A Sopron legyőzte otthon a DEAC-ot

A soproniak nagyon kemény és feszült meccsen legyőzték a DEAC-ot, így a debreceniek még nem tudták biztosítani bennmaradásukat

Magyar férfi A csoport, középszakasz, alsóház, 4. forduló
Sopron KC (8-22) - DEAC (10-20) 91-84 (22-23, 24-20, 17-22, 28-19)

Sopron: Parker 17/9, El-Amin 16/6, Takács 1, Henderson 21/6, Watkins 11.
Csere: Duvnjak 14, Tóth G. 6, Mészáros 6, Bagó -.

DEAC: Martinics 8, Jones 24/9, Lilov 13/9, Bognár 6/3, Armwood 17/3.
Csere: Velkey 4, Molnár A. 8, Farkas 4, Kósa -.

A meccs részletes statisztikáját ezen a linken eléritek!

A vendégek számára egyértelmű volt a küldetés: győzelem esetén matematikailag is sikerült volna biztosítani a bennmaradást a play-out elkerülésével - míg a hazaiak az utolsó szalmaszálba próbáltak kapaszkodni és egy győzelemmel megtartani a reményt arra, hogy ne kelljen meccselniük a kiesés elkerüléséért. Ennek ellenére az idény egyik legvontatottabb, legkaotikusabb mérkőzését láthatta a nagyérdemű.

Az első negyedben még komolyabb jelét nem láthattuk annak, hogy itt majd teljes mértékben a küzdelem dominál az értékelhető játék helyett, úgy festett, fordulatos derbi következik, melyen több vezér is feljebb tudott kapcsolni. Jahmal Jones ihletett napot fogott ki, de a kiharcolt faultokat is ide véve tripla duplázó Isaiah Armwood is jól reagált a kihívásra, míg a félidőben hárommal vezető soproniaknál Henderson hozta idei talán legjobb formáját támadásban.

A fordulás után eléggé kibillentek a Sabáli-tanítványok a majd 30 perces nagyszünet után, de a Debrecen egyszerűen nem tudott ebből komolyabb előnyt kovácsolni, borzasztóan visszaesett a színvonal. Két ponttal már a DEAC tudott vezetni az utolsó etap előtt.

A hajrá előtt sokkal feszültebbé vált a légkör, sportszerűtlen Mészárostól, technikai hiba mindkét stábtól, s kihagyott büntetők sora a légiósoktól - viszont a negyed derekán elfogyott az energia és a lendület a vendégekből is, Parker és Duvnjak ugyanakkor higgadtak maradtak és az ő pontjaikkal győztesen hozta le a végjátékot az SKC, mely így minimális esélyét megtartotta a play-out elkerülését illetően.

Fotó - sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus