson egy kilátástalan akció utolsó másodpercében fordulásból dobott duplát, Hencsey időkérése után pedig Farkas tört be s törte meg a közel 5 perces körmendi kosárcsendet. Trepák közelről is betalált, majd Thomas szerzett Thompsonéhoz hasonlóan szinte "elvetélt" akció utolsó pillanatában szerencsés kosarat - dühöngött is Hencsey. A félidő végén zónára állt át a Körmend, Dénes a sarokból dobott hármassal reagált a változtatásra. A rutin, azaz Fodor Gergely villant a vendégeknél, ám erre Barovics két szép támadás végén két duplával felelt.

A második félidő elején Ruják megkapta a harmadik hibáját, Moore a támadóidő lejártát jelző dudaszó pillanatában dobott triplát. Dénes távoli duplával felelt. Zónáztak a vendégek, s ez ellen a Sopron az első félidőben oly jól működő támadó gépezete akadozott, Ferencz büntetőivel 10 ponton belülre kerültek a körmendiek. A hosszabb hazai kosárcsendet Molnár törte meg egy szemfüles találattal. A szakasz közepén egymás hibáiból éltek a csapatok, jó 2 percig virított 51-42 a táblán, amikor Thomas átadását Tóth váltotta pontokra. Farkas triplával válaszolt, majd a két soproni center, Barovics és Tóth komplikált túl egy akciót a körmendi büntetőterületen belül, az ekkor tarthatatlan Rakocsevics pedig 6-ra hozta föl a vendégeket. A kispadoknál s a lelátón fokozódó feszültség mellett maradt ez a különbség a negyed végéig.

Visszaszerzett lepattanók után közel 1 perces hazai akció végén Takács dobott duplát a 4. negyed kezdéseként. Ferencz előbb bedobott, majd kihagyott egy büntetőt,s a Sonyák által visszaszerzett lepattanóból indított támadás végén triplával 4-re hozta fel csapatát. Hazai oldalon megvoltak, de kimaradtak a tiszta helyzetek, Rakocsevics 1 jó büntetőjével egy triplányi távolságba küzdötte fel magát a Körmend. Tovább fokozódott a feszültség. Rakocsevics rontott közelről, a túloldalon Barovics kosár plusz büntetős akciója tolt egyet a gödörbe került hazai szekéren. Ferencz kapta el a fonalat, a negyed közepén újabb triplát emelt be, majd dupláját követően minimálisra, 1 pontra csökkent az SKC előnye. Barovics szép center kosarára Fears révén betörésből felelt a Körmend. Thompson 1 büntetőt értékesített, Rakocsevics pedig kiegyenlített. Barovics duplájára a végére magára találó Fearstől tripla volt a válasz - vezetett a Körmend. Ruják is beemelt egy trojkát, a hangulat a tetőfokára hágott. 70 másodperccel a vége előtt Thompson mindkét büntetőjét bedobta, 4 pontra növelve a hazai előnyt. Fears elvesztette - vagy Thomas megszerezte a labdát, Thompsont indította, aki bődületeset zsákolt, 50 másodperccel a befejezés előtt 6-ra nőtt az SKC előnye. Ez volt a meccslabda, a hazai sikert szinte magabiztossá tette két jó Thomas büntető, majd egy újabb vendég eladott labda utáni Dénes-zsákolás.

Foto, Slide - vaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus