A Szeged hosszabbításban nyert Pakson

A Szedeák a fiatal Kerpel-Fronius Gáspár hathatós segítségével lehajrázta az immáron öt légióssal felálló ASE-t idegenben.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 16. forduló 
Atomerőmű SE - Naturtex-SZTE-Szedeák 87-94 (23-16, 21-27, 23-13, 13-24, 7-14) - hosszabbítás után

ASE: Kovács Ák. 7/6, Norfleet 15/9, Faust 8/3, Henton 25/18, Jevtovics 11/3.. 
Csere: Trajkovszki 6/6, Ruják 5/3,

Szeged: Boltics 18/3, Vágvölgyi 5/3, Green 10/9, Juhos 21/3, Sulovics 16/3.
Csere: Ponjavics 12/12, Kerpel-Fronius G. 12/6.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!


A paksiak hiába tudtak idén először öt légióssal kiállni, se Eilingsfeld, se Medve nem állt a Schmidt-Pavlik edzőpáros rendelkezésére, így pedig a szokásosnál rövidebb rotációval mehetett harcba az ASE, míg a szegedieknél Wirth Ádám maradt sérült listán. A 25 pontját 6/9-es triplamutatóval összehozó, extra bemutatkozást produkáló Henton igen aktív volt, de a 21 pontos, 10 lepattanós dupla duplát szállító Juhos Levente is rég látott jó játékkal húzta a Szegedet, s végül héttel ment 10 perc után az Atomerőmű SE.

A folytatásban a hat kétszámjegyű dobóteljesítményt felvonultató Szedeák tudott előbb ritmust váltani és 14 támadó lepattanójuknak is nagyban köszönhetően egyre faragták a hátrányukat a nagyszünetre - s biztató volt rájuk nézve, hogy idegenben is 50%-kal tripláztak. A nagy kérdés ekkor az volt, hogy a szűk rotációk harcát melyik együttes bírhatja jobban erővel és koncentrációval.

A harmadik etapban úgy nézett ki, hogy akár el is döntheti a derbit a Paks, mely 11-gyel nyerte ezt a periódust és Vágvölgyi, valamint Ponjavics faultgondjai is a hazaiak sikerét vetítették előre, ám a negyedik negyedben pillanatok alatt elfogyott a Paks, a 19 éves Kerpel-Fonius Gáspár pedig új színt tudott hozni a játékba. Boltics büntetőivel kiharcolta a hosszabbítást a Szeged - Kovács Ákos kísérlete már nem ért célt a negyedik negyed végét jelző dudaszó pillanatában.

Az extra periódusban viszont már a nagy lélektani fölényben játszó szegediek tudtak erőt meríteni és lényegébe véve nem is volt esélye már az utolsó két percben a Paksnak, mely fájó hazai vereséget szenvedett saját közönsége előtt.

Fotó - delmagyar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus