A Sopron szerezte meg a pályaelőnyt a play-outra

8 pontot dolgozott le a MAFC ellen az utolsó 3 percben Sabáli Balázs legénysége, és így övé lesz a fővárosiak elleni play-out pályaelőnye.

Magyar férfi A csoport, középszakasz, alsóház, 6. forduló
Sopon KC (9-23) - MAFC (8-24) 83-82 (22-14, 16-27, 23-27, 22-14)

Sopron: Parker 13, El-Amin 9/3, Mészáros 4, Henderson 17/3, Watkins 26.
Csere: Duvnjak 4, Takács 8/6, Bagó 2.

MAFC: Hot 9/3, Fodor 18/3, McCray 35/12, Dukics 7/3, Cvetkovics 9/3.
Csere: Misek 2, Lakits -, Lakosa 2.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken találjátok!

A középszakasz zárófordulójában egyszerű volt a képlet a két gárda szempontjából, aki nyer, azé lesz a pályaelőny a bennmaradásról, illetve a kiesésről döntő párharcban, a play-outban, amit már biztosan tudtunk, hogy ez a két csapat vív meg egymással.

Érdekesség, hogy a felek eddigi idei három összecsapásából mindet az aktuálisan vendégként fellépő vendég együttes tudott megnyerni, így az is nagy kérdés volt, hogy folytatódik-e a "sorminta".

Az első etapban úgy tűnt, hiába a végül 35 pontig jutó McCray visszatérése, a fővárosiak nem tudják igazán megnehezíteni a soproniak dolgát, nyolc egységnyivel tartott előrébb 10 perc játék után. A festékben szétszedte riválisát a 26-ot szóró Watkins és a 17 pontos, 11 lepattanós dupla duplával záró Henderson fémjelezte hazai gárda, mely a lepattanózást is 44-29-re hozta.

A második játékrész viszont megmutatta, hogy a 11 gólpasszt kiosztó Amin Hot és társai képesek sebességet váltani, a negyed derekától kezdve kis túlzással állva hagyták El-Aminékat és félidőre az ex-soproni Lakosa duplájával már a MAFC mehetett el három pontos előnnyel pihenni.

A fordulás után sem igazán találta a fogást az SKC Garai Péter csapatán, de az extázisban dobó McCray (12/19 mezőnyből, 4/8 triplából, 7/9 büntetőből) kicsit egyedül maradt pontszerzésben, Dukics pedig faultgondokkal küzdött, így igazán ellépni nem tudott a budapesti gárda.

A negyedik negyedben Fodor is begyújtotta a rakétákat, három perccel a lefújás előtt pedig már 8 volt közte, úgy festett, hogy eldöntheti a rangadót a MAFC. Ám ekkor jött egy időkérés Sabáli Balázstól és a vendéglátók gyakorlatilag nem hibáztak a hátralevő időben, Watkins dobta a győzelmet jelentő duplát, az egyébkén pedig a nem a védekezéséről híres El-Amin blokkolta McCray dobását, aztán Henderson Fodor utolsó kísérletét, így megmenekült a Sopron - ami a hazai pályán való vereséget és a pályaelőny elbukását illeti.

A két gárda hamarosan itt kezdheti az egyik fél harmadik győzelméig tartó play-outot!

Fotó - sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus