A Sopron újra legyőzte a Kaposvárt

A harmadik negyedben ugyan átvette a vezetést a somogyi alakulat, de a végére elfáradtak Fekete Ádám tanítványai, a Sopron viszont higgadt maradt a hajrában, így egy hét alatt kétszer is legyőzték a Kaposvárt. 

Zsíros Tibor Magyar Kupa, 3. negyeddöntő
Kaposvári KK – Soproni KC 73-78 (20-24, 16-17, 23-14, 14-23)

Kaposvári KK: Fodor 7/3, Hinnant 12/3, Puljko 6, Hendlein 15, Chism 29/3.
Cserék: Horváth 2, Benke -, Drahos 2, Jancsikin -

Soproni KC: Thomas 14/3, Thompson 6, Boriszov 10, Dénes 7/3, Barovics 16.
Cserék: Ruják 6/3, Tóth 15/3, Trepák 2, Takács 2, Molnár -

Kipontozódott: Puljko, Hinnant, Drahos, ill. Barovics.

A Kaposvár 88-69-re győzött, a Sopron pedig 67-62-re kikapott a bajnokságban Pécsett a helyi együttestől - erre Fekete Ádám, a somogyiak mestere hivatkozhatott a mai negyeddöntő kapcsán. A múlt héten viszont Sopronban az SKC simán, 93-79-re verte a somogyi gárdát Sopronban bajnokin - ebből Sabáli Balázs együttese meríthetett erőt. 

Látványos megoldásokkal kezdődött a meccs, Puljko triplája után szép 2-2 után Barovics zsákolt nagyot. Sűrűn estek a kosarak, élvezetes volt a játék, bár az edzők, amikor csapataik védekezését figyelték, bizony sokat mérgelődtek. A két irányító, Hinnant és Thomas "váltott" triplát. A kaposváriak Hendlein pozíciójáték utáni kosaraival növelték pontjaik számát. A Sopron csapatként jobban működött, az SKC-nál megoszlottak a terhek amellett, hogy Barovics közelről "termelt", Dénes triplát dobott, Boriszov pedig középtávoli kosarat szerzett, 6 ponttal megugrott az SKC. A negyed végén Hinnant ügyesen hozta helyzetbe Chismet, akinek zsákolásával 4 pontra feljött a Kaposvár. 

A második negyed elején közel két percig nem született kosár, jól védekezett mindkét gárda. Ruják büntetői révén a Sopron mozdult el előbb, a túloldalon Chism is büntetőkből volt eredményes. három perc elteltével a negyed első akciókosara is megszületett, Trepáknak nem volt nehéz dolga Boriszov remek átadása után. Takács előbb támadópattanót, majd duplát szerzett, 8 pontosra hízott a soproni előny. Bő öt perc elteltével Hinnant egészpályás "szóló" után szerzett találata volt a somogyi alakulat első mezőnykosara a második negyedben. Ezt követően a palánk alatt ügyesen megjátszott Chism kosaraival 2 pontra feljött a Kaposvár.  Tóth G. pöckölte vissza a kaposvári kosárba kétszer is a lepattanót, majd Ruják középtávoli dobásával, bő fél perccel a félidő vége előtt 7 pontra nőtt az SKC előnye. A félidő Hendlein közeli kosarával s 5 pontos SKC-vezetéssel zárult. 

Szünet után az első pontot Fodor szerezte több, mint egy perc után büntetőből. Magas játékosok villantak távolról, Tóth triplájára Chism felelt távolról. Felpörgött a játék, főleg kaposvári részről, Fodor egy labdaszerzés után kosarával 1 pontra jött föl a somogyi gárda. Thomas duplája után soproni akció közben az SKC padja ellen ítéltek technikait a játékvezetők, s Hinnant zsákolásával a negyed közepén átvette a vezetést a Kaposvár. Időt kért Sabáli, de az azt követő támadásnál nem tudott csapata kosárra dobni támadóideje alatt. Chism zsákolt, Barovics a túloldalon jobbára erőlködött. Két cserejátékosa, Drahos és Horváth egy-egy ügyes kosarával a negyed végén 6 ponttal megugrott a KKK a görcsössé váló SKC-val szemben. A soproniak reményeit Tóth újabb, a kaposvári gyűrűbe pöckölt labdája éltette a negyed utolsó pillanataiban. 

Barovics előbb szerencsés balhoroggal faragott a soproni csapat hátrányán, majd Dénes szerzett labdát, s a gyors ellentámadás végén a montenegrói center zsákolása után döntetlent mutatott az eredményjelző. A 33. perc elején egy támadó hiba formájában Barovics megkapta a 4. személyijét. 59-59-nél "befagyott" az eredményjelző, mindkét csapat több akciót elhibázott. Thompson révén újabb támadópattanó utáni kosárral visszaszerezte a vezetést a Sopron, sőt, az addig távolról csak rontó amerikai hátvéd betörésből is eredményes volt. Tóth szép 2-2 végén dobott kosarával 12-0-s lett a soproni "részhajrá", 6 pontos hátrányt váltott 6 pontos előnyre az SKC. Hosszabb szünet után Chism szerzett 1 pontot büntetőből - Dénes saját rontott dobása után visszaszerezve a pattanót 2-vel felelt. Chism ekkor egyedül tartotta versenyben a KKK együttesét. 5 pontos soproni vezetésnél Puljko triplájánál szinte a gyűrűből jött ki a labda. A Sopron ekkor büntetőkkel tartotta előnyét, Thomas 2-t, Barovics egyet értékesített.

A somogyi szurkolók hangja Hinnant kosár plusz büntetős akciója után csattant fel. A 38. percben Hendlein egy jó büntetőjével 2 pontra jött föl a Kaposvár. Barovics mindkét büntetőjét kihagyta, de Ruják visszaszerezte a lepattanót. Kapkodtak, egymás hibáiból éltek a csapatok a végjátékban. Az SKC két montenegrói játékosa vitt végig szerzett labda után egy gyors akciót, Boriszov ziccerével 61 másodperccel a befejezés előtt 4 pontra nőtt a Sopron előnye. 45 másodperccel a befejezés előtt Hinnant hagyott ki két büntetőt, a túloldalon 5 szekundummal később Thomas egyet bedobott. A kaposváriak Fodor betörésekből elért kosaraival s gyors szabálytalanságokkal próbálták életben tartani reményeiket, ám az utolsó pillanatokban Boriszov és Thomas sem hibázott a vonalról. Zárszóként Chism triplakísérleténél Barovics beütötte az 5. személyi hibáját. A KKK légiós centere a 3 büntetőből egyet értékesített. Fordulatos meccsen a hosszabb kispaddal rendelkező Sopron jutott a négy közé.

Fekete Ádám: - Inkább volt izgalmas a meccs, mint színvonalas. A kritikus szituációkból a Sopron jött ki jobban, és a lepattanókban óriási volt a fölénye.Gratulálok a Sopronnak és sok sikert kívánok neki a folyttásban. 
 

Sabáli Balázs: - A múlt szombati meccs óta változtatott pár dolgon a Kaposvár s ezzel meg is lepett minket. A védekezésünk nem volt olyan hatékony, mint a bajnokin, most abban voltunk erősek, ami eddig nem volt jellemző ránk, a támadó lepattanókban, s ennek nagy része volt a győzelmünkben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus